Jump to content

DjungelLjung

Medlem
 • Content Count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

2 Followers

About DjungelLjung

 • Rank
  På gång

About me

 • Kön
  Man
 1. Okej, det gör valet lite enklare. Tack för snabbt svar!
 2. Hej! Hörlursuttgångarna på min dator glappar och fungerar inte längre. För tillfället använder jag en 3,5 mm som sitter i datorskärmen. Problemet är att jag förstås inte kan spela upp musik utan att skärmen är på. Därför funderar jag nu på att införskaffa något som ersätter detta. Så till frågan: ljudkort eller hörlursförstärkare? Jag använder mest hörlurar (ATH-M50) men vill kunna skifta till datorhögtalare utan att dra ut och sätta i kablarna varje gång. Därför vore två hörlursutgångar det bästa. Dessa två har jag tittat på: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2902076
 3. BooBass, en plugin som finns i FL Studio. Vet inte ens hur amiga "soundet" låter, får kolla upp det haha .
 4. Tackar! Glädjer mig att höra; att du gillar det diskret. Försökte hålla låten ganska avskalad med ett fåtal ljud jag gillar. Med slaskiga effekter menar du mycket reverb etc? Ska man mixa till det mer högljutt nästa gång med mer reverb/ljud eller fortsätta som med denna tycker du?
 5. Ja lite lång för o vara 4 min nu när jag tänker efter, Tack!
 6. Hej! Bara undrar om någon ville ge lite feedback på låten nedan. Det är en av de första jag har gjort. Jag har problem med att slutföra mina låtar så skulle framförallt gärna vilja veta vad ni tycker om uppbyggnaden. Kolla gärna in resten på SoundCloud. https://soundcloud.com/marajju/one-up-single
 7. Jag hittade nu en preset kallad "record on audio input". Inspelningen blir fördröjd så fort kicken spelas. Men men, går ju att editera. Tack för tipset KlasVonKlas!
 8. Mjo precis. Har använt Edison då och då. Som sagt tyckte jag det gick lika bra att använa "out" ratten för att skära av änden i kicken. Säg att vi sätter edison på mastern, menar du att man kan spela in t.e.x ljudet från en sample och sen exportera den? Hur då? Jag kollade också nu, du har helt rätt. Precis som att den missar några millisekunder. Den låter ju inte så innan jag exporterar.
 9. Det håller sig under 0db, -12db som högst. Framöver vill jag kunna exportera de ljud jag är nöjd med så att man slipper gå in och mixtra med enskilda samples varje gång. Kan även vara en akapella jag ändrat eller vad som helst. I det här fallet tänkte jag använda "quick fade out", i sampler-inställningarna längst ner du vet.
 10. Tack! Jag vet den låter rätt standard. Det är bara två st från olika Vengeance pack. Low Cut på den ena och High Cut på den andra. Dessa inställningar använder jag:
 11. Tjena! Detta blir första ämnet jag skriver på forumet. Det är nämligen så att jag har gjort en kick utav flera layers och vill exportera den som en wave-fil. Problemet är att ljudet blir helt förvrängt o grumligt (de översta frekvenserna försvinner). När jag väljer mp3 så blir ljudet normalt, fast lägre. Inget av alternativen låter som det gör inuti FL. trots att mastervolymen är på 100% när jag renderar. Har sökt överallt på Youtube o andra forum. Vore väldigt tacksam för hjälp. Här har ni att jämföra om ni vill. Wave-kick.wav Mp3-kick.mp3
 12. ZETA+2 har en preset som kallas Stutterfly FG. Lägg till en Phaser, CamelCrusher och EQ (low-cut) i mixern så får man ett ljud som låter som dist. basen (alltså den "skräniga" basen). försökte göra den själv: IAM.mp3 Kanske sent o svara på detta men hoppas det hjälpte
 13. Hela soundtracket för Jazz Jackrabbit 2 <3. https://www.youtube.com/watch?v=WjM9mFy22ks
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.