Jump to content
Annons

B-Drumah

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av B-Drumah

  1. Fan nu klickar det. Får bli TS-RCA tack som fan för all hjälp! 😄 Mvh
  2. Tja Jo det kan jag förstå men jag hittar varken slutsteg med TS eller TRS Inputs som har outputs för högtalarkablar. 😊 Vet inte om det är jag som är dålig på att leta eller om det är sällsynt. eller kanske man kan göra som jag beskrev ovan men att utesluta ena RCA kontakten på TRS-RCA kabeln så kör man två TRS-RCA från Switchen eller blir det heltokigt då ?
  3. Då ska vi se nu har jag tittat runt och hittat detta. Monitorkontroller/Switch: Slutsteg: Vad jag har hittat är de här Så får jag använda mig av TRS-RCA från switchen till slutsteget men då till problemet det är ju två TRS (L och R) på switchen Men om jag skall köra TRS-RCA så blir det ju fel om det inte går att köra signalen från bara Left respektive Right men då blir det ju ändå fel vid panning Alltså måste jag hitta ett slutsteg som har TRS inputs (L och R) med Högtalaroutputs men någon sån lyckas jag inte hitta 🤪 Tack för hjälpen hittills jag är mycket tacksam 😄
  4. Det stämmer Duet 2 har balanserande utgångar. Då behöver jag alltså en Switch/monitorkontroller med TRS inputs (L/R) och med TRS outputs för RP5:orna och sedan för att koppla två slutsteg som jag ska köra via TRS också? Så det jag behöver införskaffa mig är alltså en Monitorkontroll/Switch med TRS inputs och TRS outputs Samt två slutsteg med TRS inputs med outputs för högtalarkabel (vet inte benämningen för dessa kablar) 😊 Så har jag förstått det och det låter som att det skulle uppfylla mina önskningar.
  5. Jag har inte tittat på något speciellt eftersom jag inte riktigt vet vad det är jag är ute efter. Om jag förstår dig rätt så kopplar jag en switch till mitt ljudkort Från TELE-RCA Från switchen kopplar jag in mina RP5:or via RCA och sedan från switchen till slutsteget med RCA. Sedan kopplar jag in mina resterande Monitorer till slutsteget med högtalarkabel. Så har jag förstått det och det låter ju rimligt men då till frågan hur kan switchen då switcha emallan de två monitorer som är kopplade till slutsteget ? 😳
  6. Tack för svar. En fråga på det vart kommer switchen in, kopplas den till slutsteget? Eftersom KRK inte har samma typ av kontakt som de andra högtalarna hur blir det då ? är det ens möjligt att kunna switcha mellan dessa 3 högtalare?
  7. B-Drumah

    Behöver Guidance

    Hej! Vet inte om jag ligger i rätt kategori. Iallafall, Jag sitter på ett ljudkort (Apogee Duet2) med ett par monitorer från KRK (Rp5) som är kopplade via XLR-Tele Nu har jag införskaffat mig ett par nya monitorer (Linear Phase 8810) samt ett par högtalare utan namn. Dessa nya högtalare har utgångarna Medans KRK har XLR,Tele Samt RCA. Det jag vill göra är att kunna switcha mellan dessa högtalare. och då är frågan vad behöver jag? Jag vet att det är en switch och en AV-Reciver jag behöver av något slag men har inte sett någon med utgångar för dessa 3 högtalare har endast hittat för högtalarna som de ovan eller med RCA utgångar inte både och. What should i do? behöver i stor sätt hjälp med hela kopplings processen hur allt skall kopplas och med vad. Tror jag har fått med all nödvändig info. Tacksam för svar.
  8. Tjena! då har jag löst problemet. Köpte en Ground loop isolator på netonnet, 100% klart ljud i högtalarna. hade även ett litet brus i högtalarna när det inte spelades upp något vilket är helt borta nu. Tack för alla som har försökt att hjälpa till
  9. Ljudkortet tar endast RCA :/
  10. Tja! kör stationär dator. Provade byta usb porten men nej det gav inget resultat! några fler tips?
  11. B-Drumah

