Jump to content
Annons

Arete

Medlem
  • Antal inlägg

    423
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  • Stad/plats
    Gefle stad
  1. @lind: Tack å bock lind, det värmer att höra :-D @dana: Tackar tackar :-) Jo den här är väl lite simplare än vad jag brukar göra, beror nog lite på att gitarren är spännande nog för mig för tillfället ;-) Blev också lite skönt att variera mig lite genom att inte vrida runt så mycket på alla ljud. Fan folk, ni är för goa! Mycket kärlek till er :-D
  2. Minimalt var det allt, lite väl mycket minimaltechno för min smak tyvärr. Slår aldrig riktigt ut, känns som ett långt intro. Inte den blekaste aning var samplingen kommer från... ring my bell? ;-)
  3. Arete

    All I

    Mixen känns inte helt rätt, men absolut inte dålig. Sången sitter sketabra. Den utdragna tonen som ligger nästan hela tiden ligger iaf alldeles för högt mixat för min smak (gör nästan ont i öronen efter en stund). Gillar absolut inte ljuden du valt för trummorna, låter fegt i stil med "jag ville egentligen ha riktiga trummor men känner ingen trummis". Låter alldeles för stelt programmerat för att funka som ersättning för riktiga trummor, alldeles för ointressant ljud/programmering för att funka som programmerade trummor. Ge dig på lite mer intressanta ljud och lägg mer velocityändringar och sånt i i trummorna så skulle det funka bättre. Men förutom den irriterande tonen och stela trummorna tycker jag den har stor potential, speceillt sången är grymt bra.
  4. Oj, det var hastigt svarat :-D Kul att ni gillar gitarren, för jag kan verkligen inte spela gitarr för fem öre :-) Sången är ostrukturerad, det vet jag. Hela sången är improviserad från början till slut så det är inte direkt genomtänkt... Det är en dålig vana jag har, den improviserade förstatagningen får vara som den är när jag egentligen borde använda den som grund och bygga nåt vettigare. Fast jag vill inte fastna i vers/refräng-tänk heller, men ska försöka tänka på att göra saker lite mer strukturerade i framtiden. Klickrytmer är något jag gillar så riktig trummor kommer jag nog inte att ge mig på (förrän jag faktiskt kan sätta mig vid ett trumset ;-) ). Rytmerna i den här är samplingar från när jag slog på ett tomt ciggpaket :-) Tackar tackar för givande kommentarer kamrater :-D
  5. Arete

    Inyi - For

    * LÅTNAMN: For * ARTIST/GRUPP: Inyi * GENRE: indie-nåt * LÅTLÄNGD: 4:00 * ALLT: Mattias Andersson * INSPELNINGSÅR: 07 * FORMAT: mp3 * STORLEK: 4MB eller så * STATUS: Halvfärdigt * LÅTLÄNK: http://feedlabel.se/arete/inyi_for.mp3 Började som lite lek med en gitarr, gjorde en låt av det. Bra/dåligt? Ärlig kritik uppskattad, tycker ni det är skit på alla sätt så säg det :-)
  6. Äntligen är nästa FEED-släpp ute! Denna gång är det p.n.a.c. som står för musiken :-) p.n.a.c. - Start Thinking With Your Glands Finns en liten preview att lyssna på här Jag saxar det jag skrev på FEED rakt av: Som vanligt kör FEED med limited edtion, alltså att släppet finns tillgängligt i en vecka från och med nu (2007-01-30 > 2007-02-06). Så skynda dra hem så ni inte missar det :-D FEED
  7. Arete

    Skivrekommendation :-)

