Jump to content
Annons

Axh3ll

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Axh3ll

  1. Det har du rätt i att slutsteget inte är kopplat till ett jordat eluttag. Om jag då kopplar spelaren till en jord, vad ska jag då göra med jord-kontakten på baksidan av RIAA-förstärkaren?
  2. Hej! För ett tag sedan fick jag min pappas gamla vinylspelare, de senaste dagarna har jag jobbat med att fixa en anordning så att jag kan spela upp vinyl via mitt ljudsystem. Vinylspelaren (Technics SL-BD2) skickar ljudet via RCA till ett RIAA-steg (TCC TC-750) som sedan förs vidare via RCA till min förstärkare. På baksidan av spelaren så finns en separat jordkabel och på baksidan av RIAA-steget finns en skruv för fastklämming av en jord. Det känns då naturligt att fästa sladden i skruven. När jag gör detta så byggs det upp statisk elektricitet i RIAA:an och man får en stöt när man rör den. Detta gör mig skeptisk till att göra på denna sätt. Varken spelare eller RIAA är väl då inte ansluten till en jord eftersom RCA:n till förstärkaren inte har en separat jordkabel? Jag läste att man helst ska jorda alla komponenter till samma jord, det vill säga i detta fall förstärkaren. Ska jag jorda både RIAA och spelare till mitt vattenelement, ska alla delar jordas via förstärkare eller hade jag gjort rätt redan från början? Om någon har kunskap om detta får ni gärna dela med er av den! Tack på förhand 🙂
  3. Axh3ll

    Hjälp!

    Klicka på view browser / plugin picker, en av de runda knapparna längs upp till höger.
  4. Att det finns en gemensam kontroll för att justera volymen inom ett pattern är inte något som jag vet av. Dock så vet jag att i FL Studio 12 kan man justera volymen på ett flertal mixerkanaler gemensamt, om det kan hjälpa något. Om du vill höja ljudstyrkan på hela produktionen så kan du fibbla med master, något som kanske inte är optimalt att göra. Ett alternativ är att routa de ljud som du vill justera till en gemensam mixerkanal och sedan hantera de därifrån. Så skulle jag göra. Peace
  5. Axh3ll

