Jump to content
Annons

maniacmac

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag bara skriver texter, som inte handlar om så mycket. Förr försökte jag få till snygga rim men just nu vet jag inte riktigt. Jag har försökt börja skriva ner lite tankar men är osäker på om jag har nåt intressant att säga överhuvudtaget. Jag väntar ett tag och så får jag se om det jag har skrivit ner kan göras om till en text på något sätt.
  2. Hmm. Dudemusik är musik som dudes spelar. Tror jag. Det var bara nåt jag skrev i farten så jag vet inte faktiskt!
  3. Tack så mycket! Tar en bärs på vägen ut
  4. Ett väldigt intressant grepp, som kommer få dig att framstå som sympatisk och visar att du faktiskt på riktigt bryr dig om vad fansen tycker. För mig personligen skulle det inte funka då jag har en klar idé om hur min låt ska vara, och jag tror inte att gemene man kan välja vad som är bäst i mina låtar.
  5. k9: Många bra tips, tack så mycket! Känns som att skriva det musiken får en att tänka på är ett bra knep. För att liksom få det att passa in och ihop utöver att texten i sig är intressant.
  6. pme: Det konceptet är väl helt enkelt att "berätta en berättelse"? Känns inte superunikt. Men säkert ett bra knep om man ska köra på historieberättande i sitt skrivande. Det enda jag hört från Winnerbäck var nån låt där han började på en mening och sen slutade han den inte nån gång. Den bara fortsatte. Jag fattade ingenting. Skulle vilja dissa Lars Winnerbäcks textförfattande men tycker inte man får göra det om man inte hört minst 3 låtar, Så jag låter bli.
  7. JohnRick: har skrivit både på svenska och på engelska, svenska känns lättare och mer "på riktigt" eftersom det är mitt modersmål, men man har också mycket lättare att känna av små, små nyansskillnader i sitt modersmål på ett sätt man inte kan med engelska. Därför kan jag inte riktigt höra när en engelsk text är töntig eller cool, och det kan ju ha sina fördelar. slejnard: ja precis. Kiss dock har ju en tydligt töntig image där det passar bra med töntiga och simpla texter. Dom hade ju kommit undan med vad som helst. Vilket också är precis det dom gjort. Hur kommer det sig att dom skriver så bra texter? Det känns som att dom är väldigt personliga och nakna i sina texter.
  8. Tjo! Jag har skrivit lite låttexter genom tiden, men jag gillar dom oftast i några dagar och sen skäms jag, för att det känns så konstigt och töntigt. Allt känns helt värdelöst. I alla fall när det kommer ut ur min mun. Har ni några metoder för att se om era texter håller måttet och framför allt om dom känns äkta? Att det känns du? Eller ligger det kanske mest i framförandet? Jag kan tänka mig ibland att all text skulle kunna låta grym om man bara säger det som om man verkligen menar det. Och man kanske måste mena det för att kunna säga det som om man menar det. Hur mycket ligger det i texten, och hur mycket ligger det i självförtroendet? Lite tankar där. Hur tänker ni om det här? Filosofiska utsvävningar uppmuntras! /Maniac Mac
  9. tycker det svänger! låter ganska unikt men ändå med den där nostalgiska 80-talskänslan. Overall en bra låt!
  10. Tja! Jag heter Marcus, är 20 år och skapar musik under namnet "Maniac Mac". Har hållt på med musik väldigt länge och har den senaste tiden skapat en massa bitpop, techno, rock och metal. Gör just nu en del metalcovers, vilket är väldigt roligt, men tycker det allra roligaste är att skapa egen musik, vilket jag försöker lägga ner så mycket tid som möjligt på. Är inte så mycket av en studionörd men tycker ändå det kan vara intressant och givande att lära sig om allt som har med musik att göra. Jag har en hemsida om någon är intresserad av att kolla in det jag har gjort (tror länken ska finnas i min signatur här nedanför!) Har hängt här på Studioforum tidigare, men inte skrivit nåt riktigt, utan bara tagit del av forumet och lärt mig grejer. Hoppas man kan tillföra något eller åtminstone lära sig nåt av alla andra dedikerade producenter, musiker och allmäna nördar! /Maniac Mac
  11. gör som du vill men jag har hört från olika ställen att Youtube är det internetställe där flest lyssnar på musik, totalt sett i världen. så jag skulle inte skippa youtube!
×
×
  • Skapa ny...