Jump to content
Annons

bollkaka

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om bollkaka

  • Födelsedag 1990-11-19

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Umeå
  • Min utrustning
    Studio: Fast track c600, korg kaosilator, M-audio bx8 D2, Logic pro 9.
    Instrument: Premier trumkit, Schecter 8, Ltd explorer, Hagströöm bas mm.
  • Intressen
    Fiska, Vandra och soliga strandpromenader, helst ridande på en gnu med en öl i handen.
  1. jo jag kollade på det ett tag, men då måste jag först köpa mig en platta 😉 Jamen precis, smaken är ju som baken. Jag tror helt klart att man kommer få samla på sig en massa olika prylar som kommer få tillfredställa behoven samt nyförvärvade behov med åren. Men man får ju ta och börja någonstans Assigna tangentbordet lät ju faktiskt inte så dumt, får kolla upp det efter jobbet. Har alltid vart ganska lat på just mappning och att assigna kommandon. Kanske är dags att börja orka! Får hem en Icon icontrol pro inom några dagar så jag börjar där. fick sålt en annan pryl idag också så den betalar sig självt i princip! Hade ju vart spännande att få pröva en X-touch också, den verkar ju riktigt bra och särskilt för en vettig peng, om bara Behringer kunde ta och släppa den någon gång dvs 😉
  2. hehe ok 🙂 Ja passa på att vara ledig i denna "värme", du jett ju ti å ha nå å gör på vintern å! 😉 Ser då ut å kunna bli riktigt jäkla bra det där. Vilken utrsutning har du tänkt att installera där? Blir det bara studioutrustning eller kommer du även att stoppa in t.ex. trummor?
  3. Jaha ok 🙂 Nä alltså 7000kr är väll relativt "bra pris" när det kommer till studioprodukter. Pengarna far ju fort som bara den ju mer insatt man blir i inspelningsteknik och mixning. Jag håller med dig, det utbud som consolen ger är ju bra plugins och en snabb och smidig kontroll över dessa samt att den är ju i jävulst smidig storlek, rymms perfekt på mitt lilla lilla studiobord. Men jag hade gärna sett t.ex. några programerbara knobs för t.ex. reverb och andra plugins (men det bryter ju förstås mot deras "endast softtube-plugins tänk"), eller som du säger. Hade inte haft något emot några transport knappar heller. Men jag hoppas i framtiden att dom kanske släpper in andra företag eller t.ex. gör en ny generation som är lite mer flexibel. Men jag gillar då deras tänkt att försöka styra Daw-ctrl i en ny riktning och tänka lite utanför lådan. För mig blir det då ingen console som det verkar just nu, mitt i högskolestudier och ett planerat nytt kök nästa sommar så jag började väldigt smått med att köpa Icon Icontrols pro. Får se om priset kanske sjunker lite mot vintern så kanske man slår till.
  4. Med consolen tycker jag att det verkar lättarbetat med just eq, compressor och shape av ljudet via knobsen. Den har ju sedan drive, HP /lp filter och pan. Ja alltså det är väll just priset som är klämmen och just därav tråden .Tycker produkten verkar trevlig att arbeta med men det är mycket pengar, särskilt då man kan t.ex kan få en qcon pro för några tusen mindre och med större valmöjligheter. Men som med allt annat handlar det om smak och tycke 🙂
  5. Korrekt, Console 1 är lite egen i det sättet att den inte är en daw-ctrl fullt ut, du lägger den som en plugin i de kanaler som du vill mixa, men kan t.ex. inte använda plugins som inte är av softtube eller styra själva DAW-en. Men vad jag har hört av demos och recensioner på t.ex. youtube låter de inbyggda pluggarna jävulst bra (har dock inte jobbat med softtube pluggar innan). Men som dom själv har sagt så om det blir ett pådrag med denna produkt så kan det ju hända att den blir kompatibel med andra företag. Det enda jag tror jag skulle kunna sakna om jag införskaffade mig en sådan är väll kanske just styrningen och en extra ratt för t.ex. reverb. Men jag är som sagt ganska grön när det kommer till mixning så jag vet inte om jag skulle sakna det så mycket. Skulle jag göra det går det ju alltid att köpa till produkter senare i livet som underlättar för detta!
  6. Men du vilken grej! Det var jag inte alls medveten om, är som sagt inte alldeles för insatt i detta med DAW-ctrl mer än att jag tycker det verkar vara ett ypperligt instrument för mixning/mastering. Men då ska jag helt klart kolla upp denna produkt lite närmare, priset var ju i helt rätt kurs för min lilla studio (och lilla plånbok..). Inte helfel att det finns mjölighet att expandera med EX modellen också. Tack för svaret!
  7. Ok men qcon pro styr väll bara 8 kanaler?utan att köpa till en ex dvs. Sen har jag läst att vissa haft problem med att qcon tappar kontakt med daw, men det finns förstås måndagsexemplar av allt 😉 Vad gjorde att du bestämde dig för qcon gentemot consolen? Styrningen eller?
  8. bollkaka

    Softtube Console 1

    Tjena! Är ny på detta fantastiska forum. Har hållit på sedan 10 år tillbaka med olika typer av enklare inspelningar, främst soloprojekt. Hade från början en gammal firewire mixer och spelade in mina trummor och gitarr så gott som det bara gick med billiga mickar och med en 15 årings kunskapsnivå. Tiden har snabbt gått förbi och jag har införskaffat mig lite mer "seriösa" prylar i form av ljudkort och schyssta mickar och känner mig även ha utvecklats mycket inom inspelningsteknik. Men nu till själva ämnet. Senaste året har jag djupdykit i master/mixningens värld och kommit fram till att en DAW-controller vore fantastiskt roligt att börja jobba med, just för att effektivisera mitt arbetssätt och framförallt att slippa behöva använda musen så mycket. Har alltid gillat känslan av fysiska knobs osv när jag mixar och mastrar. Ramlade ganska nyligen över "Softtube Console 1" och av den information jag fått av olika recensioner och forum verkar den vara väldigt smidig och effektiv vid just mixning. Viktigt att tillägga är att mina mixningskunskaper inte är de absolut högsta och även att jag har lite svårt att förstå hur man "mappar" midi osv. Så jag tycker att denna produkt känns rätt med de kunskaper som jag besitter. Visst att den är begränsad till sina egna plugins och att den inte kan styra andra plugins (vilket inte direkt gör den till en renodlad DAW-ctrl förstås) men vad jag har sett verkar dess egna plugins duga jäkla fint! Men till min fråga(or), efter denna mininovel, Är det någon som införskaffat sig en av dessa, och isf hur är dom att jobba med? Hur fungerar softwaren? buggit eller cpu krävande? (sitter på en macbook pro) Vilken kvalité håller Softtubes Plugins jämfört med andra i snarlika prisklasser? Men framförallt, är den värd priset (ca 7500:-), eller är det vettigare av mig att lära mig att mappa och koppla i någon annan DAW-ctrl? Alltså om det finns någon annan produkt i samma prisklass som är "bättre?" Ha de gött!
×
×
  • Skapa ny...