Jump to content
Annons

DjungelLjung

Medlem
  • Antal inlägg

    14
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

2 följare

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Okej, det gör valet lite enklare. Tack för snabbt svar!
  2. Hej! Hörlursuttgångarna på min dator glappar och fungerar inte längre. För tillfället använder jag en 3,5 mm som sitter i datorskärmen. Problemet är att jag förstås inte kan spela upp musik utan att skärmen är på. Därför funderar jag nu på att införskaffa något som ersätter detta. Så till frågan: ljudkort eller hörlursförstärkare? Jag använder mest hörlurar (ATH-M50) men vill kunna skifta till datorhögtalare utan att dra ut och sätta i kablarna varje gång. Därför vore två hörlursutgångar det bästa. Dessa två har jag tittat på: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2902076 https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1619351 Ni får gärna komma med fler förslag! Jag använder FL Studio och Image-Line rekommenderar bl.a. Sound Blaster Z. Den stödjer ASIO, men tyvärr hittar jag ingen hörlursförstärkare som gör det. Är det värt att satsa på hörlursförstärkaren? Kommer prestandan vara likvärdig då utan ASIO-stödet, när jag använder FL Studio? Tack på förhand! ?
  3. Jag hittade nu en preset kallad "record on audio input". Inspelningen blir fördröjd så fort kicken spelas. Men men, går ju att editera. Tack för tipset KlasVonKlas!
  4. Mjo precis. Har använt Edison då och då. Som sagt tyckte jag det gick lika bra att använa "out" ratten för att skära av änden i kicken. Säg att vi sätter edison på mastern, menar du att man kan spela in t.e.x ljudet från en sample och sen exportera den? Hur då? 🙂 Jag kollade också nu, du har helt rätt. Precis som att den missar några millisekunder. Den låter ju inte så innan jag exporterar.
  5. Det håller sig under 0db, -12db som högst. Framöver vill jag kunna exportera de ljud jag är nöjd med så att man slipper gå in och mixtra med enskilda samples varje gång. Kan även vara en akapella jag ändrat eller vad som helst. I det här fallet tänkte jag använda "quick fade out", i sampler-inställningarna längst ner du vet.
  6. Tack! Jag vet den låter rätt standard. 🙂 Det är bara två st från olika Vengeance pack. Low Cut på den ena och High Cut på den andra. Dessa inställningar använder jag:
  7. Tjena! 🙂 Detta blir första ämnet jag skriver på forumet. Det är nämligen så att jag har gjort en kick utav flera layers och vill exportera den som en wave-fil. Problemet är att ljudet blir helt förvrängt o grumligt (de översta frekvenserna försvinner). När jag väljer mp3 så blir ljudet normalt, fast lägre. Inget av alternativen låter som det gör inuti FL. trots att mastervolymen är på 100% när jag renderar. 🙁 Har sökt överallt på Youtube o andra forum. Vore väldigt tacksam för hjälp. 🙂 Här har ni att jämföra om ni vill. Wave-kick.wav Mp3-kick.mp3
  8. ZETA+2 har en preset som kallas Stutterfly FG. Lägg till en Phaser, CamelCrusher och EQ (low-cut) i mixern så får man ett ljud som låter som dist. basen (alltså den "skräniga" basen). försökte göra den själv: IAM.mp3 Kanske sent o svara på detta men hoppas det hjälpte 🙂
  9. Hela soundtracket för Jazz Jackrabbit 2 <3. https://www.youtube.com/watch?v=WjM9mFy22ks
×
×
  • Skapa ny...