Jump to content
Annons

RobinHM

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av RobinHM

  1. Var lite min teori också men märkte nyss att ljudspåret i defaultläge är stereo med både mic och yxa genom focusrite, det är ljudeffekterna/ljudfilterna som är boven i dramat
  2. Stort tack och macka på det! Ska kika på focursrites mjukvara, hör för mig att det ska finnas en kontrollpanel, men den tanken slog mig aldrig. Kanske är en easy-fix after all! Upptäckte också att när jag kör ett default ljudspår så är den lilla rackarn i stereo, det är bara när jag lägger till ljudfilter/effekter som den strular.
  3. Efter att jag övergett cubase för att hitta någonting med enklare struktur så gick jag över till mac och hämtade hem garageband. Mitt problem (förutom de hemskt grötiga disteffekterna) är att så fort jag skapar ett voicespår så hör jag bara min underbara stämma i vänster hörlur. Alla andra spår är stereo. Har googlat som en galning efter hur man löser detta i Garageband 10.2.0, där jag mest stött på förklaringar som innehåller funktioner jag antigen inte har i min programvara, eller kan hitta. Bifogar en bild på hur det ser ut. Använder förövrigt ett Scarlett focusrite 2i2 när jag spelar in samtliga instrument inkl. röst. Tack på förhand för hjälp. Om hjälp inte finnes till hands så kan denna macbook air slungas ut från balkong inom en inte allt för avlägsen framtid.
  4. Tack för svar! Bitarna har fallit mer på plats nu. Får ta och omprioritera vad jag är ute efter och istället läsa på om vilket ljudkort som är enklast att arbeta med : )
  5. Tjenare! Vill först och främst be om ursäkt ifall samma ämne har tagits upp tidigare i detta forum; hittade dock ej liknande tråd. Jag vill lägga vikt på att jag är väldigt grön inom studio och inspelning. Det var inte så längesen som jag tog nästa steg i mitt musicerande och hoppade in på 4sound och köpte ett M-Audio Fast Track Pro externt ljudkort, en sE Electronics sE2200T mic och pro tools mp 9. Har efter mycket möda och besvär (såsom för låg gain, problem med vst och lite annat smått och gott) bestämt mig för att göra mig av med denna utrustning. Sen måste jag också medge att jag är alldeles för lat för att gå från cubase, som jag är väldigt bekväm med, till pro tools. Min fråga är alltså då följande: finns det ett utbud av mikrofoner avsedda för en 3,5mm ingång - alternativt usb ingång - som är likvärdig med en kondensator-mic? Om inte likvärdig då iallafall hyfsad för syftet att spela in röst. Vill alltså undvika att använda mig av externa ljudkort och trilskas med drivrutiner och vst; helt enkelt en mic som cubase plockar upp som en vanlig bordsmic. Tack på förhand!
×
×
  • Skapa ny...