Jump to content
Annons

Tinkerbeard

Medlem
  • Antal inlägg

    15
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ja du har rätt, jag har även läst mig till olika budskap. Ljudkortet fungerar utmärkt förutom att datorn låser sig i ca 30 sekunder var 3 minut
  2. Jag köpte min begagnad av en som har skött den väl. Letade upp drivrutiner till den men på Focusrite´s hemsida så står det att den inte behövs för Mac, är endast Plug and Play. Lamporna blinkar oregelbundet och sedan fryser sig hela datorn.
  3. Har även Stereo Output med L/R. Går det att göra något via den eller får man bäst resultat via MIDI?
  4. Om jag har ett Roland Piano som har både MIDI in och ut. Vad behöver jag för kabel från den till ljudkortet?
  5. Köpte nyss mitt första ljudkort, ett Focusrite 2i2 och kopplar in den till min Macbook 15 tum i7. Allting blinkar i ca 30 sekunder och sedan fryser sig datorn helt i några minuter och sedan blinkar det till i 30 sekunder igen och jag kan använda datorn. Kopplar jag ur ljudkortet innan det har fryst så fungerar datorn alldeles prima. Några tankar?
  6. Tinkerbeard

    Storband Plugg

    Hejsan, Har ni några bra tips på Storbands pluggar? Jag är väldigt hårfin gällande dessa instrument då jag verkligen hör när ett instrument är dator komprimerat och skulle vilja höra era tankar om det finns någon bra plugg till storbandsinstrument.
  7. Tack så grymt mycket. Så om man sammanfattar allt lite kort och drar strået lite längre för en man som vill sitta hemma och knåpa lite musik så kan jag köra Logic från början då jag verkligen älskar det programmet. Skulle det vara så att jag framöver vill använda Cubase så kan det inte vara så stor skillnad på programmet. De måste vara uppbyggda på ungefär samma sätt. Bara man kommer in i "helhetstänket".
  8. Finns det något liknande till Logic eller något program/hemsida som utgör samma sak som Chord Pads?
  9. Blev precis ägare utav en Focusrite Scarlett 2i2 😄
  10. Men om jag söker ett VST som finns till Cubase så måste det gå att köra i Logic? Är sjukt nöjd över användarvänligheten i Logic så blir nog att lära dig den 🙂
  11. Tack så mycket för hjälpen! Så det spelar ingen roll vilken DAW jag kör ur det mer praktiska perspektivet mer än att jag själv går på designbiten? Så jag kan göra exakt samma sak i Logic och få samma resultat som om jag gör det i Cubase? Om vi pratar i praktiken?
  12. Tinkerbeard

    Cubase vs Logic

    Hejsan, Jag är väldigt ny inom branschen med DAW och har inga problem med att programmen är krångliga allt lära sig, det är själva utmaningen för mig att leka mig igenom. Jag vill veta mer den tekniska biten kring skillnaden mellan Cubase och Logic. Jag gillar designen starkt på Logic. Stilrent och snyggt och man hittar lätt det som behövs. Dock känner jag att den kan bli en liten light variant på en DAW. Jag gillar även Cubase på grund av alla finesser samt att jag har lekt lite i det tidigare. Där är designen lite sämre men en större bred på inställningar. Vad har ni för tankar? Går det att göra bra musik med Logic eller är det en begränsad DAW?
  13. Jag förstår! Jag har tänkt mig att investera i Logic Pro X då jag är ett fan av apple samt att det ser väldigt stilrent ut. För er som jobbar en del i dessa program redan. Finns det potential till att utveckla sina kunskaper i Logic Pro X på en professionell nivå? Jag är väldigt sugen på att lära mig mjukvaran men vet inte hur advocerat programmet är. Jag gillar designen därav mitt programval. Annars ligger Cubase mig varmt om hjärtat men där känner jag mig så vilsen. Dock inser jag att det finns så otroligt mycket att lära samtidigt som det försvårar så mycket för mig.
  14. Okej, tack! Jag förstår nu att man behöver USB-dongeln men jag förstår inte riktigt vad den gör. Använder man ett serial nummer så kontaktar även den servern och får bekräftat/avslag på om licensnumret fungerar eller ej. Jag skulle absolut köpa en dongel om jag förstod att den hjälpte till en hel del med licensverifieringen då jag tycker att det ska förbättras för alla mjukvaror då man ska betala för sin sak. Men jag ser inte fördelen med att ha dongeln istället för ett serienummer.
  15. Tinkerbeard

    USB-elicenser

    Hejsan, Jag laddade ned Cubase 8 testversion för att leka lite men tydligen så måste kan köpa ett speciellt USB-minne för ca 200kr för att använda trial? Stämmer det?
×
×
  • Skapa ny...