Jump to content
Annons

AndersL

Medlem
 • Content Count

  139
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About AndersL

 • Rank
  Medlem
 1. AndersL

  Neumann U87

  Jag tycker det verkar som att Studio Projects sneglat rätt mycket på Manleyn när dom tog fram sin B1:a? Känns som att att dom försökt få micen att färga på samma sätt med väldigt framträdande topp och ganska fet botten, för att få ett "modernt" sound. Är nog därför som vissa jämför dom. Men när det gäller helheten, fylligheten och framförallt tydligheten i mellanregistret märker man, precis som du säger, vad man får för de extra tusenlapparna...
 2. AndersL

  Neumann U87

  Gjorde lite tester mellan olika U87:or och betydligt billigare U87-kopior i helgen. Kan skicka testfilerna till dig när jag hunnit sammanställa allt!
 3. AndersL

  Neumann U87

  Tack för alla SERIÖSA svar! Tråkigt med alla andra som hjälper till och bidrar till att det här forumet har så dåligt rykte som det faktikst har på "lite högre nivå". Det hade inte behövt se ut så... Men till er som fortfarande tar tråden seriöst kan jag ju utveckla det hela lite. Meningen med uppsatsen är att jag ska försöka ta reda på vad det är för speciellt som U87:an har, som gjort den till den referens för stormembransmikrofoner som den faktikst är idag. För som sades i tråden så är ju faktikst U87:an den mest kopierade mikrofonen. Jag ska genomföra mätningar, inspelningar, komponentjämförelser, och dessa typer av frågeställningar, för att se om det finns något magiskt, eller om U87:an egentligen bara är som ett par Levis Jeans... Fler SERIÖSA åsikter mottages tacksamt! //Anders
 4. AndersL

  Neumann U87

  Hallå på er! Håller på att skriva uppsats om Neumann och tänkte vända mig till er här på forumet för lite åsikter. Är intresserade av vad ni tycker om just 87:an. Gillar ni den eller inte? Varför? Vad använder ni den till? osv... Tack på förhand!
 5. Nej men det är väl kanske just därför det är intressant med ett test, för att se hur stora skillnaderna är, och om man själv tycker det är värt att lägga ner dom extra pengarna på en dyrare omvandlare?
 6. Tycker ungefär som tidigare talare har sagt. I det stora hela låter det riktigt bra. Personligen tycker jag nog att det är lite för mycket botten i virvelreverbet, men det är ju mer en smaksak. Sen tänkte jag också på panoreringen av trummorna. Speciellt hi-haten utmärker sig väldigt när den är så hårt pannad. Sen tycker jag nog också att solot är lite väl högt... Men annas har du fått till ett modernt fett metalsound, och en för musikstilen alldeles korrekt "täthet" i mixen. Snyggt jobbat!
 7. AndersL

  Bifogade filer

  Du menar min mix? Haha, nej det är den inte. Jag valde att ha en samplingsfrekvens på 48kHz i mitt musikprogram för att jag (och många med mig kan jag lova!) tyckte att både farten och pitchen lyfte låten.
 8. Jag är också intresserad av att få veta lite mer själva inspelningen. Instrument, mickar, preamp, etc. Eller kanske i vilken studio det är inspelat så man kan kolla gearlistan på deras hemsida?
 9. AndersL

  Bifogade filer

  Nej det har jag inte gjort? Någon som vet något om det? Jag har aldrig kunnat lyssna på bifogade låtar i i kategorin "Demoinspelningar" heller... Haha, visst skulle ni kunna mejla, men om alla skulle göra det så hade nog min inkorg exploderat rätt omgående...
 10. Låter helt okej! Jag skulle kanske valt att ha gitarrerna lite längre fram i mixen. Men det är ju mer en smaksak. Rock on! //Anders
 11. AndersL

  Utkast

  Nej det räcker bra för mig! Haha, nej men man får tacka. Kul att höra!
 12. AndersL

  Utkast

  Ja som sagt, pukorna är det jag inte e nöjd med ännu. Dom är helt orörda och passar inte alls ihop med resten av trumsoundet. Ska se om jag hinner fixa det i morgon, eller under helgen iaf. Kul att du gillade det i övrigt!
 13. AndersL

  Bifogade filer

  Nej den heter "låtnamn".mp3 Har inga problem att lira upp musikfiler på andra ställen, bara här på studio....
 14. AndersL

  Utkast

  En mer genomarbetat version är upplagd nu. Samma länk fortfarande. http://ricardo.banegas.se/audio/studio-pop.mp3
 15. AndersL

  Bifogade filer

  När låtarna är bifoga i trådarna kan jag inte lyssna på dom. Mediaplayer hänger sig om jag klickar direkt på länken. Och försöker jag ladda ner dom så får jag hem en fil som e typ 58kb stor, dvs ingenting. Någon som kan svara på varför det är så?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.