Jump to content
Annons

mihin

Medlem
  • Antal inlägg

    35
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av mihin

  1. mihin

    Studio

    Jag har en studio i Göteborg och söker nya samarbeten med musiker och tekniker. Studion består av ett kontrollrum, inspelningsrum och ett hängrum. Det jag söker är en engagerad person som vill spela in band eller samarbete med andra musiker som vill producera musik. Fall det låter intressant maila gärna Calle@illuminatedsp.se
  2. Tack för informationen. Ska kolla upp mer om detta. Jag har googlat och läst om personer som inte har något erfarenhet alls, som har lyckats bygga Capi VP28. Jag ska nog träna lite innan jag ger mig på Capi preamp.
  3. Tack för tipsen @red_house_painter Jag har hört mycket bra om Capi fast tyvärr har både dom och hairball slut i lager på dom flesta preampen. Såg att på Youtube är det en person som går igenom bygget på Capi VP 312!
  4. Jag tänker mig att man använder en spänningsmätare, mäter mellan olika lödpunker för att se allt stämmer.
  5. Vad menar du med att det är helt annat att löda kablar?
  6. Tja, Jag är helt ny på att bygga egna 500 series preamp, samt löda egna kablar. Sist jag löda var i skolan för 15 år sedan. Funderar över hur svårt det är i början? Är något speciellt man behöver tänka på? Räcker det med en lödstation för 200-300 kr att börja med? Några bra hemsidor för DIY 500 series samt sidor man köper delar till kablar man löder själv? Vad tror ni, har ni erfarenhet av detta?
  7. Aha okej tack för tipset, jag ska kolla upp det programmet. Japp jag får läsa på mer om tidkoder och se hur man kan jobba med det. Men denna gången löste det sig 🙂
  8. Jag hittade löning. Under menyn option finns var delay compensation i bockat, tog bort sedan bounca ut det i DNxHD.
  9. Jag prövade och expotera i Avid DnxHD och det är fortfarande samma problem med synkningen. Hittade inte ProRes 422 LT. Jag har inte kompenserat för någon latency. Det jag har kollat är att fall det är kompesation för latency, det är det inte. Var noga med att med att markera Bounce inom alla ljudspår. Prövat olika format som DNxHD, Mpeg 4, H.264 Får fortfarande osynkat vid samma ställen.
  10. Jag har försökt kolla runt lite på nätet men inte direkt hitta varför en quicktime video inte synkar med ljudet ( verkar som det blir värre längre man ser videon) när man bouncar ut den från pro tools. I pro tools synkar det. Jag har bouncat ut en quick time video innan på ett annat projekt o då var det inga problem. Tror knappast att inte datorn pallar göra jobbet så funderar vad det kan vara. Någon som har någon idé?
  11. Jaha då förstår jag vad du menar. Här kört pro tools nu en med ilok USB och det verkar funka mycket bättre. Tog även bort pro tools aplication manager.
  12. Jo precis. Men när jag kollade runt lite verkar det som antingen får man ha en Ilok usb sticka eller köra deras Ilok Cloud som man behöver internet till, annars vill det inte funka. Prata även med supporten på Avid och dom sa samma sak.
  13. Blir det inga problem med ilok då? Tänker den behöver man väl för att köra pro tools.
  14. Innebär det att jag behöver ett Ilok USB för att få det att funka offline? För när jag stänger av WIFI så stängs också pro tools ner.
  15. Innebär det att jag behöver ett Ilok USB för att få det att funka offline? För när jag stänger av WIFI så stängs också pro tools ner.
  16. Tack för alla tipsen. Jag har kört Internet innan men nu blir det att stänga av Wifi under tiden man jobbar.
  17. Jag har logic pro x till musik produktion och inspelning och det funkar väldigt bra. Anledningen jag kommer fixa pro tools är p.g.a att pro tools ska funka väldigt mycket bättre till ljud inom video då den synkar ljudfilerna till projektet bättre. Jo det kan man ju göra. Det kanske funkar men tänkte så att allt funkar korrekt offline.
  18. Grymt tack så mycket och för tipset med wifi. Har stött på problem då jag kört Pro Tools men visste inte att det berodde på internet.
  19. Ska tillägga att jag har inte köpt pro tools än.
  20. Jo det kan man ju göra. Det kanske funkar men tänkte så att allt funkar korrekt offline.
  21. mihin

    RME totalmix

    Tack så mycket för all hjälp! 🙂
  22. mihin

    Pro tools offline?

    Hej. Jag ska flytta datorn till en studio där det inte finns något internet och jag skulle veta fall det kommer gå bra att jobba med Pro Tools offline eller kommer Ilok att skapa problem? Det jag använder mig utav är en MAC dator.
  23. mihin

    RME totalmix

    Jag har ett RME ljudkort och försöker få adat input som kanaler 1-8 i logic, just nu är den på input 15-23. Är det någon som vet fall det går att göra?
  24. Tack för svaret. Japp förstår adat är inte bästa alternativet men tänker det funkar just nu, har ändå två adat på mitt RME kort så jag har olika möjligheter att utöka.
  25. Jag funderar på en bra preamp. Har idag ett RME fireface UFX + ljudkort med 4 bra preamp men jag skulle vilja ha 8 till för inspelning med trummor. Budgeten ligger runt 15k. Jag funderar på RME octamic ii eller audiemt asp 880. Audient asp 880 verkar mest intressant men vad tycker ni?
×
×
  • Skapa ny...