Jump to content

VBax

Medlem
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt
 1. Hjälp..!! Min MPC upptäcks inte av Logic, bara någon gång ibland av nån slump känns det som.. Har googlat utan hittat ett riktigt svar.. Som sagt alla inställningar borde va som dom ska eftersom den hittas ibland.. Det jag undrar är om det är Midi>till>USB sladden som är fuckad eller något i själva MPCn?? Om så är det sistnämda fallet, vad bör man/kan man göra åt det? Vore fett tacksam för hjälp, det här är väärsta huvudvärken just nu....
 2. exakt, samt spela in.. har kikat lite på olika midi interface, skulle det hjälpa om man investera i ett sånt?
 3. Audio går igenom Apollo Quad genom thunderbolt in i Macen. Latency: 11, 8 ms roundtrip (3,1 ms output) Recording delay: 0 samples
 4. Vill synka min MPC 4000 via midi med Logic och styra software instrumenterna men använda kvantiseringen i mpcn. Så jag har kopplat in via en USB < 2 midi in /ut till 1. Midi IN på MPCn , den andra midi'n MIDI out A på MPCn sen in i Logic. Inställningarna i Logic just nu: Synchonization >> MIDI >> MIDI CLOCK: Transmit midi clock: Destination 1: uMIDI/O22 Port 1 Destination 2: off Midi MTC: ej i klickat (när jag klickade i det så kunde ja inte spela in alls på nåt konstigt sätt) midi machine controll: ej i klickat. När jag kör både metronomen i logic och i mpcn så är latencyn kraftigt påtaglig och oerhört irriterande... Någon som haft samma problem eller vet hur man kan lösa det? tack på förhand.
 5. Den kosta över 27 000 kr, jag hade tänkt mig nåt i samma prisklass som Kush Audio Gain Train låg i, finns det några fler alternativ?
 6. Är på jakt efter en transparent monitor controller. Kör just nu med en Presonus Monitor Station men är inte nöjd med hur den färgar ljudet. Jag har hört mycket bra om Kush Audio Gain Train, men den görs ju inte längre.. Några som har nåt förslag? Viktigt är att man kan switcha mellan minst 2 par monitorer, inbyggd talkback mick, och minst två hörlursingångar. Tack på förhand.
 7. Vi håller på och bygger ett sångbås i vår mindre studio och skulle behöva en mindre ljudisolerad glasruta mellan kontrollrummet och sångbåset. Vart finns såna att köpa?
 8. Jo jo men om man dessutom ska ta betalt för inspelningen, så är det pinsamt om det inte går att spela in pga bandens oförutsägbara rep. Ska mäta och fixa en ritning över rummet när jag kommer dit imorgon. tack för svar!
 9. tack för svar, på ett ungefär hur många kvadratmeter bör i så fall båset vara?
 10. Kör just nu min studio i en lokal på ca 26 kvadrat meter - problemet är att det är en replokal från början och när banden i lokalerna brevid repar så är det omöjligt att spela in. Just nu kör jag med ett SE Electronic Reflextion filer i ett hörn, men tänkte om man skulle bygga ett sångbås och ljudisolera detta helt för att lösa problemet, men frågan är om utrymmet är för litet? I princip det enda som jag kommer spela in i båset är sång, framförallt rapvocals - hur stort bör ett bås vara avsett för detta ändamål? Och resten av ytan - är det tillräckligt för kontrollrum eller kommer ljudet att dö ut för mycket? Monitorerna är ett par KRK Rokit 10-3or. Jag vill dels använda det för inspelningen/produktion men även för mixning. Tacksam för svar, tack på förhand!
×
×
 • Create New...