Jump to content
Annons

Rabieshund

Medlem
  • Antal inlägg

    1 854
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    4

Inlägg av Rabieshund

  1. Tjena allihopa!

    Jag är på jakt efter tips om musikstudios som ligger antingen ute på landet eller i natursköna områden. Syftet är studiosessions där folk från olika länder strålar samman och gör musik, hänger, badar etc. Tänk sommarkollo för musikproducenter och låtskrivare! Stugor och mys. Siktet är inställt på Sverige men funkar också i något annat skandinaviskt land.

    Finns något sådant? Alla tips uppskattas!

  2. Robert: Du har absolut en poäng med batteriet. Planen är att, när vi har budget till det, ha två identiska synkade datorer med en output-switch som automatiskt slår över om något händer med den ena datorn. Det är så tex Robyn har när hon kör live och det funkar sjukt bra. Samtidigt vill vi helst undvika laptops på scen och istället ha allt sånt i en låda av estetiska skäl. Tills vidare kör vi nog backup med en iPad om något skulle hända. 🙂

  3. Hej och tack för svar!

    Som sagt så körde vi på en MacBook Pro 2012 med i5, 8gb ram och SSD och det ju tyvärr höll inte. Tre låtar in hackade Ableton sönder. Detta sker bara när man routar ut till olika outputs. Det är därför vi vill mosa på lite och komma långt ifrån risken för lagg. Att rackchassin oftast är jävligt djupa har vi märkt och vi ska mäta vår racklåda för att se exakt vilka mått som funkar.

    Cathrine:

    Tack! Vi har spanat på ungefär de där komponenterna själva och satt ihop en lista men ville kolla här och se vad folk har för tankar också. Vi har tidigare även diskuterat att man möjligen skulle kunna köra synkade visuals från samma dator men i nuläget känns det lite sketchy så vi väntar med det. Prio är ju att ha en fungerande setup för ljudet! 🙂

  4. Tja!

    Ska bygga en rackmonterad PC som endast ska användas live. Den ska genom Ableton Live spela upp tracks men ska även styra mjukvarusynthar. Vi kommer ur ett externt ljudkort trycka ut 3 synthar samt 5 audiospår till 8 separata kanaler. Trummis styr uppspelning med en USB-kontroller. Datorn kommer alltså inte användas till att spela in något utan vara en dedikerad liveburk.

    Datorn bör ta upp 3U eller 4U och kommer sitta i en sån här: http://www.thomann.de/se/thomann_rack_case_10u.htm

    Tidigare testade vi att köra med en MacBook Pro från 2012 med Intel i5 dual core, 8gb ram och 1tb ssd men den pallade inte med och började hacka när det blev några lager synthar över olika utgångar, även när vi pushade buffer size rätt högt. Vi behöver alltså något som orkar mer. Det som är tungt är ju syntharna samt ett samplingsbibliotek.

    Jag tänkte höra här vilka komponenter ni tycker passar (SSD är ju givet). Processor, hur mycket minne, ström, dedikerat grafikkort för att avlasta CPU etc? Vi tänkte vid läge lägga en order på Dustin där det också finns rackchassin.

    Budget är typ 8-9000 kr.

    Stort tack!

  5. Hej alla! Som gammal forumräv kände jag mig tvungen att skapa en liten tråd här.

    Jag och min gode vän Carl-Johan Sevedag har tillsammans precis dragit skynket av vårt projekt Cape Lion som vi jobbat på i ett år. Första släppet är låten 'You Kept Dreaming' och stilen är dundrande elektronisk pop med 80-talsvibbar. Det skulle vara jättekul om ni ville kolla in den!

    Spotify: Cape Lion – You Kept Dreaming

    Youtube:

    In och gilla oss på Facebook också vetja! http://www.facebook.com/pages/Cape-Lion/374488582619878

    Ha det bra!

    • Gilla 1
  6. Jobbar numera som kompositör och ljudläggare på musikproduktionshuset Plan8 där vi gör beställningsmusik inom reklambranschen. Det är väldigt roligt och det 1½ åren jag varit där har jag utvecklats enormt på alla hörn och har en grym studio där jag kan göra egen musik på fritiden! Jobbar nu på två skivprojekt samtidigt varav ett ska släppas hyffsat snart.

  7. Kan inte säga nåt om ljudmixen då jag lyssnade med vanliga TV-högtalarna men ljudläggningen och soundtracket i Cloud Atlas var fan riktigt jävla bra. Den har inte gått på bio i Sverige än men ska gå och se om den när den kommer för att få lite mer fläsk.

  8. Kan inga loopar men det flyter på internet runt en gammal Rar-fil som heter "Drum machines" där någon lagt ihop samplingar från i princip alla gamla trummaskiner. Går kanske att googla fram. Hittar du den så har du allt du behöver. Är ingen expert på gamla trumljud men Roland DR-660 har många bra för det soundet.

  9. LA Scoring Strings kan jag rekommendera. Orkesterstråk men inspelat torrt så det funkar på allt. Lite dyrare än typ Session Strings men låter även bättre och har bredare användningsområde. LASS Lite 2 finns nu som download för $399. Verkar vara ett erbjudande så det gäller att passa på. http://audiobro.com/...g-strings-lite/

    Edit: En grej som Session Strings dock har, men inte LASS, är string falls. Alltså såna där disco-stråkfall!

