Jump to content

Satory

Medlem
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

File Comments posted by Satory


 1. Bra sång och skön groove! Låten skulle rent tekniskt behöva ha mer bas och kanske lite mer EDM-inslag och lite bättre mastering. Fixa det och den kommer att snurra på klubbarna sommaren 2017! : )


 2. Jag har inte varit inne på forumet på ett tag. Kul att höra hur grym du har blivit! Du var bra tidigare, men nu är mixningen på proffsnivå. Det är en svår konst att EQ:a så att varje instrument får en så tydlig plats i mixen.

  • Gilla 1

 3. Låter överlag riktigt bra. Roligt med någon som lägger upp ett alster som visar ett intresse för melodin. Ett extra plus för violinen vid ca 0:33. Den tycker jag att du skulel kunna leka lite mer med på andra ställen i liten (t.ex. jobba med efterklanger med hjälp av delay etc). Gillar även vocodern (vilken använder du?). Kanske skulle du justera så att det är möjligt att höra texten lite tydligre (blanda mer med sångens ljudfil). Håller med Daniel om att feta basen lite mer. Det är om inte ett bra knep för att ge basen utrymme i mixen när lyssnaren sitter med klena vanliga mobillurar, eller liknande. Rent mixtekniskt tycker jag annars att det låter mycket bra - det är bara att fortsätta och göra klart en färdig version och se till att världen får ta del av din talang!


 4. Tja! Av någon andledning vet jag inte vilken som är den nya! HAH.

  Kanske den vars namn avslutas med ver140715? Om du inte tycker du hör någon skillnad så rekommenderar jag att du avvaktar och lyssnar på versionen med sång som kommer nästa vecka : )


 5. Tjena!Det jag tycker du borde fokusera på är master och mixing, försök dela in låten i refreng och vers och sånt, även lite mer variation. Låten låter ganska samma i vissa delar. Jag lyssar vanligt vis inte på sån här musik så jag vet inte riktigt hur det ''ska'' vara. :D

   

  Så AtoneMusic är det lite bättre nu? Jag vet att det genomgående samma ackord, men har tom i den nya versionen lagt in lite diskret funkgitarr (som jag efter inspelningen kört genom en sampler för att få det lite mer elektronisk i soundet).


 6. Du lyckas med konststycket att få en massivt tung ljudbild som är ändå klar och luftig. Jag gillar verkligen låtens chord progression. Om du skulle lyckas klämma in någon form av lite lugnare stick, baserat på en annan variant av ackorden så skulle låten kunna vara dubbelt så lång och verkligen få låten lyfta varje gån det är dags för de tyngre distade powerackorden. Snyggt jobbat!


 7. Gillar den, intressant och bra arrangemang. Tekniskt har du järnkoll på genren. Kan nog hålla med Catpaintrip att låten är så bra att den kanske fungerar bättre med färre inslag av "kvinnlig predikan". Det kanske räcker att lägga in onelinern "Warlord are enemies to God" på ett speciellt tema/del av låten, dvs som en refräng? Om du vill förtsätta på temat Warlords så kan det vara en ide att mot slutet lägga in delar av tal från några klassiska "Warlords". typ Hitler, Stalin mfl - det finns en hel del att plocka från YT med motsvarande ljudkvalitet som nuvarande voice.


 8. Det märks att du kan dina grejer, väl balanserad mix och mastering. Dessutom en bra melodi med en intressant touch av exotiska tongångar (med tanke på låtens namn kanske av samiskt urspung). Masteringens komprimering har gjort att diskanten är lite vass, kanske skulle du behöva göra len liten justering i post EQ:n. Ett tips är använda Fabfilter Pro-DS sist i masteringskedjan, den är magisk för att få slutmastern mer naturlig. Ser fram emot att höra mer ifrån dig i sommar!


 9. Jäkligt bra, speciellt med tanke på din ålder. Jag gillar speciellt att fokuser på en bra och tydlig melodi. Det är många som fastnar i mixning och formalia, men det viktigaste för att skilja sig från mängden är att ha en bra känsla för melodier. Kör på, för med din talang så kan du om ytterligare 10.000 timmar vara nästa generations Avicci! : )

  • Gilla 1

 10. Tack för responsen både AltoneMusic och Captaintrip!

   

  Håller med dig AltoneMusic att det är lite kvar att för att det skall vara en färdig låt, den behöver utvecklas. Låten bygger ju just nu på bara två ackord (Gmoll och Dmoll). Utifrån nuvarande grund tänkte jag lägga på en kvinnlig leadsång som topline, men inga regelrätta verser. Därtill jag kommer nog i alla fall lägga in något stick för att det inte skall bli allt för montont, samt någon "built up" på slutet.

   

  Det är ju som du påpekar Captaintrip lite av en "homage" till Jena Michel Jarre. Jag har använt mycket från mjukvarusynthen Arturia CS-80V2 (http://www.sweetwate...e/detail/CS80V2), som är en replika på Yamahasynthen CS-80, vilket är en klassisk 80-talssynth.

   

  Tror att jag skall försöka göra slutversionen som en klassisk Jarre-låt, men med en mer modern House-låts struktur. Men vi får se vad det blir - som glad amatör kan jag ju låta kreativiteten få flöda fritt : )


 11. Mycket bra, det märks att du kan din house. Du kommer ju få bättre ljudbild efter masteringen, tänk då även på att få ännu bättre "klickpitch" på kicken. Om du inte redan känner till den så rekommenderar jag varmt mjukvarupluginen Sonic Academy - KICK Nicky Romero Edition. På det här Youtube-klicket kan du se mer. Den finsn både att köpa och på andra platser för nedladdning...


 12. Gillar soundet! Som MisterFisher säger så är det kanske lite väl många olika arrangemangsidéer på en och en halv minut. Det är lite osäkert vad som egentligen är vers och refräng. Tona ner arret på det du vill ha som vers och låt refrängens arrangemang lyfta ännu mer. Fortsätt, du är något bra på spåret!

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.