Jump to content
Annons

Zoppora

Medlem
  • Antal inlägg

    13
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jag ringde mitt försäkringsbolag för en tid sen för att försäkra grejerna i vår replokal. Jag har Folksam, och de sa att det inte behövs någon extra försäkring utan att det täcks av hemförsäkringen. Ingen frågor alls på säkerheten eller så dock... vilket jag efteråt tyckte var något märkligt. Vårt band delar dessutom lokal med ett annat band så det finns folk vi aldrig har träffat som springer i samma lokal. Något tveksamt, i mitt tycke, men enligt Folksam ska alltså ingen extra försäkring behövas.
  2. Så, nu hittade jag rätt. Tackar 😉
  3. Googlade på recordman-formation, men hittade inget. Hur ser en sådan ut?
  4. Ok, då är jag med. Vi får skruva oss fram en aning 🙂
  5. Ok tack, då provar vi den vägen. Blir ju en mindre mik att inhandla. Men är man betjänt av ngn form av signalförstärkning innan line-signalen når portan?
  6. Föresten, sången. Är nedan ett ok alternativ? (vi spelar ju in live) SM58 > PA-system > SM57 > Zoom porta
  7. Tack för ett utförligt svar! Uppskattas! Nu får vi ta en funderare på vilken mik vi ska hugga på. Portan spelar vi in på, sen tar vi det vi vill behålla till en iMac och skruvar vidare i Logic.
  8. Har skaffat lite utrustning för att spela in något vassare i replokalen, än via 2 kanals ljudkort. För enkel inspelning, ej studiotankar. Vi är 3 st, spelar grunge... gitarr, trummor, bas och sång. Finns att tillgå: Zoom R16 (all inspelning ska ske hit) 3 st SM57 mikar (en till gitarr, en till bas, en till baskagge ?) 1 st SM58 (används dock ej till Zoom R16 utan går till PA-system) 1 st ADK A51 kondensator (oklart användningsområde) 1 st Neumann TLM-någonting kondensator (rumsinspelning ?) Primärt för inspelning av allt samtidigt. Vet inte exakt hur vi bäst nyttjar det vi har, samt vad vi borde köpa till (fler SM57?). Tips mottages tacksamt!
  9. Ungefär vad jag har hört också, och därav funderade jag över vad skillnaden är. Som ovan också nämner upplever jag också en fördel i att direkt kunna skruva smått i mixen samtidigt som man jobbar på en master.
  10. "Kan" man mastra direkt i out-kanalen? Eller gör man bäst i att först exportera, för att sedan importera den filen till ett nytt "masterprojekt"?
  11. Jag har samma mikrofon med exakt samma fel. Har vart där sen dag 1 (ca 10 år sen). Har sedan dess använt micken på olika platser (mikförstärkare etc), och problemet är precis detsamma oavsett vad. Är ju ganska enkelt avhjälp med ett par lätta vidrörningar på miken, men troligen är det inte så lätt att helt bli av med.
  12. Tack för svaren, och matnyttiga länkar . Inser att det inte finns en quickfix för att polera output'en, men är beredd att lägga en slant ifall det finns en lösning som leder halva vägen. Får helt enkelt ge mig på att tanka gratisversioner och avgöra utifrån det. Pluggar är verkligen en djungel så allt hinner man inte testa, får försöka sålla med sunt förnuft. Har inte sett Plugindiscounts.com tidigare, är definitivt värt en titt med en så pass stor prisskillnad!
  13. Har kört Logic 9 i ca ett år, och har funderat på om det finns "enkla" sätt att snygga till ljudet med tredjepartspluggar. Nu kör iZotope decemberpaket där man får Alloy 2, Nectar 2 och Ozone 5 för ca 3 500 SEK inkl moms. Waves Gold paket ligger visserligen på samma prisnivå, och är kanske ett ännu bättre val? Är det värt investeringen? "Allt" finns ju redan där i Logics inbyggda pluggar. Om det är värt, ska man titta mot iZotope eller Waves? Om någon har erfarenhet lyssnar jag noga.
×
×
  • Skapa ny...