Jump to content
Annons

Southtwig Music

Medlem
  • Antal inlägg

    10
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av Southtwig Music

  1. Dum fråga kanske, men är det bara mix eller kan man mastra låten oxå?
  2. Avslöjar svaren på söndag.... Har du inte röstat... Så gjört! HaHa! 😁😁
  3. Bugar och bockar för ert deltagande! 😃 Kul att läsa era reflektioner oxå! Tackar för tipsen om andra pluggar att jämföra, anledningen att det blev de val jag gjort är att de pluggar jag själv har hemma, var de som matchade bäst med den analoga utrusningen som fanns på plats i Recordia. Kunde givetvis satt det i en mix med annat, men kände att man egentligen kan gå hur långt som helst i olika jämförelser, så jag begränsade mej därför till en ren och en något gainad/distad signal, med ovan nämnd utrustning. Tänkte hålla lite på svaret ett tag till, då jag hoppas att fler gissningar ramlar in. 😉 Mvh Glen
  4. Ajfan... Ja det ser jag ju nu... lite svårt att jämföra då. 😉 Löser detta när jag kommer hem i kväll. EDIT: Nu är det två olika clip.
  5. Hej alla! Jag pluggar till Ljud och Musikproducent på Recordia i Varberg. (Teknikhögskolan) Just nu håller jag på med mitt examensarbete, jag har jämfört analog utrustning, med plugins, mikrofon och förstärkarsimuleringar. Jag har spelat in en gitarr genom en uppmickad komboförstärkare in i ett SSL 4000 G bord med en 1176:a insertad. Samt använt en DI-signal, som sedan gått genom motsvarande pluggar. Nu hoppas jag få lite hjälp av er att svara på dessa två frågorna! Utrustning som använts: Fender Highway One Strat Analog: Fender Deluxe Reverb Amp Shure SM57 Royer 121 SSL 4000 G Console Universal Audio 1176 Digital: Avid Eleven Rack (Amp & Mic sim) Brainworx bx_console SSL 4000G Waves CLA-76 Clip1.mp3 Clip2.mp3
  6. Tackar för svaren! Japp, detta är första hemmastudion, och jag är grönare än grön på området. ;-) Men det lutar åt att införskaffar ett Eleven Rack, smidigt sätt att lira in gura och bas genom. Och ljudkortet verkar ju funka att vråla i oxå då. ;-) Vill jag ha flera ingångar, vilket jag inte behöver nu, går det ju att skaffa ett annat ljudkort senare. Kanon att Pro tools ingår oxå.
  7. Tjena! Jag håller på att kika runt på diverse prylar att bygga upp min första hemmastudio med, har dålig koll på det mesta (än så länge), men jag lär mej. Hittade Avid Eleven Rack, och tycker det verkar va en shysst pryl för att lira in gura med, testade den lite snabbt i en butik idag och den låter riktigt bra! Men nu till min fråga, hur är kvaliten på ljudkortet i den, är det bra? Tänker då på att micka upp akustiska gitarrer, och sjunga genom. Nån som har erfarenhet av det? Eller bör man ha ett separat?
  8. Tackar för svaren! Focusrite, har jag sett att folk talar gott om, och verkar finnas i överkomliga priser. Angående budgeten, så misstänkte jag att det kunde sätta käppar i hjulen, men det går ju alltid att uppgradera prylar senare. Jag har aldrig använt DAW tidigare, så oavsett vad jag väljer får jag lära mej programmet, lämpligast är väl ett så användarvänligt och enkelt som möjligt men ändå med så mycket nödvändiga featurs som kan tänkas behövas. Köpa begagnat funkar oxå, men som sagt, jag har ingen koll alls på villken prestanda en dator bör ha, om Mac eller Windows är att föredra. Tar gärna emot fler tips på specifika produkter.
  9. Tjena! Det här är min första post på forumet ;-) Är övertygad om att det blir många fler! Haha! Jag funderar på att bygga mej en hemmastudio, men då jag är helt ny på detta, och då menar jag grönare än grön. ;-) , jag har förvisso spela in i diverse studios under åren, men aldrig varit intresserad av mer än att prestera på guran, och låtit andra ratta, men nu är det dags. Så jag tänkte se om det finns några vänliga själar här som skulle vilja hjälpa en total nybörjare att hitta rätt i djungeln av alla ljudkort, inspelningsprogram, pluggar, mickar, bärbar eller stationär dator, monitorer o.s.v. Har kollat runt lite men somsagt, jag har ingen aning om vad som är bra eller skräp. Det jag skall använda den till är, att spela in riff och låtideer till mina nuvarande band, men jag vill även kunna spela in mer avancerade demos, och låtar med "hyffsatt schysst" ljud, hur man nu definierar det. ;-) Gitarr, bas och till viss del keyboard lägger jag själv, men trummor får nåt program stå för. Så förslag på utrustning mottages med stor tacksamhet! Gärna med länkar till prylarna. Skall även tillägas att jag inte är intresserad av någon digital porta. Och just det ja, budget, max 10.000 riksdaler. (Det kanske inte räcker, för att uppfylla mina önskemål, men där går iaf smärtgränsen)
×
×
  • Skapa ny...