Jump to content
Annons

Thulin

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

2 följare

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Lägg upp något på soundcloud så blir det lättare att komma med tips! Martin har dock helt rätt, bas och kick är det mest centrala! Jag råder dig att försöka, även om det tar längre tid, att lära dig syntarna du använder eftersom du kan skapa ljud som funkar mer konkret för dig då och som ger dig ett distinkt sound. Se alltid till att skära bort dom lägsta frekvenserna i mixen, allt under 30 hertz brukar oftast för mig rycka, men använd inte saker och ting "bara" för att dom "ska" användas. Behövs ingen EQ, så använd inte den. Man ser så ofta (och detta misstaget gjorde jag också konstant) producenter som klipper runt 400-500 hertz enbart för att man läst att det är där man SKA klippa eftersom mullret och skiten ligger där. Det kan lätt urholka mixen och få den att låta tom. Skit i vilka pluggar folk använder, dom flesta stockpluggarna låter skitbra om du lär dig dom. Jag använder inte mycket mer, lite kompressorer från waves, Natives prylar i form av Massive, Kontakts stråkbibliotek, allt beror på låten. Jobbade nyligen med en fantastisk producent, han använde bara stock minus en EQ från Softtube, och det lätt så jäääävla bra! Mitt råd är att bygga upp ditt samplebibliotek, lära dig sambandet mellan kick och bas ( som jag också gör), lära dig dom centrala pluggarna som EQ, kompressor etc och bara övaövaöva!
  2. Jag är i ungefär samma sits. Har fått en del framgångar på sistone och det är superskönt, men det är som alla andra säger en låååång väg att gå. Alla jag känner som skrivs och producerar på heltid har fått slita i otroligt många år för att få utdelning. Vill du bli ljudtekniker så borde du nog söka en utbildning, det finns gott om dom, Linnéuniversitet har en bra sådan på 3 år, SAE i Stockholm har en annan som är privat där du får betala. Har dock bara hört gott om utbildningen. Det känns som att det krävs att man är mångsidig, så bygg dig en liten hemmastudio till att börja med, börja prodda eget och skriv framför allt eget. Tror nog det går hand i hand med ljudtekniken då du faktiskt har något att mixa och jobba med då. Ge det tid och tålamod, försök återskapa soundet du hör på plattor du gillar, NÄTVERKA, med andra ord gå på seminarium, även om dom är långt bort, träffa folk och visa vem du är. Det var så jag fick mitt första seriösa samarbete, så jag kan absolut rekommendera det! Kör på så ses vi kanske längs vägen! 🙂
  3. Fick en Klassisk gitarr när jag var 13 eftersom kön att spela elgitarr på min engelska skola var drygt 35 pers. Spelade klassiskt i typ 3 år sen tog elgitarren över då jag köpte mig en Gibson SG standard och en Roland 60 Cube som jag fortfarande har kvar idag, 3 år senare. Har dock införskaffat en Gretsch Electromatic och snart ett piano ovanpå det 🙂
  4. Kanske sent nu men Malmö musikhögskola har en producentutbildning på 1år om jag inte minns fel. Då arbetar du i Logic!
  5. Hej gott folk, Jag är helt inställd på att musik är det enda jag kan tänka mig att jobba med. Drömmen är att vara låtskrivare/producent på ett publishingbolag och främst livnära mig på det. Jag är just nu 19 år gammal och sökte Tech music school i London i sommras och kom in på songwriting och creative music. Jag vill dock gå en utbildning med fokus på industrin och att skriva så mycket som möjligt. Jag hittade då Musikmakarna och blev förälskad direkt, främst pga hur utbildningen verkar vara så arbetsinriktad. Jag undrar därför om det finns några här som gått på tech eller musikmakarna och kan dela med sig av sina erfarenheter, typ hur möjligheterna såg ut efter utbildningen, om ni fick jobb eller kunde börja försörja er på musiken efteråt. Med andra ord, hur såg era karriärsmöjligheter ut? Jag har en hel del ångest över detta och behöver lite råd. Tack på förhand!
  6. Tack för välkomnandet allihopa! Jag tror det blir Musikmakarna eftersom dom verkar lägga en stark fokus på låtskrivandet. Jag har dock kollat en del på SAE också, men tyvärr blir det en kostnadsfråga också. Musikmakarna är ju gratis och verkar bara vara en sjukt rolig utbildning över lag!
  7. Har lätt för text och ackord men melodier är ett helvete. Är kanske alltför självkritisk men tycker verkligen det kan vara riktigt svårt att hitta en bra melodi till ackorden. Brukar ofta få spawna länge innan det kommer en bra melodi .
  8. Hej Forumet! Jag heter Max, är en 19 årig kille från Malmö med ambitionen att en dag bli en kontrakterad låtskrivare. Ska precis börja prodda nu och söka musikmakarna nästa år! Tänkte att efter all denna tid av att läsa alla inlägg på forumet så tog jag äntligen itu med att fixa en account! Jag har skrivit sedan jag var drygt 14 år och lirat i 2 band, släppt några Ep's och giggat en hel del men inte mycket mer än det. Vill ge mig in popterritorium nu och ser fram emot min tid på forumet! 🙂 Tack och hej!
  9. Har ocksa kollat in den. Dock tycker jag musikmakarna verkar schystare med tanke pa att utbildningen har en langre historia bakom sig. Finns ju risken att utbildningen kommer vara lite kaotisk under sina forsta ar? Dock verkar den fet, vi far ser vilken det blir 🙂
  10. Tips: Skriv refrangen forst, det brukar bli lattast. Versen kan tex i C dur vara: C, C/B, Am, F, Brygga kan vara: Am, F x3 sen G standard refrang brukar borja pa Tonika och sen bygga vidare pa typ 1-6-5-4 konceptet. Stick kan borja pa dominanten. Kolla dock hur melodin gar i relation till ackorden. Annars blir allt knivigt. Kolla ocksa upp en ackordbok och lar dig lite fargade ackord. Har insett att jag ofta anvander lite "konstiga" ackord som utbytesackord eftersom dom bara later nice allmant. Ju mer du forskar i andras ideer och utvecklar dina egna latar desto mer kommer du komma tillbaks till gamla ideer som du gillar utan att du ens marker det. Forsok lara dig grundlaggande musikteori, tex kvintcirkeln 🙂
  11. Hehe mitt forsta inlagg. Ni far ursakta stavningen for tillfallet. Tror nog att min psykiska halsa ar direkt kopplad till hur det gar rent musikalisk for mig. Och just nu gar det helt ok. Jag e 19 bast och forsoker komma ut som latskrivare och lara mig producera (vilket e darfor jag gick med i studioforum). Har fatt en hel del bra responser fran olika studios och skriver till vanner i min alder som vill satsa pa att bli artister. Hitills funkar det val ok, hoppas dock pa att en dag bli kontrakterad, kommer nog inte ma psykiskt bra tills jag bevisat for mig sjalv att jag kan na den punkten. Allt handlar om att bevisa for sig sjalv hela tiden att man kan, speciellt om man har kasst sjalvfortroende som jag har. Giggar en del live, pa pubar och lite andra stallen, sa ja, livet e val helt ok for tillfallet. Men det kan alltid vara battre!
×
×
  • Skapa ny...