Jump to content
Annons

Musiktro

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Riktigt najs. Använder någon sådana här verktyg som inspiration tror ni? Minns själv när jag skrev musik att jag brukade stämma om en gitarr i öppet ackord för att få inspiration och för att tänka lite utanför ramarna. Kände dock inte till dessa programvaror lika väl då, skulle ni använda er utav dom?
  2. ooh, gamla Band-in-a-box, har jag inte testat på hur länge som helst. Riktigt kul program! Skillnaden mot detta projekt är att programmet/plug-innen huvudsakligen ämnar att vara inspirationsverktyg för låtskrivare/producenter/kompositörer istället för BIABs "komp"-funktioner.. men jag vet inte det är kanske någon som gillar att arbeta med sådana programvaror mer. Figure och Yellofier är riktigt grymma appar men de känns mer som leksaksprogram än ett faktiskt verktyg för folk som jobbar hands-on med musik. Någon som vet om det finns några liknande pluggar till logic/pro tools/cubase etc? BIABs-pluggar ish
  3. Ja precis, samtidigt kanske man är lite för stolt och traditionell i skapandeprocessen som full-time kompositör? Någon som skulle vilja testa om vi lyckas få ut en prototyp?
  4. Tjena, jag pluggar i Linköping och hjälper i sommar en forskare vid universitetet att utveckla sitt projekt inom området musikgenerering. Projektet handlar om att utveckla en programvara som syftar till att bli ett inspirationsverktyg för musikproducenter/låtskrivare/kompositörer och andra personer som jobbar hands-on med musik. Programmet ska, med hjälp av parametrar (tempo, tonart, tonomfång etc) inmatade av användaren, inspirera genom att skriva melodier som sedan ska kunna ligga till grund för vidare komponering. En mer utvecklad, avancerad och fristående version av ett arpeggio-plugin, skulle man kunna säga. Programmet genererar en midi-fil som du sedan enkelt importerar i Logic, Cubase, Pro tools eller annat musikproduktionsprogram. Har fått testat en beta-version av programmet och var ganska imponerad över resultatet. Det är klart, det är inga hitlåtar som skrivs direkt men med lite små modifieringar kan man nog få ut en hel del bra råmaterial som man bara behöver sätta sitt sound på. Tänkte höra med här i forumet om spontana åsikter med detta projekt och om idén med 'datorskriven musik'? Vilka parametrar tror ni skulle vara viktigast för att man skulle vilja "skriva" musik genom ett sådant här program? Jag har tidigare själv skrivit mycket musik, då mest akustiskt, men tycker att programvaran skulle vara kul att använda sig av speciellt när det gäller skapandet av elektronisk musik. Sysslar dock inte med komponering på heltid så skulle vara kul att höra från några som skriver mycket musik och om ni skulle kunna tänka er att generera musik för att underlätta ert skapande och skrivande.
×
×
  • Skapa ny...