Jump to content
Annons

rolandsborg

Medlem
  • Antal inlägg

    47
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av rolandsborg

  1. Hej! Vi som tidigare spelat i Isolation Years och Sista Vilan söker nya medlemmar till nästa skiva som vi vill ska bli mer akustisk och organisk med ”riktiga” trummor osv. Här är vår senaste singel som smakprov på vilken typ av låtar vi skriver (och vi är öppna för att släppa in nya låtskrivare också om det klickar). Helst bor du i Stockholmsområdet och har tid att ses någon gång i månaden åtminstone. Ev blir det något gig också men vi är i första hand ett studioprojekt. Hör av dig! Karl & Jakob https://open.spotify.com/album/6Jm7nhvMhpRg0nPeySek1l?si=E3SYFvpnRXKSfp1gIlF_aw
  2. Puffar. Var graverar/pressar man vinyl bäst och mest prisvärt i små upplagor 2018?
  3. Puffar. Finns det fler tips på sångcoach i Stockholm inom pop/rock?
  4. är det någon som har tagit lektioner på voicecentre?
  5. Ok tack crillemannen. Genren är pop/rock borde jag kanske ha sagt.
  6. Hej nu är jag trött på att vela fram och tillbaka i frågan om jag duger som lead-sångare eller ska stanna i körledet. Har fått både ris och ros, vill träffa en seriös välutbildad och erfaren sång-coach som kan hjälpa mig ta ställning till min röst. Frågorna jag vill ha svar på är 1. Hur bra är jag? 2. Hur bra kan jag bli? 3. Ska jag sluta lägga lead? Jag vill bara göra det jag är bra på och lånar gärna in leadsångare men det skulle vara så mycket enklare om jag kunde göra det själv. Är i första hand keyboardist och låtskrivare. Känner att jag vill göra en sista ansträngning m sången och sen lägga ner om det inte blir bättre. Tips? Jag söker någon i stockholmsområdet, någon riktigt pålitlig och bra. Mitt register är fn 80-370 hz ca. Baryton, antar jag.
  7. vad är det för medelålder och erfarenhetsnivå på eleverna ungefär? Alltså vem vänder man sig till i första hand?
  8. är det så vanligt då, att skivbolagen stjäl demolåtar? Jag har aldrig hört talas om det. Någon som har?
  9. skicka rekommenderat då. går även att få mottagande bekräftat om du använder e-post men vet inte om det är lika starkt juridiskt. och som någon sa kan du tejpa igen ett kuvert och skriva din namnteckning på tejp och kuvert samt skicka till dig själv för att ha poststämpel m datum. Även där verkar det dock enklare att ladda upp på myspace e d. fråga dig först: om din låt är så bra, tror du inte bolaget hellre vill ha en god relation till dig än blåsa dig?
  10. Alltså förutsatt att det är en "pianolåt", inte ett komp eller slinga som ska passas in i en stor mix.
  11. Lyssnar på Omar Sosa och tänker att om de flesta (så låter det när jag frågar runt) är missnöjda med sin pianomickning men gillar pianot när de spelar, varför inte micka så nära öronen som möjligt? Dvs framför pianot i höjd med dess övre kant.
  12. han är fortfarande hög på sin ide: att spela upp andras musik HELT GRATIS!
  13. Vet inte om det var den du tänkte på men fat boy slim var med i svts hitlåtens historia tror jag det hette och snackade om samplad sång som han köpt loss genom royaltydeal med sångerskan som också intervjuades och var väldigt tacksam. Dans inte min nisch så minns inte vad låten heter men som jag fattade det hade han endast betalat för utförande och ej upphovsrätt
  14. jag har åtta in men bara en kondensatormik. Körde den underifrån och en dynamisk ovaninfrån där det blir ganska mycket knackljud så jag tror inte jag kommer amvända den kanalen när jag är ute efter ett ganska mjukt ljud. Beror ju helt på vad man letar efter ja. Tack för alla tips!
  15. tack låter som du kan detta! Jag har plockat bort undre plattan som du sa och tycker spontant det låter lite väl dovt och lätt lätt burkigt. Liten förbättring när jag öppnar även andra delar av lådan. Antar att ljudet studsar runt mindre då. Det slår mig nu att det kanske är en självklarhet att öppna upp pianot (ja det är ett stående piano från 60-talet) maximalt. Ska testa mig fram som du sa, men det är alltid välkommet med tips om vad som är särskilt värt att prova. tack igen. Finns det andra ...tips?
  16. Typ av mic? Körde enkla dynamiska sist men har även kond röde. Rädd att den tar upp för mycket diskant dock och därmed brus och sus.
  17. Ska lägga piano och har en del annat i mixen så vill ha minimalt brus och rum. Minns att jag tidigare mickat stereo i själva lådan. Hur gör ni?
  18. Ja väljer man poly2 så funkar alla "tangenter" men utan polyfoni. Så man dår välja. Ska fatta mod och öppna lådan en vacker dag.
  19. ok tack ska gå in i inställningarna och ändra lite så kanske det blir bättre. Kanske är idealet att använda flera sinnen samtidigt och en del av problemet att man fastnar i det visuella när man använder apparaten.
  20. men jag har ju giggat med gitarrister som stämt med apparat bara så jag hade tron att det funkade lite bättre. Men du menar att man alltid måste finstämma utan apparat, ok. Jag är keyboardist som sagt och försöker lära mig av er som kan.
  21. om du läser ser du att jag aldrig använt stämapparat förut.
  22. Jag frågade för jag tycker appen (gstrings) ibland verkar ha svårt att läsa frekvensen exakt dvs det svajar mer än jag upplever att tonen rör sig (stålstr ack-git). Och resultatet känns sådär. Får finstämma på gehör efteråt. Men det är nog inte appens fel då utan telefonens mick? Är keyboardist och har aldrig använt stämapparat förut.
  23. Nä fy vad deprimerande. Tänk om de hade en riktig tävling istället med typ röstning på nätet först.
×
×
  • Skapa ny...