Jump to content
Annons

Kakke

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej igen, Jag har funderat lite ytterligare och insett att jag nog behöver en clip on-mick och den föreslagna P4:n verkar lite stor och mer av fullmickstorlek. Jag funderar därför på: http://www.thomann.de/se/beyerdynamic_tg_i52d.htm Är det nåt, tror ni? Då får jag ju en dynamisk mick som dessutom har clip-on. Eller tror ni att det går att sätta fast P4:n på saxens klocka? Blir nog lite meckigt, kanske..?
  2. Och återigen, linebox, är det nåt jag borde fundera över? Som nämnt har jag "balanserad ut" på preamp, vilket jag förstått kan ha med saken att göra.
  3. Jag tycker alla har bra förslag! Om vi ska ta tag i några ställen: Kan det räcka med AKG P4-micken eller ska jag ge mig på en sån där hyperkardioid? Och finns det i så fall förslag på bra och prisvärda sådana varianter? Jag kan köpa en yamaha q2031a för 1000 kr. Är det en ok eq? Jag är tacksam för alla ovanstående svar som hjälper en strandsatt!
  4. Det jag skrev gäller för både replokal (skitgammalt mixerbord och pa) och live där jag säkert kan tänka mig att det finns, som ovan beskrivits olika kunskapsnivåer hos ljudpersonal. Meneee.. Kanske både eq och dynamiska micken nämmd ovan blir ännu bättre än bara mick..? Linebox också kanske? Min preamp har "balanserad ut", vilket kanske gör samma sak? Jag är musiker och totalt värdelös på alla ljudtekniska ting..
  5. Många viljor och idéer här nu! Enkelt uttryckt är min situation såhär: Spelar i hårdrocksband och har saxen som ett extrainstrument utöver sång, gitarr och klaviatur Vill helst kunna använda saxen med t ex gitarrpedaler för att kunna sista eller lägga delay etc Jag har förstärkare, både rör och transistor, men det kanske är bäst genom pa? Eller in i högtalare via preamp? Men de idéer som hitills framkommit för: Dynamisk mick istället för den känsliga kondensatormicken.. Eq, modell större för att ta ner de frekvenser där rundgången är som värst. Förändra placering av mick till klockan på saxen En liten sammanfattning för mig själv, mest, kanske..
  6. Men det är alltså helt klart bättre med en sån större än med en liten i pedalvariant? Just för att det inte är min signal från micken som behöver eq:as utan den från mixerbordet...? (Tack för att du inte skällde på mig, förresten! 😄 )
  7. Det verkar rätt dyrt att lägga ut pengar för en större grafisk eq, funkar det inte med en liten pedal? Typ en Boss? (Och ursäkta att jag inte har kunskaper om samma saker som andra här. Tänkte att det var lite därför man frågade om råd....). Du tror att den micken fungerar bättre, alltså? Bör man helt enkelt gå på ditt ord och köpa en och testa? 🙂 Det går säkert att fästa på nåt sätt. Annars silvertejp. Jag spelar ju hårdrock föfasen.
  8. Bra tips, det får jag testa! 🙂 Fler tips?
  9. Eftersom jag annars är gitarrist så körde jag lite med mina MXR, Tubescreamer, Big Muff och sådär, men det var som sagt ingen höjdare.
  10. Jag testade med både balanserad ut och vanlig output och det är klart att det funkade på lägre volym men spelar man i ett rockband vill man ju kunna höja lite. Det gick helt ok, men om jag försökte typ köra lite med distpedal var det helt kört. Hur funkar det där med linebox? Är det nåt man ska ge sig på? Borde man kanske skaffa någon form av multieffektpedal..? Många frågor! Jag vill helt enkelt ha alla möjliga tips på hur jag kan undvika rundgång och ha effekter på. Jag inser förstås att det är rätt svårt, med tanke på att det är ett akustiskt instrument och att jag är i en mindre replokal, men det känns som att folk lyckats förr 🙂
  11. Hej, Jag har nyligen köpt en mic (t.bone Ovid System CC 100) till min tenorsax som jag tänkt köra lite med i mitt band ibland. Vi upptäckte dock ganska snart att det blev fet rundgång när jag körde den genom min preamp och sen in i mixerbordet. Finns det några lätta tips eller regler för hur man bör bete sig i detta fall? Jag hade gärna velat kunna använda effekter och distpedaler och grejer men det verkar för stunden relativt avlägset. Bör man satsa på en viss typ av förstärkare...? Kanske använda sig av en viss typ av preamp..? Eller en annan mic..? Eller kanske andra effekter? Ja, kort sagt så behöver jag allt stöd jag kan få då det blev lite dåligt.
×
×
  • Skapa ny...