Jump to content
Annons

Samuel Holmgren

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Samuel Holmgren

  1. Hallå där! Vi håller på att spela in live i replokalen med bandet och ska nu till att investera i en hörlursförstärkare (minst 5 kanaler då vi är 5 medlemmar). Någon som har tips vad som fungerar bra? Helst ska det inte kosta allt för väl. Alla svar uppskattas! Allt väl / Samuel
  2. Hej! Jag tänkte ta tillfället i akt och tipsa om Gitarrmakarn, en ny musikaffär i Sundsvall. I butiken finns både gitarr och bas med tillbehör, och butiken har sin egna verkstad för underhåll av stränginstrument. Ni kan följa Gitarrmakarn på facebook, www.facebook.com/gitarrmakarn eller kolla på hemsidan, som inte är fulländad riktigt ännu men kommer bli www.gitarrmakarn.se Sprid gärna, och ha en trevlig fortsättning!
  3. Hej Jag vill pröva på att blåsa lite, tänkte därför införskaffa mig en trumpet. Vill höra lite tips om vad jag ska leta efter, vill då ha en "nybörjartrumpet" (men med någon slags kvalité). Med vänlig hälsning, Samuel
  4. Tjenixen Kort och gott vill jag och bandet lägga upp våra egna låtar på Spotify, frågan är hur man egentligen ska gå tillvägas? Vilka vänder man sig till, vart finns det att läsa om osv. Har någon här inne erfarenhet och vill dela med sig av den? Såg ingen tråd om detta då jag letade på forumet, hänvisa mig isf till den om den innehåller svaren jag söker. Tack på förhand Mvh Samuel
  5. Han är grym med sitt blueslir, men det förekommer mest live vad jag vet på youtube, bland annat när han kör duo med BB king o så, men inte i samma mån på studioalbum? Mer sånt enligt dig?🙂
  6. Kul att få höra andras åsikter! Hans gitarrljud har även jag åsikter på, han kan bli för sugen på en massa olika effekter och ibland göra ljudet en aning överdrivet, däremot så tycker jag att han lirar kanonbra på kompgitarr med sina små räckor i bakgrunden, som på Who you love med Perry där han bidrog i mitt tycke med ett fantastiskt bra lirande! Kommentaren som nämnde bakgrundsmusik kan jag bekräfta, jag spelar Mayer ofta då det serveras middag 🙂
  7. Brian Adams, helst albumet Room Service! Annars till rockabilly riggning så blir det smått och gott ifrån 50-talet.
  8. Inga fler som vill dela med sig om åsikter? 🙂
  9. Jo jag har flera vänner som delar din åsikt om hans sound, det började med Born and Raised och nu med detta nya album hör man tydligt att han fortsätter med det 🙂 Personligen älskade jag Battle Studies, alla låter på det albumet betyder extra mycket för mig, de är så bra och alla blev direkt favoriter, tyvärr så finner jag bara ett fåtal låtar av de nyare som jag fastnar för så jag tycker som sagt tvärtom, mer Battle Studies sound!🙂
  10. Var hälsad ärade musikbrukare. Jag har lyssnat igenom John Mayers splitternya album Paradise Valley och vill höra rent allmänt vad ni andra här tycker om den. Personligen tycker jag att Born and Raised inte var något vidare, Battle Studies är det bästa han släppt, och är inte särskilt förtjust i detta nya album heller, däremot tycker jag att covern "Call me the breeze" och "Dear Marie" på det nya albumet är superb! Det är min personliga åsikt, låt mig höra eran! (Såg ingen annan diskussion om albumet så startade det nu)
  11. Hej Jag vet inte riktigt vilket program du kör vid inspelning men det kanske finns på inställningar något som bestämmer inputsignalen för MIDI? Själv så pluggar jag inte in mitt keyboard i ljudkortet utan kör MIDI till USB och in i datorn, det funkar bra för mig med Logic 8.
  12. Tack för alla svar Överväger fortfarande över datorvalet, mellan 13 eller 15 tum och i5 eller i7 men det lutar helt klart emot de värre versionerna, fast att det blir mycket pengar, men så är det om man ska ha bra utrustning. Om inte en iMac eller MacBook så kanske mini macen är ett val, läste att de funkade bra till inspelning, dock så försvinner mobiliteten som man har hos en Macbook, de är relativt billiga med.
