Jump to content

UncleOppa

Medlem
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About UncleOppa

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Berättar inte
 1. Om man sitter i sin egen studio och nöter slingor/melodier på pianot hela dagen och kommer på något originellt, hur fungerar det om det redan finns en låt med liknande/exakt samma melodi? Det måste ju hända ibland då det finns så otroligt mycket musik släppt redan. Hur ska man hålla koll på allt? Vad händer om man råkar ta någon annans melodi omedvetet? Blir det copyright då? Bara en tanke som slagit mig. Behöver man bry sig om detta? Jag är väldigt mån om att komma på något eget, men det vore surt om folk sedan anklagade mig för att ha snott allt. Ha det gott.
 2. Bästa vet jag faktiskt inte, kanske någon spelning man varit på med god akustik och musik med ganska blygt ljud. Inga rockspelningar direkt, sång och gitarr där ljudet är tydligt. Sämsta är antagligen festivaler eller nattklubbar där ljudet är så högt att det blir "distorted". Vad det nu heter på svenska. Det gillar jag inte, däremot kan man ignorera det för att känna hur basen verkligen flyttar en på dansgolvet eller trummorna slår genom kroppen.
 3. Det stämmer. Jag såg också på programmet.
 4. Ni som klagar på "melodiska uppbyggningar för att sedan resultera i något tungt monotomt ljud för o folk o röra sig" bör kolla hur house-rörelsen startade och utvecklades, för redan i början lät det såhär: http://www.youtube.com/watch?v=LuqEbRzy_t8 I can't get no sleep... Gillar man det inte så är det ju bara en smaksak egentligen. Rock som ofta är en favorit här på forumet faller t.ex. inte mig i smaken för det mesta. Vilka kids?
 5. UncleOppa

  Student-priser

  Härligt. Utnyttjade själv min studentrabatt när jag skulle köpa Cubase nu i helgen. 500:- jämfört med 800:- + frakt som det annars skulle kostat. Pretty nice.
 6. Intressant idé. Kanske blir nästa trend inom svensk house och återigen står vi som stjärnor på himlen, ljusår före alla andra.
 7. Precis. Allt för många nybörjarproducenter kör endast med 3 ljud/instrument totalt. Det är så otroligt mycket jobb bakom topp-producenternas låtar som man inte lägger märke till först, men efter ett tag kan man lista ut det mesta. Det är som du säger. Flera ljud som smälter samman till ett. Tips till TS är att använda samples av vardagsljud på ett smart sätt.
 8. Eko. Du hör det tydligt här: @ 1:07 Sen kommer du märka att det mesta som låter "stort" eller "episkt" också har någon sorts eko i låten.
 9. Började bra, sen vid 0:16... Ställ in din bas så det inte låter så otroligt hårt och "tydligt", en bas-slinga som denna ska inte höras på detta sätt ensam. Låten räddas runt 0:50 igen. Därefter är det lugna puckar och inget att anklaga på från min sida. Fortsätt jobba hårt kompis så ses vi på arenan. Tips: Om du vill kan du ändra melodin vid det andra/tredje droppet, annars är det risk att låten låter tråkig/upprepad. Det är dock upp till var och en hur man gör med det. Bra inspirationskälla har du nedan: http://www.youtube.com/watch?v=LnNHK9IB25M Jämför 2:13 med 3:22, sätter snurr på
 10. Otroligt skön låt och rent produceringsmässigt så har du skapat en väldigt professionell och härlig atmosfär i låten. Bra jobbat hörru. Själv älskar jag melankoliska låtar.
 11. Dunka dunk, drops (dubstep-influerade), trap och lite hip hop-beats är trenderna just nu vad jag lagt märke till. DnB har väl inte varit stort på några år nu? När dubstep kom tog det över för fullt, fyllde väl antagligen ett hål som DnB inte kunde tillfredsställa.
 12. Vad tycker du ingår i Cubase Artist som en EDM-producent behöver (som just nu kör utan inspelning utifrån) som inte finns i Cubase Elements? Är bara nyfiken innan jag lägger ett köp. Skönt att dom har studentrabatt, har aldrig fått använda den förut. Vad är den på? Hur använder jag den?
 13. Ja, house-rörelsen rör sig mot trap mer och mer. Sicka drops är det som gäller och kommer gälla framöver. Fler exempel: @ 1:00 @ 2:13 Själv gillar jag det, men lite kul att det låter så lika.
 14. Till ni som undrar vad det är för musik jag är ute efter att skapa så: http://www.youtube.com/watch?v=9uI3CsXIE2A http://www.youtube.com/watch?v=HZg356pwfdI Är väl en ganska bra beskrivning. Syntar, future, distade röster, plugins och elektroniskt sound. Jag vet "for a fact" att producenten använder sig av Cubase, därav mitt val av program. Sen vet jag att programmet spelar mindre roll och det viktiga är personen bakom rattarna så att säga, men varför inte köra samma program som sin idol?
×
×
 • Create New...