    Typ av musik

    Det funkar ju inte så att det är en DAW per genre. Du kan göra den musik du känner för i det program du känner för. Rent principiellt så fungerar de alla på ungefär samma sätt. Om en DAW har funktioner som du föredrar eller att du känner dig bekväm i dess layout så bör du helt klar välja den. Jag började i FL Studio men har även testat ett flertal andra DAWs. Idag kör jag än med FL Studio, varför skulle jag byta?
  6. Låter bra! Beatet är skönt med mycket rytm bland hattar och snaror. Jag tycker att 808 skulle kunna ha lite färre pauser. Visst är det schysst med tystnad men för mycket kan göra det jobbigt att lyssna på. Sen är det ju det här med hiphop nu för tiden. Hur gör man något nytt och färskt som folk vill uppmärksamma? Detta är något som jag ofta tänker på. Piano + 808 kombon har ju används förr så att säga. Men nu snackar jag från mina egna preferenser... Finns ju massor med sång & gitarr låtar som fortfarande slår. Bra jobbat! Hoppas du fortsätter, vill se ditt nästa verk. Prenumerera på min Soundcloud om du känner för det! Peace
  7. Jag tror man brukar kalla det för en "Pryda Snare". Är ganska vanligt inom house/big room etc.
  8. Öppna upp Edison i mixern, spela in och lägg i playlisten. Alternativt spela in i reason osv...
  9. Black Octopus Sound - Leviathan
  10. Om du jobbar med i playlisten, kan du dela upp ljudklippen och lägga det på en egen delaykanal som du sedan routar tillbaka till din den vanliga kanalen.
  11. Kolla velocity på tonen, längst ner i pianorollen hittar du inställningen.
  12. Tjena! Undrar bara om det är någon här som följer Seamless? Han gör massor med tutorials på youtube med inriktning på mest sound design. Han har även livestreams på helgerna. Lördagar med gäster, då man kan ringa in till hans skype och vara med i streamen och få svar på ens frågor. På söndagar gör han låtar från grunden live. Har följt honom i två år och tycker fortfarande det är intressant. Seamless började med FL 3 så han kan ganska mycket om programmet. Sättet som han förklara är väldigt givande och lättförståeligt. Så, är det någon som följer honom och vad tycker ni? Om ni inte gör det tycker jag att ni borde spana in honom honom, speciellt serien "How to Bass" där han lyckas få fram en del riktigt feta ljud! https://www.youtube.com/user/SeamlessR
  13. Grabben längst ner till höger är väldigt lik Steve-O, iaf på bilden
  14. Just i Nexus kan du klicka på mod-knappen och välja portamento. Du hittar den just till vänster om stora blåa rutan. Hur snabbt tonen ska glida väljer du med speed.
  15. Har du senaste uppdateringen av asio4all? När jag använde mig av asio4all hade jag väldiga problem med det jag med. Om du verkligen vill få problemet löst rekommenderar jag att du köper ett externt ljudkort som kodar asio istället för att konvertera till det. Du får då även lägre latens och undviker alla problem som asio4all kommer med. Ett externt ljudkort behöver inte vara jättedyrt heller.
  16. Tjena! Jag har jobbat i både FL och Ableton 1. Ålder: 18 2. Vilka program har du använt för musikproduktion? I början lekte jag mkt med Garageband. Sen laddade jag ner FL studio och det hållit mig till det sedan dess. Under en period så försökte jag vänja mig med Ableton, men vände mig ganska snabbt tillbaka till FL igen. Har även testat Logic litegrann. 3. Under hur lång tid har du producerat musik? 3 år 4. Vilket använder du nu och hur kommer det sig att du fastnade vid det? FL Studio, när man väl vant sig vid ett program tror jag det är svårt att byta till ett annat. Var nog en ren slump att jag först testade denna Fl. Nu älskar jag arbetssättet med patterns och har svårt att lämna det. 5. Vilka tre saker tycker du är viktigast i ett program? Lättåtkomliga funktioner Interface Mixern 6. Vilket program tycker du lämpar sig bäst för nybörjare och varför? Jag tror inte det spelar någon större roll. Möjligtvis Ableton eftersom layouten av alla ljud överensstämmer med de flesta andra DAWs. 7. Om du har testat Ableton och/eller FL studio, vad tycker du är mest positivt respektive negativt med dem? Ableton tycker jag har ett snyggare interface än FL. Allting är enhetligt och det får det att se städat ut. Jag gillar FL Studio för att man får med ett så pass stort utbud av syntar och plugins, så att man klarar sig rätt bra till en början. Min personliga favorit i FL är Harmor. Sedan tycker jag att Abletons pianoroll är väldigt litet och det gör det svårt att sätta ut noterna rätt. Automationclipsen är ganska små och svårhanterliga, i FL är de smidigare och har mer funktioner och det gör att man kan göra allting mer precist. I Ableton gillar jag att man alltid har koll på de effekterna på den valda mixerkanalen eftersom de syns längs ner på skärmen. Jag hade problem med Ableton då det ofta krashade, har hört av fler som har samma problem. Ableton är överlägset om man vill göra liveframträdanden har jag hört. 0 Citera Multicitera
  17. Om du använder dig av en synt som är kompatibel med FL Studios slide notes, så kan du använda dig av dessa. Istället för ett enkelt klick när du sätter ut en not, så håller du istället in knappen och då blir den en slide note. Detta fungerar i tex Harmor/3xosc/mm. Med andra syntar kan det vara lite krångligare. Se till att ditt ljud inte är monofoniskt, vilket som betyder att bara en not kan spelas i taget. Ofta finns en slideknob som justerar övergångstiden mellan två noter. Hoppas det hjälpte något!
  18. Harmor är nästan allt jag använder mig av och känner att jag kommer ganska långt med hjälp av den. När man väl lärt sig grunderna inom en synt är det ganska lätt att förstå sig på andra, eftersom de bygger på ungefär samma princip. Gäller att hitta en som man gillar med skönt interface och lättåtkomliga funktioner. Sylenth1 gillar jag för att skapa saws och liknande ljud, medans Ni Massive är bra för tex leads. Dock får man passa sig med Massive eftersom deras koncept är lite annorlunda. Deras originalitet bygger på den gömda vågformen.
  19. Hur kopplar man subban till ljudinterfacet? Vad jag vet så har mitt bara två balanserade TRS-kablar ut. Hur ska man göra? Mitt ljudkort heter presonus audiobox 22vsl.
  20. Om baskaggen är en ljudfil kan du öppna den i pianoroll och stämma där. FL Studio har en verktyg som listar ut vilken skala som du jobbar i. Du hittar den i pianoroll under helpers/detect score scale. Dock tycker jag att den ibland inte är 100% träffsäker. Jag föredrar att välja en skala som förmedlar de känslor som jag vill att låten ska innehålla innan jag börjar jobba med den. I mixern kan du öppna upp en plugg som heter pitcher, där finns de flesta skalorna och du kan jämföra med dem. I pianorollen under chords finns även några skalor.
  21. Det fungerade! En så pass enkel lösning till ett så pass jobbigt problem 🙂
  22. Jag har nyligen uppgraderattill FL Studio 11. Problemet med denna version är att programmet pausar alla ljud när jag byter fönster. Till exempel och jag tabar till chrome medans jag lyssnar på låten som jag jobbar med pausas den. Detta har blivit ett mycket större problem nu när jag precis installerat Addictive drums. Så fort jag klickar på klickar på pluginen tror FL att jag byter fönster och alla ljud pausas. Detta gör att jag inte kan byta ljud eller använda den inbyggda mixern i Addictive Drums. Har letat febrilt efter ett svar men hittar absolut inget, är det någon här som sitter på en lösning? Tack på förhand / Axhell
×
×
  • Skapa ny...