Jump to content
Annons

fellelol

Medlem
  • Antal inlägg

    7
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

1 följare

Om fellelol

  • Födelsedag 1990-12-03

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Intressen
    Musik, vänner och hänga med min flickvän. Kanske klappa lite på katten om den insisterar.

Min musik online

  1. High-Pass filter är motsatsen till Low-pass filter, det brukar finnas i mixern som standardplugin, antingen som "filter" eller separat "High-pass/HP filter". Sätter du den bara på 40-60hz så kommer du höra när du drar upp effekten att det blir basigare och basigare fram till ca 60 eller 70hz beroende på hur du har EQat, för att sedan släppa och ta bort all bas/botten mer och mer.
  2. Du måste nog ladda hem Addictive Keys Grand Piano också för att få ut något ljud ur det tror jag, det behövde jag
  3. Stråkarna kan återskapas på flera sätt, antingen har hon som andra här säger en riktig stråkensemble, eller så har producenten använt sig av Nexus, Kontakt, Korg eller Sampletank 2XXXL. Alla dessa VST/plugins går att få riktigt fina stråkljud ur. Sedan finns det åtskilliga plugins som ger bra stråkar och andra orkesterinstrument. Det är nog inte särskilt svårt att göra dem i Massive heller som en saw-Pad med lite vibration, en gnutta unison reverb och lite chorus..
  4. +1 på den. Med massive kan du få de bästa supersyntharna. Gör toppljudet med sylenth1 om du vill ha en bra extra touch.
  5. det är nog en sin-wave på ena oscillatorn och en saw på andra med lite attack. En vanlig "pluck" fast du sänker ljudet mer på saw-oscillatorn och låter den andra vara dominant. lite detune, kanske lite chorus. Det går lätt att fixa i sylenth1 och diverese andra synthar med mer än en oscillator. 🙂
  6. Addictive Keys eller Kontakt "the giant" piano. Om jag får säga det själv så finns det inga bättre piano vst's än dessa två. Addictive keys är inspelat live, från olika mikrofoner vid olika position och du kan ställa in vilken mikrofon från vilket avstånd du vill använda. Kontakts variant har ett grymt ljud, tror att den också är liveinspelad. För att få det att låta bra så gäller det bara EQ och filter. Ett piano har oftast sin botten runt 80hz - 120hz och klangen/klarheten runt 3.5khz - 5khz . Sätt ett reverb på låg volym, helst med rätt mycket feedback/release. Valhalla reverb är en plugin som ger väldigt fint reverb. Vill du att det ska låta som om du spelar i friends arena kan du panna pianot några procent åt t ex vänster, sätta på reverb och delay, samt panna delayen lite åt höger. Sätt ett high-pass filter på runt 40-60hz för att få mer bas/botten. Du får det att låta stort med reverben och du får djupet i ljudet med delay. Vilken DAW använder du? FL?
×
×
  • Skapa ny...