Jump to content
Annons

Tetrix

Medlem
  • Antal inlägg

    12
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Stockholm
  • Intressen
    Det mesta som inspirerar. Allt från sport till konst till musik till nästan vad sjutton som helst - om det inte är stötande... Gillar musik av alla de slag och pular lite på egen hand med Cubase.
  • Hemsida
  1. Efter att ha lyssnat igenom låtarna 4 gånger så ger jag: 6 poäng till låt nr 9 4 poäng till låt nr 4 2 poäng till låt nr 10 1 poäng till låt nr 3 Bra jobbat alla som deltagit och varit med o röstat
  2. Kul initiativ O´jay! Se detta som en bergsäker anmälan..
  3. Mina poäng: 6p bidrag 7 4p bidrag 12 2p bidrag 5 1p bidrag 2
  4. Ni är fantastiskt skickliga alla som ställt upp och fint arrangerat Jonas! Många bra bidrag och svårt att rangordna ned till 7 men efter fyra genomlyssningar och mycket rådbråkande... Här är mina poäng: 12 poäng - bidrag 7 (träffar nån nerv hos mig... den vemodigt finska kanske 😉 gillar...) 10 poäng - bidrag 12 8 poäng - bidrag 5 6 poäng - bidrag 14 4 poäng - bidrag 11 2 poäng - bidrag 10 1 poäng - bidrag 17 Avstår från djupare motiveringar då jag är lite för oerfaren för att bedöma tekniska detaljer. Låtarna är helt enkelt i min "gillaordning". Några kommentarer dock: Bidrag 5 hade ev. hamnat ännu högre upp på min lista med tydligare sång. Fick ta till lurar för att höra. Bidrag 14 skulle troligtvis också fått mer av mig med en riktig text. Värd att utveckla.
  5. Jag vill börja med att tacka för den feedback som hittills getts, positiv som negativ. Nyttigt att få höra 😉 Det är som sagt det allra första jag arrangerat och det är bara en månad sedan jag skaffade Cubase som detta är gjort i. Jag tar åt mig av alla era råd och er kritik och testar det mesta som föreslagits. Provade med en fetare och lite annorlunda basgång samt mindre reverb på sången och tycker det blev en aning mer distinkt, med lite mer stöd åt sången. Dock låter väl det kanske lite väl fett på ett par partier och sången blev kanske istället lite konservburksaktig, vet inte riktigt.... (får införskaffa bättre mickutrustning vad det lider...) Den versionen kan höras här . Själva kompositionen kan jag inte jag göra så mycket åt eftersom den inte är min. Den är som den är men mixningen kan säkert göras 100 ggr bättre men man får väl hoppas att man inte är helt obildbar 😆 . Anders sång är väl också en smaksak... Jag hör till dem som gillar den 🙂 Dunb Dan: Håller på men har inget färdigt än Neko: Ska testa med lite lägre trumkomp Arete: Håller med om att "less is often more" och ska tänka på det i framtiden 🙂 Tack som sagt och vi få se om jag petar upp nån mer version. Dock är era åsikter värdefulla och jag pular vidare /Tetrix
  6. Som novis och ny här på forumet har jag inte hunnit kolla speciellt många "trådar" än men efter att ha lyssnat på "Tabla Rosa" så var jag tvungen att snoka reda på dina övriga upplagda låtar här på forumet. Mitt sammanfattande betyg blir att det du presenterat är bland det bästa och mest innovativa jag hört på jag vet inte hur länge. Mycket imponerad! Du får ta det för vad det är - en lekmans omdöme men även det kanske kan vara värt nåt :-)
  7. Mycket snyggt, liksom övriga låtar du lagt upp. Har lyssnat på alla åtskilliga gånger. (..kommer från en som annars inte är speciellt förtjust i hårdrock)
  8. Tetrix

    Blankt blad

    * LÅTNAMN: Blankt blad * ARTIST/GRUPP: Anders Wallin * GENRE: 80-tals electronica eller nåt ditåt.. * LÅTLÄNGD: 5:54 * KOMPOSITÖR: Anders Wallin * PRODUCENT: Pasi Talikka * EV. MEDVERKANDE: Anders Wallin * INSPELNINGSÅR: 2005 * FORMAT: mp3, 128 kbps * STORLEK: 5,4 Mb * STATUS: i stort färdig... * LÅTLÄNK: Låtlänk Detta är mitt första musikarrangemang någonsin. Ingen egenkomponerad låt utan ett arrangemang av min vän Anders Wallins låt Blankt blad som legat hans byrålåda i över 10 år. Vore kul att höra ifall ni tycker det duger som första försök till nåt. Tar gärna emot lite konstruktiv kritik. Anders på sång, inspelad på min 15 kronors PC mick.
  9. djonas: Har Windows 2000 och IE. Nåt tok är det antingen med min dator (avsaknad av programvara el.dyl.) eller hos demomusic.nu. Det funkar inte för mig med några nedladdningar från dem. Inte heller kan jag lyssna på låtar på deras hemsida. Lite märkligt eftersom jag inte har det här problemet med några som helst andra nedladdningar eller annan streamad musik. Skrev in till dem och undrade men har inte fått något svar ännu. Är det möjligt med någon alternativ länk till trumkompet?
  10. Kul initiativ. Kommer att följa tävlingen vet dock ej än om jag själv kommer att delta då jag inte lyckas ladda ner kompet. Är det bara jag som har det problemet?
  11. Hade även jag samma problem med VST syntarna, dvs en trist fördröjning, men det löste sig genom en enkel ändring i Cubase menyn under: devices/device setup/VST Multirack Där i menyn kan man byta ASIO driver inställningarna. Åtminstone för mig var defaultinställningarna satta på "ASIO Multimedia driver". Genom att ändra denna inställning till "ASIO DirectX Full Duplex driver" så försvann fördröjningen och syntarna lirar nu i realtid. Hoppas detta var till hjälp
×
×
  • Skapa ny...