Jump to content
Annons

Isaclund

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej! Vad är det som lättast går i sönder på en topp högtalare under för hård pressning. Basmembranet eller diskanten?
  2. Hallå där! Igår när jag riggade mitt aktiva PA-system märkte jag något som jag inte gjort för ut. Ett väldigt irriterande elektriskt surrande ljud som uppstod när jag kopplade in aux sladden till den enhet jag skulle spela ifrån. Vet någon vad detta kan bero på och såfall en lösning på problemet? Jag kopplar högtalarna med sladd adaptrar direkt till en aux sladd.
  3. Isaclund

    Värt det?

    Mycket uppskattat svar. Jag använder FL Studio och programerar house. Vad säger du om de?
  4. Isaclund

    Värt det?

    Hallå! Är det värt att investera i ett usb ljudkort för studiomonitorernas ljudkvalite eller märker man knappt skillnad? Focusrite Forte som ett exempel. Mvh Isac
  5. Så ett ljudkort skulle göra ganska stor märkbar skillnad? Anser ni att det är värt pengarna att investera i ett runt 2000-3000 kr klassen?
  6. Ja det verkar ju ganska logiskt. Men är verkligen en sådan hörlig skillnad?
  7. Aa okej. Men vad är skillnaden på obalanserade och balanserade? Hur vet du att mitt är obalanserat?
  8. Om jag förstod dig rätt nu så menar du att ett studio ljudkort definitivt bör investeras i? Spelar det ingen roll om jag kopplar med rca kablar istället för xlr?
  9. Hallå! Jag har precis skaffat mig ett par Krk Rokit 5 studio monitorer som ska kopplas in. Jag vill såklart få ut maximal ljudkvalite av dem så det är därför jag vänder mig till er. För det första så tänker jag koppla dem direkt till datorn men vad ska jag välja för ut och ingångar för det bästa ljudet? Det finns Aux, Trs och Xlr utgångar på varje högtalare. Jag har hört något om balanserade och obalanserade utgångar är det något som finns här och såfall vad är skillnaden? När jag ska välja kablar/sladdar finns det bättre alternativ än andra? Jag vet att man kan koppla monitorerna direkt till ett studio ljudkort men är det ett bättre alternativ för mig som producerar house direkt i datorn? Hoppas att någon kan hjälpa mig med detta, uppskattar all hjälp! Mvh Isac
×
×
  • Skapa ny...