  10. Nu har jag ingen aning om du var ironisk eller inte. Avicii är en väldigt duktig houseproducent och man kan komma väldigt långt i en produktion med ett gäng hörlurar, ett par högtalare oavsett akustik, bra öron samt lite referenslåtar att jämföra med. Men jag kan tänka mig att mixen färdigställs någon annanstans. Produktion och mix är inte ju nödvändigtvis samma sak.

  11. Cinesamples Piano in Blue är det jag alltid kör. Väldigt vintage, då pianot och mikrofonerna är samma som de som hörs på Miles Davis "Kind of blue", men låter bättre än allt annat tycker jag. Kanske inte förstahandsvalet om man ska ha ett hårt poppigt piano dock. Tyvärr är det precis 10 gb stort så det är lite tungt... Annars har ju XLN precis släppt Addictive Keys som har ett väldigt klart sound och roliga möjligheter att skruva och fucka runt med instrumentet.

  12. För trummor/loopar/synth shots spana in Vengeance Minimal House och Deadmau5 Xfer, de två ihop är fan helt oslagbart. Båda går i 128bpm. Sen finns faktiskt en hel del guldkorn i Vengeance Essential Clubsounds också även om alla looparna där är 140bpm, alltså gammalt hederligt trancetempo. Percussion-mappen har jävligt bra och roliga ljud som man kan bli kreativ med. Äckliga trumljud dock.

    Fördelen med att köra "vanliga" samplingsbibliotek (alltså wav-ljud) är att man kan hålla på och klippa i loopar och leka väldigt enkelt. Roligare att jobba med helt enkelt.

    För synth jag rekommendera Massive. I princip enda synthen jag kör med oavsett vad jag gör. De andra som Miklo nämnde är också bra men Nexus är lite mer åt hardstyle och trance-hållet än house, och det är ingen synth, utan en rompler. Ljuden är inte genererade utan samplade så det finns inte så mycket man kan skruva på.

  13. Finns två sätt. Glöm Izotope vinyl och glöm verkligen Grungelizer.

    Antingen spelar du in en tagning, mosar över det till ett gammalt kasettband ett antal gånger så kvalitén blir riktigt kass. Den här skivan är mastrad på det sättet: http://open.spotify.com/album/6JeUhvQxlWUoM6tIZ38WPi

    Eller så gör du som jag brukar göra då jag är lat.

    1. Spela in din gitarr (mono såklart, gärna en liten bit ifrån).

    2. Först i kedjan lägger du Cubase inbyggda Pitch correction-plugg. Dra ner formanten några få snäpp och upp med speed lite. Du kommer höra hur den börjar balla ur och trasa sönder ljudet. Se till att det inte är för mycket. Det som händer är att Cubase inte förstår hur den ska behandla ljudet utan gör likadant som den hade gjort på ett sångspår, vilket funkar fruktansvärt dåligt och resulterar i värdens lofi-glitch om man skruvar till det bra.

    3. På med en tape distortion. Jag använder och kan verkligen rekommendera SoundToys Decapitator. Den har inbyggda tonreglage där man verkligen kan muffla till ljudet på ett trovärdigt sätt. På med lite dist också, men inte så mycket att det faktiskt låter distat.

    4. Massor av kompressor med kort release för att få ett mosat sound.

    5. Till sist på med Cubase inbyggda vibrato. Stäng av sync och sätt den på typ 0.8 eller 1.2 och testa dig fram med Depth. Det ska bara anas. Bäst blir det om du också automatiserar Depth lite och ibland låter den sticka iväg så gitarren wobblar lite extra.

    6. Lägg på BRUS! Folk glömmer bort hur viktigt brus är för att få ett realistiskt sound vare sig det gäller lofi eller orkester (hall noise i det fallet). Hitta ett "tape hiss" på Freesound och släng på i bakgrunden.

    Då jävlar ska du se på lofi-gitarr!

  14. Handlar om känsla. Tänk ut hur du skulle spelat det på ett instrument. Nu vet jag inte vad det är för typ av musik men oftast brukar kurvan börja rätt snällt, bli brantare och sen åt helvete brant i slutet för att verkligen få ner tempot, följt av en paus om du ska börja på en ny fras efter det. Det kräver en del pill för att få det att låta naturligt men det går absolut. Nyckeln är att bara sätta ut ett par punkter som du testar att flytta upp och ner tills det låter mänskligt.

  15. Tempo track:

    Se till att tempot står på "Track" och inte "Fixed", det gör du på samma ställe som där du ställer i BPM. Sen kan du antingen trycka Ctrl+T (Cmnd+T för mac) för att få upp tempo-fönstret, eller så skapar du ett nytt tempo track på samma sätt som du skapar tex ett midi track. Sen är det bara att automatisera kurvan.

    Annars om du bara vill stretcha just ett midievent så kan du välja time stretch tool. Tryck 1 några gånger så kommer det fram. Dra lite i eventet så kan du stretcha det precis som du vill.

×
×
  • Skapa ny...