Jump to content
Annons

Alton

Medlem
  • Antal inlägg

    6
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Om du har förstärkare som orkar driva HD600 så är ett par begagnade en mycket prisvärd deal. Nackdelen är väl att de är lite förlåtande, laid-back och något varma i klangen. De uppför sig dock väl, inget som sticker ut och du får nästan infra-bas ur dem (och då menar jag på intet sätt att det är lurar för basnarkomaner - mellanregister och diskant hanteras fint som snus).
  2. Jag vet... jag vet... hur långt är ett snöre? Men, om vi säger såhär: Ifall jag sitter ett par meter ifrån och krämar på med väldigt dynamisk musik, behöver jag vara försiktig eller kommer mina öron säga ifrån innan det är någon risk att spela sönder monitorerna? (med dynamisk musik menar jag inte skränig 80-tals rock som bara låter mycket, prova istället Ben Webster 'At the Renaissance' - finns på Spotify - för något med extrem dynamik så förstår ni vart jag vill lägga ribban). Har liksom ingen uppfattning om hur mycket stryk de tål, om de är känsliga eller gjorda för att misshandlas (gäller för övrigt ett par HS7 men utgår att det är typ same same mellan olika modeller).
  3. Alltså, jag köpte monitorer ett par månader sen för att jag ville ha just... monitorer. Även i lägenheter brukar man kunna spela musik genom högtalare. Hörlurar har jag använt till leda och så att öronen börjat ta stryk, så jag är inte intresserad av tips på hur jag låter monitorerna samla damm medan jag spenderar några tusenlappar på hörlurar.
  4. Jag ska inte sitta med musikproduktion, har mina monitorer för musiklyssning.
  5. Var rädd att det skulle vara som ni säger - på tok för mycket arbete för att ljudisolera. Jag har kollat ventliationen och jag blir inte riktigt klok på hur ljudet sprider sig. Förutom i köket och badrummet sker ventilationen genom ventiler i fönstrena. I sovrummet, om grannen poppar, låter det också precis som ljudet kommer från utanför fönstret. I vardagsrummet hörs det som sagt lite bas... men då ska man även tänka på att jag har mina högtalare precis intill grannens vägg, vilket han inte har. Gjorde en liten rinting på hur det ser ut, inte helt skalenlig men ger iaf en hyffsad bild av det: http://i59.tinypic.com/8xsbcx.jpg Högtalarna har jag just nu stående på skrivbordet med Auralex MoPads under. Jag vet inte hur bra de är, spelar jag högt med låtar som har mycket bas sprider det sig iaf en del ljud genom bordet. Ska nog försöka bygga ett par rejäla stativ istället. Annars tänkte jag börja med att täta dörren in till sovrummet - den släpper igenom massor av ljud. Jag måste också kolla vad jag kan göra med fönstren. Jag vet inte om planen är bra som jag har för dämpning, men det jag tänkt där är... well, soffgruppen står redan inramad av en stor och tjock ryamatta. Vid fönstrena ut mot balkongen ska jag hänga två lager gardiner i lite tyngre tyger. I hörnan vid högtalarna tänkte jag sätta upp stora absorbenter... kan nog bygga ut ca 1dm totalt, med rockwool, akustikfoam och en liten luftspalt mot väggen. På långsidorna tänkte jag ha hyllplan med böcker för diffusion och canvastavlor med dämpning på baksidan. Fast innan jag sätter igång med dämpning kan det vara läge att skaffa en mic för att analysera akustiken bättre... Det låter ändå lovande att dämpning kan göra skillnad. Rummet är just nu riktigt dåligt... stora kala ytor som skapar ett tydligt eko bara man hostar. Så, det dånar rätt bra när jag spelar musik... Jag hoppas det ska göra bra skillnad med dämpning. Behöver inte få det optimalt, bara det blir bra för musiklyssning och jag kan hålla en god grannsämja så är det toppen. 🙂
  6. Jag har flyttat in i en ny lägenhet där jag har lite problem med ljud mot grannen. Har högtalarna mot ena kortändan av vardagsrummet, mot en gipsvägg som går in i mitt sovrum. Långänden som går in mot grannen är en betongvägg. I sovrummet verkar ljud sprida sig genom ventilationen, för där hör jag väldigt tydligt när grannen spelar. Samtidigt hörs det bara lite bas i vardagsrummet. Har ett par Yamaha HS7 monitorer vilka ger en del bas, men ingen sub så jag borde inte behöva isolera mot riktig lågbas. Vad finns det för sätt att ljudisolera utan att göra för stor åverkan på lägenheten? Bästa hade väl såklart varit att regla upp en innervägg med isolering, luftspalt och tunga gipsskivor... men, det känns inte som ett alternativ när jag inte äger lägenheten. Kommer sätta upp rejäla absorbenter, men som jag förstår hjälper inte det särskilt mycket för att isolera ljud.
×
×
  • Skapa ny...