Jump to content

Olle E

Medlem
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutralt

About Olle E

 • Rank
  Med i gänget
 1. Grattis till väl valda vinnare! Jag tyckte detta var ett kul tema och jag gillar dessa studiofestivaler 🙂 Själv stod jag för bidrag nummer 7, tack till er som röstade!
 2. Har spelat in med handhållen sångmikrofon när jag spelat in band live i studion, både 57 och 58. Fungerar alldeles utmärkt. Får sångaren bättre känsla (och med det, bättre tagningar) med handhållen mikrofon så är det ett bättre alternativ än stormembran.
 3. När man drar ner regeln på en VCA fader så sjunker volymen ner på de spår som går till VCA fadern. Det gör det inte om man drar ner regeln på en buss. Säg att man har massa olika spår för ett trumkomp och väljer att alla outputs ska gå till en buss. Sen skickar jag virvelmikrofonerna till ett rumsreverb. Om jag nu vill fada hela trumkompet och börjar dra ner volymen på bussen så kommer rumsreverbet höras, även om bussen är mutad. Om jag istället skapar en VCA kanal till alla spåren och gör faden där så kommer reverbet sänkas med alla spår. Man kan ha både en buss och en VCA för samma spår
 4. Äntligen kan man sortera pluggar som man vill i Logic! Tack för det 🙂
 5. Vet inte hur det är med garageband men Logic X kör bara pluggar i 64 bit
 6. Just nu (vet inte hur länge) bjuder waves på Eddie Kramer gitarrpluggen. www.waves.com/eafree
 7. Förra året slutade ett av våra ramminnen att fungera så helt plötsligt hade vi bara 2 gig. När vi satte in nya minnen gick datorn bra igen. Tryck på äpplet och "om den här datorn" för att snabbt kolla så du får ut 8 gig i ram.
 8. Köpte nyligen ett Twin Duo till projektstudion där det enbart läggs sång och instrument där två in räcker. Om du ska ha apollo kortet med fler ingångar och vill köra deras preamp pluggar bör du verkligen köpa quad varianten.
 9. Jag brukar spela in bas genom en Axe FX, ElevenRack eller genom en "riktig" förstärkare. Har alltid med en ren linesignal också när jag spelar in bas för där finns det en ren och fin sub som man kan hämta upp om man vill. Inte alltid jag använder linesignalen men jag spelar alltid in den. De gånger jag inte har tillgång till förstärkare så kopierar jag linesignalen och kör den genom en förstärkarplugg i datorn. Om du får för klent ljud i linesignalen kan du testa att komprimera den ganska hårt och höja basen efter kompressorn. Var på en föreläsning med Ollie Olson och han brukar minska bas
 10. Med så många musicerande medlemmar måste vi vara ett av Sveriges smartaste forum http://ed.ted.com/le...n-anita-collins
 11. Gå in i "Browser" till fliken "Project". I "Edit" menyn väljer du "Select Unused". Sedan väljer du "Delete File(s)" i "Audio File" menyn.
 12. Jag brukar kolla i menyerna vad olika saker har för kortkommando och sedan trycka kortkommandot istället för att klicka med musen. Tror det är olika kommandon beroende på om du har ett macbook tangentbord eller fullstort tangentbord. Play använder jag ofta = mellanslag 🙂 Go to position är väldigt användbart när man spelar in = - (tangenten till vänster om högra shift om du trycker T (eller esc i tidigare versioner) får du upp en meny med verktyg. Det står vilket kommando de olika verktygen har i listan. För att byta tillbaka till pilen är det snabbast att trycka t två gånger.
 13. Där ser man. En sluttas jag kan dra är att jag måste bli bättre på att kolla dom där loggarna för att felsöka. Det är så enkelt att bara klicka bort rutan bara 😕
 14. Vet inte hur browsern fungerar i FL men det finns en browser i Logic X (kortkommando F). Om du där väljer "All Files" så kan du gå till en mapp med sampels och lyssna på dem samt dra in dem i Logic. Själv har jag skapat EXS24 instrument av mina samplingar och jobbar med dem i midi. Det låter märkligt att du inte kan använda loopar om du har laddat ner dem. Testa att dra mappen med lopporna in i loopfönstret i logic.
 15. Vill du ha ett trumprogram för att arrangera låtar eller för att göra slutproduktion?
×
×
 • Create New...