Jump to content
Annons

patrikthorell

Medlem
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About patrikthorell

 • Rank
  Nykomling
 1. Jag har beställt grejer nu och håller på att akustikbehandla. Sedan kommer jag utveckla och förbättra studion allt eftersom. Jag har lyssnat på alla och tackar alla för all hjälp. Kommer bilder på studion och något inspelat när jag är nöjd.. Kan dröja, haha.
 2. Väldigt tunt fönster så kommer in mycket ljud, i stort sett ingen trafik annars. Blir konstigt ljud av fönstret också.
 3. Hej alla igen! Nu har jag renoverat till rummet, det är ganska bra akustik redan ifrån början men jag behöver täcka för ett fönster. Hur ska jag göra? Tack på förhand!
 4. Jag tror faktist på att om jag köper ett par Yamaha HS7 kommer jag klara mig riktigt bra. De har fått toppbetyg och rekommenderas av många till nybörjares hemmastudios som min. Jag har också kollat en del på ljudkortet och det verkar riktigt bra.
 5. Det verkar vettigt, vad för hörlurar rekommenderar du/ni? Jag bor inte i lägenhet så det lär krävas en del innan jag blir vräkt..
 6. Ah, ska kolla på dem. Kanske blir att jag överskrider budgeten lite då men det får vara värt det. Försöker i första hand hitta begagnat dock. När jag ska lyssna på dem, då ska jag väl försöka hitta ett par som låter så "neutralt" och så mycket som orginalet som möjligt och inte de som jag tycker låter "bra"?
 7. Tar nog en Ksm istället, verkar vara fler som rekommenderar den och speciellt till sång som den ska användas till. Yamaha HS7, är de tillräckliga istället eller ska jag försöka skaffa något annat?
 8. Gjorde även ett litet överslag på vad jag vill ha och vad det kostar ungefär. Såhär ser det ut: Monitorer: Yamaha HS5 <4kStormembransmick sång: Neumann TLM 102 <6k Småmembran/bandmick: 2x Line Audio CM3 <2k Ljudkort: UA Apollo Twin Duo <8k Hörlurar: In-ears Sladdar/tillbehör: Vad tycks om det samt vilka sladdar och tillbehör behöver jag?
 9. Tack för alla svar åter igen! Fungerar det ljudkortet bra med Logic Pro?
 10. Tack, det låter bra. Jag ska kolla upp dessa produkter och räkna lite på pris etc. Jag har ett par inears för ca 1000kr som jag tror håller tillräckligt bra kvalitet. Vad rekommenderar du för bandmick? Var kan jag hitta en Ksm 30? googlade men hittade inget :/
 11. Tack för svaren alla. Jag är medveten om att det kommer vara rätt kasst i början till kvalitet men eftersom att jag vill mycket och är kräsen kommer jag kämpa för att få det bra. Jag kommer köpa medlemskap på puremix och kolla runt där för att lära mig hur jag ska gå till väga. Men, först och under tiden tänkte jag fixa utrustningen. Akustiken behöver jag ingen hjälp med för det är i stort sett klart. Jag gjorde en lista med saker jag behöver och vill ha lite förslag på prisvärda grejer samt alternativ, hur jag ska koppla grejerna och använda dem i kort: Monitorer: Stormembransmick sång: Småmembran/bandmick: Ljudkort: Hörlurar?: Sladdar/tillbehör: Jag kommer titta lite på plugins etc. När jag köpt alla grejer och börjat spela in.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.