Jump to content

Fredriiic

Medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Norrköping
 1. ah, nu förstår jag och du har precis lärt mig något som har stört mig i flera månader nu, TACK!! Då är bara frågan hur spelar jag detta på gitarren ?
 2. Tack så mycket för det första! Men som jag sa så kan jag inget om musikteori ännu utan är endast självlärd så jag behöver få förklarat varför när jag söker på det ackordet (Bb) så ser inget av det som kommer upp ut som det jag skrivit? Då antar jag att det har något med det du skrev om "kvinten i botten" och om att lägga något annat i basen att göra? Jag skulle gärna vilja få en kort (eller lång) förklaring på detta om du eller någon annan kan och orkar! Skulle vara jättesnällt för det känns som det är något vitalt jag missar i hela den här processen. MVH Fredriiic
 3. Jag har ingen utbildning eller ens läst nånting om musikteori och piano ackord osv så när jag skulle skriva en ackordföljd till en låt jag håller på med så bestämde jag mig för att pröva och känna mig fram tills det låter som jag vill. När jag skrivit melodin och tycker det låter ungefär som jag vill så tänkte jag plocka ut ackorden på min gitarr och var då tvungen att kolla upp ackorden ja skrivit på internet men till min förvåning så hittade jag inget om ett av ackorden jag skrivit det närmaste jag hittade låter inte alls som jag vill och passar inte in i melodin, snälla hjälp mig lösa detta! Såhär ser ackordföljden ut och dom markerade är ackordet jag menar. Ackordföljd Vad är detta för ackord? (skriv gärna ut hela ackordföljden om du orkar) Tack på förhand! Fredriiic
 4. Okej tack! Ska kolla lite närmare på det ! Tack så jätte mycket för du tog dig tid att skriva ditt tidigare inlägg, jag tog till mig allt. Jag tror jag är en perfektionist och jag blir jättebesviken när det inte blir som jag tänkt mig och ja jag är väldigt ovan att höra min egen röst och jag gillar det inte. Men det måste ju va någonting som fattas för att få det där proffsiga ljudet mer etablisserade rappare och sångare har. Vad, enligt dig, är det som saknas för mig då? Haha härlig låt 🙂 Jag älskar reggae, har du gjort beatet själv?
 5. Okej jag förstår och tack igen! Vilka program skulle du säga att jag bör använda mig av och helst komma undan billigt om det går?
 6. Det slår mig nu hur naiv jag varit när det gäller just den här biten. Grejen är att jag har en bekant som sysslar med musik och hans rum är inte det minsta klätt men det rummet är mycket mindre en mitt. Han kör endast med en sådan skärm bakom micken och han lyckas få ganska bra ljud faktiskt. Vad kan detta bero på? Han bor i ett sådant äldre lägenhetshus och det är inte alls lika lyhört där. Hursomhelst tack så mycket för svar! Jag har ju skrivit lite och även spelat en del gitarr redan innan jag köpte in min utrustning och bestämde mig för att försöka börja producera. Men nu har jag börjat känna mer och mer lust och vilja att lära mig producering, mixning, mastering och allt där emellan. Framförallt är det väll själva skapandet och böjandet av ljud jag dras till. Tack för tipset! Jag håller även på lite med Elektronisk/House musik när jag får tid över det är otroligt roligt! Gäller även kompressor, EQ, reverb och den delen när jag ska färdigställa sån musik eller hur fungerar det i den genren?
 7. Jag har testat alla möjliga positioner och ställen i min lägenhet men det verkar inte göra nån större skillnad alls, det bästa jag åstadkommit är med ryggen mot det absorberade hörnet och en stor filt över två pallar framför mig men då är jag ändå rätt långt ifrån bra ljud. Jag började köra med hög gain och långt ifrån micken vilken du kan tänka dig lät riktigt illa i detta rum. Nu har jag förstått att jag måste va nära och har popfiltret nästan pressat mot micken och står så nära jag kan komma med lägre gain på ingången.
 8. Okej tack så mycket för ditt svar! Jag tror nog detta var det svaret jag förväntade mig mest men hade såklart hoppats på nått mer simpelt. Men skönt att veta vad det är jag behöver förbättra. Jag letar efter lite lokaler i min stad som jag kan hyra och bygga en enklare studio där jag kan ha ett isolerat inspelningsrum. dvs om jag inte flyttar till en större lägenhet med ett separat rum att använda. Rummet jag spelar in i nu är ju ett allrum liksom, känns inte så smidigt att ha så ljudtätt i ett rum man bor i. Några tips på vad jag ska tänka på nu när jag är helt färsk i branschen? Vad är viktigt att lägga krut på? vad ska jag fokusera mig på så jag kan prioritera bland all oändlig lärdom och information det finns inom ljud och musik. Jag kommer inte rikta in mig på en genre. Tack igen för all hjälp. Det uppskattas verkligen.
