Jump to content

Countfukula89

Medlem
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About Countfukula89

 • Rank
  Nykomling
 1. Hej, jag spelar in med Studio One v1 och har ett problem med ljudkort/filkonvertering. När jag spelar in har jag hörlurarna inkopplade i det externa ljudkortet (Presonus audiobox) och alla levels och volymer låter på ett visst sätt. Men sen när jag ska spara låten och konvertera till en audiofile och sedan lyssnar på nån mediaspelare via datorns hörlurs ingång, så är ljudet helt förändrat. Alla levels är annorlunda, t.ex gitarren har blivit jättelåg och nåt annat kan ha stuckit iväg volymmässigt. Är lite ny med allt detta, så, vet någon varför det blir så här? Är det någon inställning inne i Studio one eller något i drivrutinerna för ljudkortet? Lite lost här... Tack.
 2. Hej, jag spelar in med Studio One v1 och har ett problem med ljudkort/filkonvertering. När jag spelar in har jag hörlurarna inkopplade i det externa ljudkortet (Presonus audiobox) och alla levels och volymer låter på ett visst sätt. Men sen när jag ska spara låten och konvertera till en audiofile och sedan lyssnar på nån mediaspelare via datorns hörlurs ingång, så är ljudet helt förändrat. Alla levels är annorlunda, t.ex gitarren har blivit jättelåg och nåt annat kan ha stuckit iväg volymmässigt. Är lite ny med allt detta, så, vet någon varför det blir så här? Är det någon inställning inne i Studio one eller något i drivrutinerna för ljudkortet? Lite lost här... Tack.
 3. Och en sak till hörni. Hur skall man bäst ställa in latency inställningar? Vad vill jag ha egentligen? Vet ingenting om de olika värdena...
 4. Suck* 2 citeringar där... detta är inte min dag
 5. Reaper. Är det lågkrävande alltså? Reaper. Är det lågkrävande alltså?
 6. Jag tar det mkt personligt det ni säger om min dator. Min dag är förstörd. Men jag köpte 4g extra ram, ska testa.
 7. Men hur mkt ska en dator behöva ha för ett musikprogram egentligen?? Finns det nåt alternativ till studio one som kräver mindre prestanda och kan man använda ljudkortet till det programmet?
 8. HEj. Har haft probs med s1 länge nu asså... Kör med en ASUS laptop (Windows 7 64 bit), en Presonus USB Audiobox och en kondensator mic. När jag kör programmet så har jag ljudproblem under både playback och under inspelning. Ljudet fastnar, hackar, glitchar helt enkelt. Undrar om jag har rätt inställningar i programmet, om jag har det optimala för min daw, ljudkort... Ljudproblemen börjar när jag har adderat ungefär 2, 3 audio tracks och ett midi track, alltså inte så mkt. Jag köpte datorn förra året, det är ingen värsting direkt men tycker att den borde åtminstone fungera utan att freeza i typ 15 sek ibland Alltså, vilka inställningar i Audio device osv ska jag ha i Studio one Artist 1 om jag kör med en dator med dessa specs: AMD® APU C-60 1M,1.0G GHz Processor Operating System DOS Memory DDR3 1066(O.C.) MHz SDRAM, 2 GB, 2 x SO-DIMM socket for expansion up to 8 GB SDRAM Display 15.6" 16:9 HD (1366x76 LED Backlight Glare panel Graphic AMD Radeon® HD 6290 Storage 500GB 5400 Optical Drive Super-Multi DVD Camera 0.3 Mega Pixel Fixed web camera Networking Integrated 802.11 b/g/n Built-in Bluetooth™ V3.0 (Optional) 10/100/1000 Base T Interface 1 x Microphone-in jack 1 x Headphone-out jack 1 x VGA port/Mini D-sub 15-pin for external monitor 3 x USB 2.0 port(s) 1 x RJ45 LAN Jack for LAN insert 1 x HDMI Audio Built-in Speakers And Microphone SonicFocus Altec Lansing® Speakers Sjukt tacksam för hjälp, vill Väldigt gärna börja spela in mina grejer. Är alltså inte inne på att spela in jättestora arrangemang med 30 + tracks eller nåt, utan mera akustiska grejer med en eller två orglar på det. Tack på förhand. // The Count
×
×
 • Create New...