Jump to content
Annons

Yulen

Medlem
  • Antal inlägg

    31
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Yulen

  1. Är långt ifrån en akustikexpert, men det beror väl på rummet man sitter i? Vilka frekvenser som ger stående vågor osv, vilket leder till starkare vibrationer.
  2. Bra val! Lämna gärna feedback på hur de två första kanalerna känns när du fått bekanta dig med den!
  3. Bara AD i 880. Inserts (och möjligheten att köra den som en ren DA), ställbar impedans på alla kanaler och "bättre" DA är väl säljpunkterna för 880 gentemot 800. Har själv en 880 (som är fantastisk, missförstå mig rätt), men hade 800 funnits på marknaden när jag skaffade extra preamps så hade jag nog kört på den och sparat några slantar istället. De två första kanalerna med ställbar karaktäristik skulle göra större skillnad för mig än inserts, särskilt när man inte sitter på flera highend-preamps eller massa outboard som man vill klämma in i frontend.
  4. Yulen

    Playback live

    Kör du utljudet själv, eller med tekniker? När jag kör ljud åt artister/band med backing tracks så avskyr jag band som "mixar det själv" och att jag bara får ett stereospår av en komplex mix. Jag vill ha separata spår, åtminstone grupper/stems. Om inte grundljudet är tillräckligt bra (vilket ofta är fallet, speciellt med basmaterial) så vill jag kunna fixa det utan att sabba soundet i hela mixen, vilket ofta blir näst intill omöjligt när jag endast får stereospår. Det är samma resonemang som att det är bättre att mixa om än att försöka fixa problemfrekvenser i mastringen. Om du kör själv; hur lågt kan du sätta latency på ingångssignalen? Mixa ner dina backingtracks med pluggarna på så du frigör processorkraft till dina livespår (sång/gitarr), och sätt latency så lågt det går. Annars, håll ett öga på SOundcrafts nya MTK-mixerbord. Du för det som ett interface och kan använda pluggar som inserteffekter på mixerbordet, och det bör kompensera för fördröjningen mellan backingtracks och live. Ingen aning om det verkligen funkar dock, men på papper bör det vara en bra lösning för dig.
  5. Kör också Audient (iD22), men när det kommer till drivrutiner och bibehållen support så är det svårt att slå RME på fingrarna. Överlag så är RME dyrare, men det är bra, stabila grejer som kommer fortsätta fungera under lång tid.
  6. Grejen med Behringer är väl inte att prylarna låter dåligt, men att dom är opålitliga. När man kör ett jobb så måste man kunna lita på att grejerna håller, särskilt i livesituationer. Det blir något mindre känsligt om det är fasta installationer som inte ska transporteras runt, men faktumet kvarstår ändå. Ska dock tillägga att jag inte kört Behringers slutsteg, och att det mycket väl kan vara ett undantag i deras produkter (som t.ex. deras AD/DA). Men jag har haft bekymmer med hörlurar, hörlursförstärkare, preamps, mickar, mixerbord och DI-boxar, så jag brukar undvika Behringer så gott det går. YMMV.
  7. iD22 här, inga problem med Win7/Cubase 8. Spelat in 10 kanaler samtidigt utan dropouts och liknande, något som inte var säkert med mitt gamla Presonus-kort.
  8. Lite OT, men då du nämnde Oktava mk-012... Om budget är en faktor, har du kollat på Line Audio CM3? Nu har jag bara jämfört dem live, men föredrog CM3 av de två. Kardoidkapslarna på Oktava-mickarna, XY-mickat kit. Inget svar på din egentliga fråga, men kanske det hjälper någon. Lycka till!
  9. Nytt interface + preamps. Låter grymt bra vid första testen, ska spela in en jazzkvartett imorgon så de verkligen får visa vad de går för!
  10. Tycker dock den här är bättre: http://www.ebay.com/itm/NEUMANN-ORIGINAL-U47-U48-Microphone-Badge-Logo-1950s-/111737483602?hash=item1a0412b152
  11. Beror på vilken högtalare/högtalarlåda du kopplar den till. Motståndet i högtalarlådan ska vara samma eller högre än värdet på förstärkaren, annars riskerar du att förstöra komponenter i förstärkaren (transformatorn såvitt jag minns, är ingen höjdare på elektronikbiten).
  12. Balanserade kablar är en god idé. Har du några strömkablar som löper parallellt eller över kablarna till dina högtalare?
  13. Gör det som låter bra! Det finns inga stenhårda regler när det kommer till stereobussen. Generellt skulle jag säga att om man inte VET att man vill ha något speciellt på masterbussen så bör man låta bli, men det är t.ex. inte ovanligt att slänga på en busskompressor och mixa "genom" den. Tumregel kan vara att då mixa med busskompressorn på, och inte lägga på den i efterhand. Men i slutändan spelar det ingen roll, så länge du gillar hur det låter. Mastrar du själv eller ska det skickas iväg för mastring hos någon annan? Skickar du iväg det så kan det vara en god idé att prata med ansvarig mastringtekniker innan.
