Jump to content
Annons

oiltop

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vad gör han på virveltrumman vid ca 1:00 in i låten? Två snabba åttondels slag som faller mellan två 1/4? Triol med paus eller spelar han på " å 3 "om man räknar åttondelar ? Eller vad händer? Blir inte klok... Tack på förhand
  2. oiltop

    Tonarter?

    Så är det möjligt att säga att en låt går i en annan tonart än dur eller moll?
  3. oiltop

    Tonarter?

    Tycker det är konstigt att man inte skulle använda begreppet tonart till någon av kyrkotonartera. Tonarten ger ju oss grundton och vilken skala som ska användas vid ackord uppbyggnad? Man säger ju att en låt går i C-dur eller C-moll, då borde man väll kunna säga C-dorisk, C-eolisk, C-lydisk tonart?
  4. oiltop

    Tonarter?

    Hej! Om man spelar med en så kallad kyrkotonart, så syftar man ju på en skala då kyrkotonarterna som dom kallas för, är olika modus dvs skalor. Om man spelar i tonarten C-dur så spelar man med skalan C-dur. Har läst att de olika kyrkotonarterna inte är tonarter då tonart anväds för dur/moll systemet? Men om man då spelar med en kyrkotonart, exempelvis G-Mixolydisk. Säger man att man spelar i tonarten? G-Mixolydisk? eller finns det ingen tonart som heter så? Om man spelar i dur eller moll så pratar man ju om tonart. Kan man använda benämningen "tonart" för en kyrkotonart? vill bara få lite grepp om vad man säger... Tack!
×
×
  • Skapa ny...