    Yes box, lite "reklam" för en kompis skiva tänkte jag göra nu, hoppas det är OK :-) Det lilla popgeniet Stefan Ternemars debutalbum "People I Barely Know" har släppts på det amerikanska indiebolaget Music Related, och finns nu att inhandla på dotshop för oss svennnar. Ett album som jag är rätt kär i, mycket för att ST var en stor faktor till att jag började intressera mig mer för "mjuk" musik. Finns lite previews att lyssna på dotshop och ML, och även på hans myspace-sida Mycket vacker och melankolisk skiva, jag rekommenderar den varmt :-)
  8. *tar av mig hatten och applåderar* I det närmaste fulländat. Enda småsaker jag nu skulle kunna klaga på är att sången kunde varit torrare i partier (mer småfel/personlighet i sång är aldrig fel heller :-) ), och att jag hellre hade haft nåt intressantare än en fade i slutet. Men mycket bra.
  9. Svängigt! :-) Påminner om en tomte som håller på och gör beatboxgrejor med enbart sin röst, ableton live och en hemmabygd pedaluppsättning. Har provat göra liknande grej på skoj med enbart ett delay, funkade dock inte riktigt bra. Men sjysst :-) Börja köra konceptet live vetja.
  10. Saker jag skulle prova med mixen: Du kan klippa/EQ'a bort bas på sången också, känns som den krockar med gitarren i basen lite här och där. Trummorna i första halvan skulle nog må bra av lite mer topp. Låt bli att dubba hela sången, låt t.ex. verserna vara odubbade? Vad jag menade med att köra ut lite mer definition i höger/vänster var alltså att du t.ex. kan dubba gitarren en extra gång i höger kanal och sen vänster kanal, men ha den ganska lågt och med nästan bara diskant. För att ge gitarren lite extra definition helt enkelt :-) Vet inte om det skulle bli bra, men tror det. Vet inte om jag på rak arm kommer på något element jag skulle vilja ha in. Kanske en inspelning av ett vanligt samtal eller nåt sånt i sista delen? Lågt så man inte hör vad dom säger men som ändå ligger där? Sista partiet borde definitivt vara längre... Kanske med en liten lätt crescendogrej mot slutet? Jag vet inte, jag bara kastar idéer i luften :-)
  11. Nu kommer jag inte ihåg exakt hur den förra verren lät (orkar aldrig spara ner låtar som ligger via studios forums kajkogrej, drar länken direkt till winamp :-) ), men tycker det låter mycket trevligare. Tycker fortfarande gitarren har lite för mycket bas, tycker också det kunde vara lite mer definierade men ändå sammansmältna dubbar höger/vänster av gitarren, redigt panorerade stödgrejor med nästan bara diskant panorerade helt höger vänster för lite extra karaktär :-) Men börjar låta riktigt mysigt :-)
  12. Dra definitivt fram knarr/trummor mer tydligt, det är fina grejor men alldeles för lågt mixat. Skulle gärna höra lite mer "tunn" gitarr, typ EQ'a bort mycket bas på den och ge den en ganska definierad puckel lite högre upp (smaksak dock). Tycker sången känns lite väl otydligt, tror du skulle tjäna på att ha den tydligare. Några ställen så vandrar stämmorna iväg på ett sätt jag inte riktigt gillar. Men överlag en mysig grund att jobba vidare på :-)
  13. Tja... du lär nog se till att bli rätt mycket tightare om det här ska funka. Det är märkbara hack ibland när du byter mellan partier, den "fluffiga" melodislingan låter inte som den hör ihop med låten på nåt sätt, och för att chiptunes-aktig musik ska funka så krävs det mycket mer intrikata melodier. sorry.
  14. Falskt? Inte för att jag är någe insatt i vad som är falskt och inte, men låter då helt rätt i mina öron. Rätt ostigt, men ändå. Känns som den stora strängpaddan tar på tok för mycket plats dock. Om det blir 80-talsaktig syntpop eller italodisco som fortsättning så passar den ypperligt tycker jag, om du kör igång trancetjafs efter den kommer jag och slår dig ;-)
  15. Lyssnade du i lurar? "Industridunklet" hörs nämligen jättebra i lurar men försvinner rätt mycket i högtalare. Kanske dra ner stereobredden på det reverbet dock, ska prova mig fram. Vill att det ska höras men inte vara framträdande. Lite mer bas ska jag försöka ta fram, eller så får min mastringsapa fixa det :-) Diskant tycker jag inte om så det får vi se om det blir någe mer av... men kanske lite mer iaf :-) Längden är rätt exakt 5:30, tyckte det kändes lagom. Tack för kommentar och uppskattande ord danabacken, det värmer :-) Du får hålla utkik på www.feedlabel.se, ska trixa ihop en fullängdare att släppa där om ett tag... inom den närmsta månaden antagligen.
×
×
  • Skapa ny...