Jump to content
Annons

Fredrik909

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Just ja, men det går väl att "lösa" med mjukvaruförstärkare?
  2. Tänker nog satsa på TCn. På vilket sätt blir ljudet annorlunda menar du?
  3. Tack för svaret! 🙂 Då detta är min första pedal så blir det endast denna pedal i kedjan, alltså gitarr-pedal-förstärkare. Detta bör alltså inte vara något problem? Visste inte att TC Ditto x2 hade USB möjligheter, kanske bör satsa på den istället?
  4. Hej! Funderar på att inhandla mig en jamman solo xt looperpedal. Denna pedal ska man tydligen med hjälp av USB kunna föra över loopar mellan pedalen och datorn. Har någon erfarenhet av denna typ av pedal? Kan man spela in flera loopar och sedan föra in i t.ex. Garageband eller dylikt program och lägga till lite "dator-instrument", mixa och redigera där och på så sätt skapa en låt?
  5. Hej! Jag har nyligen köpt min första elgitarr och förstärkare. Förstärkaren är en Vox vx 1 och gitarren en Harley-Benton st-70 rosewood deluxe edition. Nu är det så, att när jag kopplar in gitarren i förstärkaren så surrar det ganska mycket, och surret minskar/försvinner när man nuddar något i metall på gitarren. Är detta ett jordnings-fel? Och är det farligt? Båda sakerna är billiga nybörjar-saker, så det är inte direkt hög-kvalitativt så att säga.
  6. Scannar blocket lite till och från, inte hittat något fynd än dock. Ja kvaliteten kan nog va lite ojämn. Får hoppas på en bra i så fall 🙂
  7. Håller med! 🙂 Angående stämskruvarna så verkar det vara lite blandat, någon säger att de funkar OK, och någon byter ut sina. Beror väl kanske på vilken gitarr som man bytt ifrån eller om det är ens första hur man tycker att de är, liksom vad man jämför med.
  8. Hej! Efter att ha spelat klassisk gitarr i snart ett år nu så är jag sugen på att köpa en elgitarr. Jag har således inte någon vidare erfarenhet och inte heller någon vidare budget (helst under 1500kr). Då är jag inne lite på spåret med märket Harley Benton som verkar göra billiga gitarrer. Den gitarren jag nu funderar på att köpa är denna: http://www.thomann.de/se/harley_benton_te_70_rosewood_deluxe_series.htm Den har ju fått rätt bra betyg, men jag har gjort lite research och det verkar som att stämskruvarna brukar vara kassa på de billiga modellerna, hur tycker ni dessa verkar? (Om man kan lista ut det genom bild). Tycker ni jag borde köpa den som en första elgitarr? Tacksam för svar 🙂
×
×
  • Skapa ny...