 9. Jag lyckades lösa så jag kunde nolla latencyn nu är åtminstone timingen bättre så tack för det ! Grejen är ju den att jag är såpass okunnig i detta så jag förstår inte ens vad du menar när du säger högpassa basfrekvenser. Jag har kollat på youtube videos så mycket jag hunnit och orkat efter jobbet om dagarna men det känns som jag bara gräver mig djupare i saker jag inte förstår. Hur ska jag lära mig allting från början? Hursomhelst är rummet jag spelar in i 4x3 m stort, det är ganska lyhört, jag har som sagt ljudabsorbenter, 12st bakom mig i ett hörn när jag spelar in (Se bild) och 12st på väggen snett framför mig och det täcker upp ca 15% av den totala väggytan resten är naket. Är det endast detta som förstör för mig? Jag får för mig att min Mick är för dålig då den kostar runt 600-1000kr och finns inte ens i alla musikaffärer men det är alltså rummet jag spelar in i som sabbar min ljudbild? Jag bifogar en bild på hur det ser ut i hörnan där jag har micken.
 10. Jag har bifogat en naken röst inspelning nu i TS. Hur gör jag för att köra "Direct monitoring" ? Är det detta som gör att min röst inte låter som en del av låten när jag spelar in utan mer som ett spår utanpå instrumentalen?
 11. Hej! Har nyligen börjat med musik och ju längre in jag kommer desto mer hopplöst känns det att komma nånstans utan hjälp. Jag blir så frustrerad av att ha så många idéer och ambitioner utan att kunna göra något åt det. En av dem är iaf hip hop, Eller åtminstone kunna spela in en låt utan att rösten låter kasst och att den är utanför intrumentalen. Jag har iaf en: supreme cu-1 mick Behringer ljudkort macbook pro med audacity och logic pro förövrigt så spelar jag in i min etta, jag har satt för rullgardiner för fönstrena och satt up 24 st 30x30cm ljudabsorbenter i rummet. Jag vet inte vad jag gör fel, de enda jag vet är att det låter inte bra för fem öre. I den första filen kan du höra hur det låter när jag spelar in min röst på ett simpelt beat. Har även fipplat lite med EQ och kompressor i denna inspelning men jag vet knappt vad jag gör och det gör det knappt bättre. I Den andra är det bara min röst utan musik och inga effekter osv och gainen är ställd på mitten på ljudkortet. Tack på förhand. Micktest1-vocals.mp3 Naken inspelning-röst1.mp3
 12. Jag har sen några månader tillbaka äntligen bestämt mig för att satsa lite på mitt stora musikintresse. Slängde ut min gamla PC och köpte en Macbook pro. Gick in på ebay för att beställa hem ljudabsorbenter att sätta upp, osv osv osv. Hårdvara: Mick: Supreme cu-1 ljudkort: Behringer U-PHORIA 404 strömförsörjt USB ljudkort (1600:-) Jag spelar in i min etta, jag har tjockt draperi för sovalkoven, ljudabsorbenter i hörnet bakom micken och även på väggen mitt emot micken och heltäckande, ljusreflekterande rullgardiner för fönstrena. Programmen jag använder mig av är: Garageband Logic Audacity Tracktion 5 (fick med ljudkortet men är otroligt avancerat så jag har inte haft tid att lära mig det) Jag sysslar lite med house musik, spelar lite gitarr osv men mitt huvudproblem är när jag ska spela in sång eller rättare sagt, rap. Jag lyckas aldrig bli nöjd med kvalitén på ljudet. Jag har prövat mecka lite med reverb, EQ, kompressor osv men helt ärligt så har jag ingen jävla aning om vad jag gör jag bara trycker och drar lite i paramterar och hoppas på de bästa men ljudet låter som en gammal webcam mick nästan. Snällast vore det ju såklart om nån kunde hjälpa mig gratis men är desperat jag brinner verkligen för musik men jag känner ingen som kan hjälpa mig och har väldigt lite tid över efter jobb osv till att läsa på. ju mer jag försöker lära mig desto mer av den djupa djungeln av inställningar och skit ser jag och blir helt förtvivlad, jag har så mycket idéer som jag inte kan göra något av. Vad gör jag för fel? är min mick dålig? ljudkortet? måste rummet ljudisoleras ännu mer? Vilka inställningar ska jag använda när jag mixxar ljudet och hur ska jag använda dom för att få dom passa in i ett beat? Kan fixa ett sample nu under kvällen om jag får nån respons här.
×
×
 • Create New...