Jump to content

phonkoholic

Medlem
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About phonkoholic

 • Rank
  Med i gänget
 1. Kpax, Ja, jag håller med dig. Extrem narcissim är fascinerande på det sättet. John, nu vill inte jag vara den om är den, men jag känner att tillfället kräver det. Jag, tycker iallafall att okulärbesikta hiphop-världen låter som något väldigt tråkigt. Jag skulle nog föredra att se nåmålad färg torka. Sen i Danger Mouse försvar, han kanske är en idiot. eller var. Därmed blev lurad på stålarna. Lite som i stort sett alla blues och funkartister blev på mellan 30-70 talet.
 2. Jag vet att på nätet är vi alla oförstående av sarkasm. Men, jag var sarkastisk. Sorry :/ Man kan ju göra som daft punk. dom har ju tagit hela melodier, och blivit rika på det. Och nu när dom blivit multimiljonärer, så gav dom ut en sunkig cd med alla artister och deras versioner som dom tagit på en cd. Så kan man ju också göra. Stjäla någons verk, och sen när man känner att man mjölkat ut sista kosingen, eller byggt upp ett självgående imperium. Ge ut en cd med de artister man stulit, eller lånat ifrån. och tjäna ännu mer pengar på dom.
 3. Jasså inte linus? men dåså. Då kan man ju sno nästan hela låtar Tänk så lätt de e att bli musikproducent idag.
 4. kommenterar en massa...:D

 5. Ett återkommande problem märker jag. Ta tio av de bästa låtarna inom den genre du lyssar på. eliminera tills du bara har 1 kvar. som du verkligen gillar. Lyssna hur den versen är okestrerad, komponerad, arrangerad, strukturerad bananifierad och ostifierad. Lyssna lite till och lite till. Gör exakt som dom. EXAKT! BANG du har lärt dig nåt skitnyttigt. Du undrar kanske vad du kommer att lära dig. Jo det skall jag berätta för dig. ETT RECEPT!
 6. De e klart. De e bara att sno på. Tänk bara på att du får inte sno mer än tio sekunder per låt bara. Allt är legalt i krig och kärlek...och musik och i stort sett allt som innebär konst, utveckling ect. Tricket e att göra det snyggt. ta till exempel spelet god of war. I en lång artikel såg jag vad som är 2000 talets mantra. Dom fick frågan, hur lyckades ni göra ett sånt framgångsrikt spel? Han var ärlig och sa som det var. Vi tog det vi tycke var bra från andra spel. Vissa saker vi tog som inte var bra, gjorde vi bättre. Så blir du framgångs rik. samt att du ska känna folk som jobbar på positioner som är till din fördel. du behöver ju inte ens göra bra musik för att bli kändis i dag. bara spy i lottoprogrammet tex. talang e så förlegat idag. De e ju bara jobbigt att lära sig grejer liksom. eller hur?
 7. Jag har slutat lyssna på musik. Sen ja minst 10 år. jag lyssnar bara på mitt eget. ibland när jag jobbar brukar jag lyssna på wolfbrigade, the crown, the black dhalia murder, bloodbath, brutal truth. men det är barar för att få upp jobb tempot. eller piggna till. Det hela är ganska enkelt. Du har två val: 1 du har förutbestämt att du tillhör en genre. Tillhör den och gör allt som den tillåter. 2 Skit i alla regler Och gör DIN grej. Kontentan av nr två är då att, lyssna på ALLT. vilket jag gjort. jag personligen gillar jag de mer skruvade, aggressiva, häftiga grejerna av musik. t.ex jag hatar irländsk folkmusik. jag får utslag och måste lyssna på grindcorei en vecka för att måbättre. Jag har utvecklat allergi mot viss typ av musik. För jag har lyssnat på alla typer. Från det sämsta skit möjligt till sånt som fått dig att känna att, ja, nu finns det ingen mer musik att lyssna på. För att bli bra, så måste man ha en enorm referensbas, och för att kunna snacka om sina ideér med andra musiker så måste du kunna musikteori.
 8. de e väl upp till varje kreatör, jag brukar ge mina barnförbjudna namn. Men det jag ser att du inte menar mix i den bemärkelse jag tänkte.
 9. Jag tröttnade på att sitta å fundera, så jag gjorde en app som hjälper mig. Men antingen får jag hela låtar, heller sekvenser. so majg sen spelar på gitarren, gör om till midi och sen fortsätter så tills jag vet vilken still jag vill ha det i. allt för ofta gör jag samma låt i flera olika typer av genrer.
 10. jag anser ju till exempel att sång inte är viktigt. SÅ har det alltid varit. du kan ha så många olika andra instrument som spelar melodin och få det rikligt bra. Men will man sälja och tjäna pengar så ska man köra något halv elektroniskt med tjej på sång, eller någon form av valium pop rock med en tjej på sång, Elller vill man köra rock så är det takida eller de dr amerikanska poprock bandet alla älskar men få erkänner att dom gillar, de dr bandet med sångaren som har brun utan sol och permanentat hår? sak samma. Har hållit på med musik för länge. Och finner det trist att en sångare inte kan anpassa sig. Så fördelen med datorer är att göra helt digitala arrangemang. och passar det itne kan man transponera med fem knapp klick. Men ju mer dynamisk man är som kreatör, ju mer man kan desto bättre är man. Det handlar om vilka kreativa lösningar du som kreatör använder dig av för att få nåt bli ditt så att säga.
 11. om du inte kan rita en tajt fyrtakt. börja med att lära dig hur man ritar en tajt fyrtakt. 120 bpm 1 2 3 4 hihat O O O O virvel O kagge O rita det i din midi för trummor. sen separerar du varje trumma. hi hat för sig, virvel för sig och kaggen för sig så du får tre midi spår. SENSERRÖ. sen går du in på hi hat klippet. och gör följande volym korrigering på 1 så har du det högt. på 2 har du det lite lägre på 3 lite högre än 2 men inte högre än 1 på 4 lite lägre 3 Börja där. Personligen tycker jag det är skittråkigt att göra rockmusik på datorn. Det blir trist snabbt. här är ett exempel på miditrummor jag gjort. https://soundcloud.com/phonkholic/rockin-on-da-track Det kommer alltid låta skit i direkt när du ritat det. tråkigt och opersonligt. tricket är att "mixa" trummorna. sen fortsättapå det sättet. Samt behandla alltid miditrummor som man skulle göra med riktiga trummspår. Goody lucky!
 12. Nä idag behöver man inte kunna nåt om musik, du kan köpa loop bibliotek med melodier, trumkomp och andra samplingar. Ta dom du tycker är godtyckligt bra, stoppa in dom i audacity. och fortsätt lägga in grejer tills du är nöjd. Sen flörtar du med nån snubbe eller brud som gillar musik och kan mixa. låter dom göra det. sen betalar du en snubbe 1500 för att mastra det. och BANG så har du en avicci eller va han hette hit. Good luck! If a monkey a can do it, so can you!
 13. jag tror att det handlar om hur mycket skivbolaget och radion kommer överens om. INGET låt blir en sån där sommarplåga bara sådär tyvärr. Handlar det om pengar så är det regisserat i någon form.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.