    Pipande ljud

    Hej! Har precis köpt nytt ljudkort "Avid fast track solo". Har kopplat in mina högtalare (KRK RP5) via RCA-kontakter. När jag spelar upp något typ av ljud så börjar det pipa i högtalarna som piper tills jag stänger av ljudet. Pipet förändras inte när jag höjer och sänker ljudet. Så som jag förstår det är det när ljudkortet skickar ut en signal till högtalarna blir det någon typ av störning. någon som vet en lösning eller är det fel på ljudkortet? Tacksam för svar! Mvh
  12. Tackar det var till mycket hjälp med de grundkurserna! Tänkte höra om det finns någon drum machine i pro tools som redrum i reason? Sen undrar jag också om det går att importera egna ljud som man har på datorn till pro tools essentials eller är det endast de som finns med i programmet? Tacksam för svar!
  13. Tja! som rubriken lyder ska precis börja använda pro tools då jag tidigare varit användare av reason. Jag köpte ett ljudkort Avid fast track solo och fick då med essentials versionen av pro tools 10. Ända sen i eftermiddags har jag försökt komma igång men jag har inte lyckats spela en ända not. Jag har tittat igenom en massa videor på youtube men det har inte varit till någon hjälp annat än att jag lärt mig navigera lite i programet. någon som kan guida mig igenom att få mitt keyboard (Nocturn novation) att funka samt vart jag får tag i ljud osv. tacksam för hjälp!
  14. Tja! har varit inne på Dlx Music och 4sound idag och snackat lite med personalen. de båda rekomenderar SeX1 så det blir nog den. sen redkomenderade dom för ljudkort Avid Fast track solo. vad har ni att säga om det ?
  15. Ja okej tack för svar!
  16. Jasså på vilket sätt ? det är väl bara att den switchar när jag kopplar in mikrofonen ?
  17. Tja! har bestämt mig för att gå på riktigt budget tänkte köra på M-audio Producer usb Mic och ett pop filter. sen tänkte jag höra om ni vet hur det är med stativ. är det standard för att koppla på mickar eller är det anpassat efter modell?
  18. Tack för svaren. sm7b lite över budgeten men som sagt vill hellre köpa något som håller kvalitén. har kollat på Se electronics x1 känns lite som att man kan få mycket bättre om man lägger till några slantar. studio projects låter ju som att det kan vara något. men som sagt vad är det man ska kolla efter? Sen är är det ju så att jag inte har något externt ljudkort som tar mic ingångar, vet inte riktigt vad man ska titta på där heller. tacksam för svar.
  19. Tja! Som rubriken säger så söker jag en mikrofon till ett rimligt pris, vill inte lägga ner mer än 2000 på en mikrofon, men samtidigt vill jag ha bra kvalitet. Vad är det jag ska leta efter när jag söker en bra mikrofon? har ni några tips på mikrofoner? Ska spela in både sång och rap.
  20. Fick reda på svaret på annan väg för de som har samma problem: Högerklicka på Rec knappen och bocka i "Score" så simpelt det kan vara ibland haha
  21. Ja den finns med i listan och den är "Enabled" jag har kollat på massa olika videor och har provat men det fungerar ändå inte :/
  22. Jag kör novation nocturn 25. jag drog ner automap vet inte om det är det du menade hittar inte kartongen till keyboardet för skivan med drivrutiner
  23. Tja! har precis börjat använda fl studio men har jag ett litet problem. Det går inte att spela in ljudet från min keyboard. Jag klickar på record knappen och jag börjar spela, man hör tonerna när jag spelar på keyboardet men när jag stoppar så kommer inte noterna upp ? Någon som vet vad problemet är ? Tacksam för svar!
  24. B-Drumah

    Trap Sounds

    Tja! letar efter sköna trap soundfonts har sökt en massa på google utan resultat som jag är nöjd med. Kan tillägga att jag söker endast gratis sounds Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...