Jump to content

rockerjunkie

Medlem
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About rockerjunkie

 • Rank
  Nykomling

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Göteborg
 1. The Mammuthus söker basist! Vi lirar svängig gitarrdriven hårdrock, med rötterna i 70-talet. Kika in på vår website för ljudklipp och mer info. www.themammuthus.com
 2. Harley Benton G412A med Vintage 30 8ohms element. Nyskick bara stått i replokal. Inte spelad många timmar. 2000:- Edit: Finns i Trollhättan.
 3. Tackar för svaren! Japp, detta är första hemmastudion, och jag är grönare än grön på området. ;-) Men det lutar åt att införskaffar ett Eleven Rack, smidigt sätt att lira in gura och bas genom. Och ljudkortet verkar ju funka att vråla i oxå då. ;-) Vill jag ha flera ingångar, vilket jag inte behöver nu, går det ju att skaffa ett annat ljudkort senare. Kanon att Pro tools ingår oxå.
 4. Tjena! Jag håller på att kika runt på diverse prylar att bygga upp min första hemmastudio med, har dålig koll på det mesta (än så länge), men jag lär mej. Hittade Avid Eleven Rack, och tycker det verkar va en shysst pryl för att lira in gura med, testade den lite snabbt i en butik idag och den låter riktigt bra! Men nu till min fråga, hur är kvaliten på ljudkortet i den, är det bra? Tänker då på att micka upp akustiska gitarrer, och sjunga genom. Nån som har erfarenhet av det? Eller bör man ha ett separat?
 5. Tackar för svaren! Focusrite, har jag sett att folk talar gott om, och verkar finnas i överkomliga priser. Angående budgeten, så misstänkte jag att det kunde sätta käppar i hjulen, men det går ju alltid att uppgradera prylar senare. Jag har aldrig använt DAW tidigare, så oavsett vad jag väljer får jag lära mej programmet, lämpligast är väl ett så användarvänligt och enkelt som möjligt men ändå med så mycket nödvändiga featurs som kan tänkas behövas. Köpa begagnat funkar oxå, men som sagt, jag har ingen koll alls på villken prestanda en dator bör ha, om Mac eller Windows är att föredra. Tar gärna emot fler tips på specifika produkter.
 6. Tjena! Det här är min första post på forumet ;-) Är övertygad om att det blir många fler! Haha! Jag funderar på att bygga mej en hemmastudio, men då jag är helt ny på detta, och då menar jag grönare än grön. ;-) , jag har förvisso spela in i diverse studios under åren, men aldrig varit intresserad av mer än att prestera på guran, och låtit andra ratta, men nu är det dags. Så jag tänkte se om det finns några vänliga själar här som skulle vilja hjälpa en total nybörjare att hitta rätt i djungeln av alla ljudkort, inspelningsprogram, pluggar, mickar, bärbar eller stationär dator, monitorer o.s.v. Har kollat runt lite men somsagt, jag har ingen aning om vad som är bra eller skräp. Det jag skall använda den till är, att spela in riff och låtideer till mina nuvarande band, men jag vill även kunna spela in mer avancerade demos, och låtar med "hyffsatt schysst" ljud, hur man nu definierar det. ;-) Gitarr, bas och till viss del keyboard lägger jag själv, men trummor får nåt program stå för. Så förslag på utrustning mottages med stor tacksamhet! Gärna med länkar till prylarna. Skall även tillägas att jag inte är intresserad av någon digital porta. Och just det ja, budget, max 10.000 riksdaler. (Det kanske inte räcker, för att uppfylla mina önskemål, men där går iaf smärtgränsen)
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.