Jump to content

mihin

Medlem
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mihin

 1. Tack för informationen. Ska kolla upp mer om detta. Jag har googlat och läst om personer som inte har något erfarenhet alls, som har lyckats bygga Capi VP28. Jag ska nog träna lite innan jag ger mig på Capi preamp.
 2. Tack för tipsen @red_house_painter Jag har hört mycket bra om Capi fast tyvärr har både dom och hairball slut i lager på dom flesta preampen. Såg att på Youtube är det en person som går igenom bygget på Capi VP 312!
 3. Jag tänker mig att man använder en spänningsmätare, mäter mellan olika lödpunker för att se allt stämmer.
 4. Vad menar du med att det är helt annat att löda kablar?
 5. Tja, Jag är helt ny på att bygga egna 500 series preamp, samt löda egna kablar. Sist jag löda var i skolan för 15 år sedan. Funderar över hur svårt det är i början? Är något speciellt man behöver tänka på? Räcker det med en lödstation för 200-300 kr att börja med? Några bra hemsidor för DIY 500 series samt sidor man köper delar till kablar man löder själv? Vad tror ni, har ni erfarenhet av detta?
 6. Aha okej tack för tipset, jag ska kolla upp det programmet. Japp jag får läsa på mer om tidkoder och se hur man kan jobba med det. Men denna gången löste det sig
 7. Jag hittade löning. Under menyn option finns var delay compensation i bockat, tog bort sedan bounca ut det i DNxHD.
 8. Jag prövade och expotera i Avid DnxHD och det är fortfarande samma problem med synkningen. Hittade inte ProRes 422 LT. Jag har inte kompenserat för någon latency. Det jag har kollat är att fall det är kompesation för latency, det är det inte. Var noga med att med att markera Bounce inom alla ljudspår. Prövat olika format som DNxHD, Mpeg 4, H.264 Får fortfarande osynkat vid samma ställen.
 9. Jag funderar hur det skulle funka med ett RME fireface UFX + ljudkort med ua satelite 2 för att kunna köra ua pluggar. Jag kör på en iMac 2017 4,2 ghz quad core i7 som har 2 thunderbolt 3 portar. Jag vill gärna använda rme totalmix och så låg latency som möjligt. Hur kopplar man? Funkar det att köra med både direkt in i datorn?
 10. Jag har försökt kolla runt lite på nätet men inte direkt hitta varför en quicktime video inte synkar med ljudet ( verkar som det blir värre längre man ser videon) när man bouncar ut den från pro tools. I pro tools synkar det. Jag har bouncat ut en quick time video innan på ett annat projekt o då var det inga problem. Tror knappast att inte datorn pallar göra jobbet så funderar vad det kan vara. Någon som har någon idé?
 11. mihin

  Pro tools offline?

  Jaha då förstår jag vad du menar. Här kört pro tools nu en med ilok USB och det verkar funka mycket bättre. Tog även bort pro tools aplication manager.
 12. mihin

  Pro tools offline?

  Jo precis. Men när jag kollade runt lite verkar det som antingen får man ha en Ilok usb sticka eller köra deras Ilok Cloud som man behöver internet till, annars vill det inte funka. Prata även med supporten på Avid och dom sa samma sak.
 13. mihin

  Pro tools offline?

  Blir det inga problem med ilok då? Tänker den behöver man väl för att köra pro tools.
 14. mihin

  Pro tools offline?

  Innebär det att jag behöver ett Ilok USB för att få det att funka offline? För när jag stänger av WIFI så stängs också pro tools ner.
 15. mihin

  Pro tools offline?

  Innebär det att jag behöver ett Ilok USB för att få det att funka offline? För när jag stänger av WIFI så stängs också pro tools ner.
 16. mihin

  Pro tools offline?

  Tack för alla tipsen. Jag har kört Internet innan men nu blir det att stänga av Wifi under tiden man jobbar.
 17. mihin

  Pro tools offline?

  Jag har logic pro x till musik produktion och inspelning och det funkar väldigt bra. Anledningen jag kommer fixa pro tools är p.g.a att pro tools ska funka väldigt mycket bättre till ljud inom video då den synkar ljudfilerna till projektet bättre. Jo det kan man ju göra. Det kanske funkar men tänkte så att allt funkar korrekt offline.
 18. mihin

  Pro tools offline?

  Grymt tack så mycket och för tipset med wifi. Har stött på problem då jag kört Pro Tools men visste inte att det berodde på internet.
 19. mihin

  Pro tools offline?

  Ska tillägga att jag har inte köpt pro tools än.
 20. mihin

  Pro tools offline?

  Jo det kan man ju göra. Det kanske funkar men tänkte så att allt funkar korrekt offline.
 21. mihin

  RME totalmix

  Tack så mycket för all hjälp!
 22. Hej. Jag ska flytta datorn till en studio där det inte finns något internet och jag skulle veta fall det kommer gå bra att jobba med Pro Tools offline eller kommer Ilok att skapa problem? Det jag använder mig utav är en MAC dator.
 23. mihin

  RME totalmix

  Jag har ett RME ljudkort och försöker få adat input som kanaler 1-8 i logic, just nu är den på input 15-23. Är det någon som vet fall det går att göra?
 24. Tja. Tänkte jag släger ut en fråga här och ser vad ni andra använder och se fall min lösning är något bra. Jag har ett RME Fireface ufx+ ljudkort och behöver en preamp elller en stagebox (helst en stagebox) för då jag behöver mer kanaler i inspelningsrummet. Dom det står i mellan är en audient asp 880 eller en Soundcraft Mini Stagebox 16 då den har madi. Min fråga är, fall ni vet fall man får bra ljud från en stagebox eller ska man lösa det med en snake multi kabel och asp 880 preamp?
 25. Tack för svaret. Japp förstår adat är inte bästa alternativet men tänker det funkar just nu, har ändå två adat på mitt RME kort så jag har olika möjligheter att utöka.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.