Jump to content
Annons

johanxavier

Medlem
  • Antal inlägg

    3
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Hej igen allihopa! Sjukt kul att det finns ett så stort intresse för detta. Jag letar fortfarande efter en lokal som skulle kunna passa detta ändamål samt en bank som vill låna ut pengarna. Det är ju inget billigt projekt att dra igång och min vision är att allt ska vara byggt för professionell inspelning. Idéen blir att bygga kontrollrum, alltså inga replokaler men ändå ha gemensamt rum för sång och ett för t ex trummor som får nyttjas och fördelas mellan hyresgästerna utöver de enskilda rummen än har. Jag är inte ute efter att tjäna några stora pengar med detta utan jag är en eldsjäl som inte hittar någonstans att ha min egna studio. Just nu kostar det mellan 4000-5000kr i Göteborg att hyra ett rum som är byggt av billigaste materialet. Jag tror att varje rum som byggs här kommer att kosta mellan 40.000 - 50.000kr att bygga för att hålla en professionell standard. Hyran där tänker jag rent spontant också hamnar mellan 4000-5000kr i månaden och då flyttar man in färdigt akustik behandlat och ljudisolerat rum. Tillgång till kök, toa, sångbås, trumbås, larmade lokaler med utryckning. Jag önskar jag kunde ge ett exakt datum när detta kommer ske men det kan jag tyvärr inte så hoppas ni inte är för otåliga. /Johan
  2. Kul att det finns intresse! För att svara snabbt på det som ni redan skrivit är att om detta skulle bli verklighet då kommer det byggas ordentliga rum. Varje rum skall byggas som ett kontrollrum och vara akustik behandlade så att man bara kan flytta in och hyran skall dessutom inte vara skyhög då jag inte är ute efter att tjäna pengar. Dock är ju detta ett ganska stort projekt och det kräver att någon bank vill låna ut en ganska stor summa pengar med. Innan jag eventuellt gamblar helt och hållet med detta ville jag bara se att det finns intresse. Ett alternativ vore att ju att starta ett aktiebolag om det finns någon mer här som brinner för detta och göra det tillsammans.
  3. Hej på er! Jag har suttit och letat efter någonstans att hyra ett rum där jag kan bygga mig en studio alternativt hitta en rum som redan är byggt för detta ändamål utan några större resultat. Mycket av det man hittar där dem annonserar "ljudisolerat rum" är ljudisoleringen riktigt dålig och lokalen i sig en besvikelse. Jag fick då en idé att man kanske skulle bygga mellan 4-6 "riktigt ljudisolerade rum" någonstans och sedan hitta andra människor som känner likadant som jag. Jag undrar då först om det finns något intresse för det här? Tanken är att bygga dessa rum om ca 15m2 ordentligt isolerade, byggda bort alla hörnen, ordentligt tak osv. Alltså det kommer vara ett proffs som gör detta, en riktig ljud akustiker. Det enda man själv behöver göra när man flyttar in i detta rum är i så fall att behandla väggar med absorbenter för maximal ljudisolering. Hur ser intresset ut för det här?
×
×
  • Skapa ny...