  14. Gitarr och bas får givetvis metronom i sin lyssning också. Men visst har du en poäng, och det beror helt på vem/vilka man spelar in. Med duktiga musiker som kan sitt material utan och innan är det inga problem dock, i alla fall enligt min erfarenhet. Spelar man däremot in ett band där det blir mycket "klippa & klistra" så fungerar inte den metoden särskilt bra, eftersom man då har 3 musiker (som antagligen inte kommer vilja klippa samtidigt 😄)
  15. Det går att göra på flera sätt, och ingenting som fungerar är fel! Tänk bara på läcket om du väljer att ha förstärkare i samma rum som trummorna. En metod som jag kört med och som fungerat bra (för mig!) är att köra DI-bas och gitarr med förstärkarsimulatorer (t.ex. POD Farm) i medhörningen åt trummisen, tillsammans med klick. Inget läck som kan sabba truminspelningen, men trummisen får ändå gitarr och bas samtidigt som musikerna spelar mer "tillsammans" än att spela efter slaskspår. Får du bra tagningar med gitarr/bas är det bara att spara dom dessutom. Nackdelen är ju att det behövs fler kanaler. Men som sagt, alla metoder som fungerar är bra! Se bara till att fundera över vilka fördelar och nackdelar olika metoder ger, samt om du kan leva med nackdelarna. Det finns tekniker som gillar förstärkarläck i OH då det återger känslan av att alla spelar i samma rum, även fast jag inte ser det som en fördel. Different strokes osv...
  16. Jag antog det, men ville bara få helt klart för mig vad som gällde. Det är ju inte ovanligt att spela till klick även om man spelar in ett helt band, men i dem flesta fall så går det givetvis till såsom du säger. Som JohnRick säger så är det viktigt att trummisen klarar av att spela till klick. En annan sak som jag vill poängtera är att inte slarva med timing på några spår. När man spelar in ett helt band så kan tempot svaja, men i slutändan så spelar det ingen roll då hela bandet ändå "spelar ihop". Om det börjar svaja när man spelar in enskilda musiker så kan det vara ett gissel då det är väldigt svårt att få till "rätt svaj" när musikerna inte spelar tillsammans, och det helt enkelt slutar med en otajt mix. Så var noga med timingen, och i vanlig ordning så ta hellre några extra tagningar och få ett bra spår än att försöka fixa eventuella misstag i mix.
  17. Jag förstår inte riktigt vad frågan gäller. Syftar du på att spela in musikerna enskilt (till klick), och lägga på instrumenten efter varandra?
  18. Min första externa preamp, ett rejält steg upp från Firestudio Mobiles interna. Har bara testat den med sång än så länge, men den får källan att sitta bättre i mix direkt. Golden Age kör en rea på dom just nu, 3k styck. Värt det.
  19. Har du valt ljudkortet som standardenhet även i Windows? Eftersom du får ljud när du pluggar in i datorns interna ljudkort så har du antagligen inte valt att du vill få ljudet via CI1 i Windows, utan endast i Cubase. Control Panel - Hardware and Sound - Sound - Välj CI1.
  20. Dom flesta aktiva mixerborden har väl bara utgångar för ett par passiva högtalare (såvitt jag vet), men även om det finns för flera så betalar man för många funktioner som man inte använder. Nu kanske TS har användning för en mixer då jag inte vet hans övriga behov, men för att endast växla mellan lyssningssystem så betalar man mycket för lite när man tar den vägen.
  21. Diggar låten! Jag tycker det är uppfriskande att ni inte blandar in rensång utan bara kör med screams! Ljudmässigt så saknar jag också lite botten, men som sagt kan det lika gärna vara YouTube. Jag tycker däremot inte att sången drunknar, men skulle vilja ha lite mer definition av basen (instrumentet) men det skulle jag tro ligger i att jag saknar botten. Jag gillar att ni fått sån bra separation mellan synt och gitarr under refrängen dock! Mixen känns full, men man hör ändå instrumenten tydligt och kan urskilja vad som händer. Jag gillar trummorna också, särskilt virvel och pukor!
  22. Jag skulle nog ha gått på TS-RCA och kört obalanserat i det fallet. TRS-RCA skickar väl en stereosignal genom samma kabel och då försvinner ju ändå fördelarna med balanserat, så lika bra att köra TS-RCA istället. Som Claes säger så går det att undvika störningar, särskilt om du håller kablarna korta.
  23. Precis, fast jag skulle inte välja RCA i första hand. Kör hellre balanserade telekontakter (TRS) då du har möjlighet till det (för visst är utgångarna på Duet 2 balanserade?). Ok, jag tror jag missförstått litegrann tidigare; du kommer alltså ha 3 par av högtalare som du vill kunna byta mellan? Dina KRK, Linear Phase och dina noname-monitorer? Om så är fallet behöver du en monitorkontroll/switch med 3 separata utgångar, och ett slutsteg till vardera paret av de passiva monitorerna (för båda paren hade samma anslutningar/kontakter?)
×
×
  • Skapa ny...