  13. Hej Ska uppdatera i en ny inspelningsdator då min iMac har blivit föråldrad. Funderar på en ny MacBook med i7 processor: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dator/MACBPMD102SA/macbook-pro-13-3-md102 Eller den betydligt billigare med i5: http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dator/MACBPMD101SA/macbook-pro-13-3-md101 De jag pratat med anser att den värre modellen med i7 är mer optimal för det jag ska hålla på med, inspelning, och i5 kanske inte skulle klara tyngre program som jag ska använda, som Logic. Datorn ska främst vara i studion men vill spela in med bandet live också, arbeta med den utanför studion, och därför vill jag ha MacBook. Jag har även hört att en ny Mac är påväg fram och att jag ska vänta i nån månad eller två tills den kommer, är det något som är kännt? Vill höra era åsikter, är det klokt att införskaffa en MacBook istället för en iMac, och ska man köpa nu eller hålla ut inför nya generationen? Tacksam för alla åsikter och svar.
  14. Kolla med en lokal musikaffär om de kan hjälpa till med att fastställa problemet, det är oftast bäst att någon kunnig får se det med egna ögon, och de kanske har delar hemma som du behöver, om du vill fixa det själv och vet vad du behöver så rekommendrar även jag http://www.lh-musik.se/index2.php?page=welcome.php Lycka till.
  15. Jag lirar i ett rockabillyband och sångaren kör på en sådan Elvismick så vill helst ha nån annan, tanken är att den ska se vintage ut och i detta fall så siktar jag faktiskt på utseendet mer, fast det låter tokigt, dock som jag skrev vill jag helst ha bra ljud i den (behöver inte vara det bästa men vill inte sjunga i en burk) och är medveten att det kan bli svårt att finna en sådan combo.
  16. Goddag Är ute efter mikrofoner med gammalt stuk på sig, som den legendariska Elvismicken ifrån Shure, fast helst mer varierat. Undrar om någon har tips på vart man kan finna sådana, de behöver inte nödvändigtvis vara äldre mickar utan kan vara nyproduktion med, så länge de ser gamla och fräcka ut, och ljudet ska hälst hålla kvalité. Helst ska mikrofonen vara lämpad för sång, men kan även ta emot tips om andra typer med glädje. Ha det gott.
  17. Absolut, det var det jag försökte påpeka, priset i sig hade fått mig avskräckt och sen att det var en Behringer, men denna såg rejäl ut så den fick min uppmärksamhet. Jag har försökt att finna information om denna, men på de sidor jag besökt ter sig åsikterna bestå av just förhatet emot Behringer och lite om funktionen. När det väl talades om prestandan var åsikterna väldigt spridda, vissa var förtjusta medans de andra var väldigt kritiska. Eftersom denna ej förekom i de vanligaste internetshopperna så vände jag mid hit i förhoppning att folk kunde tycka till om den, då jag själv bara vet att jag är ute efter en duglig preamp till hemmabruk, och till rätt pris, och att denna modell såg lovande ut i första ögonkastet.
  18. Okej, jo Behringer brukar man själv inte föredra oavsett om det är gitarreffekter eller högtalare osv, och man bryr sig inte ens om att testa... Fast folk menar också på att Behringer produkter oftast är bra för de pris som de ligger på, och blev intresserad av denna mest pga utseendet, fast vill helst att den också fungerar bra så man inte drar på sig något man ej kommer att använda.
  19. Halloj Blev sugen på en Behringer preamp, av modellen T1953, till min lilla hemmastudio. Hittat en sådan som säljs för 1000:- (bvsa) och vänder mig till er och hoppas att ni som har mer erfarenhet eller hört något om denna kan dela med sig om tankar osv. Tacksam för minsta lilla. Med vänlig hälsning, Samuel
  20. Antar att du är gitarrist, lyssna på Brad Paisley och get blown away!
  21. Hah, jo men inte riktigt det jag är ute efter, vill ha något mer "råare". Tack iaf för responsen!
  22. Tjena Letar efter "tung bluesmusik" som sagt, blev tagen av Curtis Stigers cover av "John the Revelator" till serien Sons of Anarchy (link nedan) och har då den som referens. Cash har ett par tunga låtar med, men skulle vilja ha tips på fler artister osv. Tackar på förhand.
  23. Säger som resterande: Ljudkvalitén är inte okej. Lutar sig mot garagestuk!
  24. Tascam US-122 MK II använde jag till min MacBook när jag var ute på fältet, jag var helnöjd med den, skickar en länk med lite specs på den: http://www.thomann.de/se/tascam_us122mk2.htm Lycka till.
×
×
  • Skapa ny...