Jump to content
Annons

gr3n

Medlem
  • Antal inlägg

    4
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Tack för svaren. Ska kolla på micarna du tipsar om Anders F.
  2. Hej, jag tänkte ordna en sjysst setup för att spela in akustisk gitarr och sång samtidigt hemma. Jag har tidigare använt en MiC från Apogee som jag tycker låter riktigt bra, men den tillåter förstås tyvärr bara inspelning av en sak i taket om man vill ha separata spår för sång respektive gitarr för mixning efteråt. Det jag är på jakt efter är något hyfsat kompakt och som ger möjlighet till naturtrogen inspelning av singer/songwriter-aktiga låtar. Jag lutar just nu åt en Apogee Duet 2 med två kondensator-micar till och någon typ av mikrofonställ på vilket man kan montera en mic för gitarr och en för sång. Vad tror ni om detta? Och, vilka mikrofoner skulle ni rekommendera för sången respektive gitarren? Gärna i en prisklass inte alltför långt över tusenlappen. Med vänlig hälsning, Gr3n
  3. gr3n

    Ny Martin-gitarr

    Ok, tack för alla svar. Jag behåller den isåfall i sitt case med en luftfuktare när jag inte spelar. Några tankar kring axel-bands-pluggen? Ska det se ut sådär eller ska man försöka få in den hela vägen?
  4. gr3n

    Ny Martin-gitarr

    Hej, jag har precis inhandlat min första gitarr av lite högre kvalité; en Martin D-16GT. För de som går i inköpstankar på en stålsträngad akustisk gitarr för runt 10K kan jag verkligen rekommendera den, den låter fantastiskt och är riktigt fin att spela på. Mitt första bekymmer med gitarren är emellertid hur jag ska förvara den. I alla instruktioner står det att man ska förvara den i ett slutet case med luftfuktare, speciellt i länder som Sverige där temperaturen växlar så kraftigt. Självklart skriver tillverkaren så, eftersom de inte bryr sig särskilt mycket om vad som är praktiskt utan fokuserar på att minimera risker. Så, min fråga till er är, hur förvarar ni era lite dyrare instrument? Är det värt att lägga ner gitarren i case med luftfukare så fort den inte används, eller brukar ni ha era stå framme året om? Min andra fundering gäller axelband. Jag har förut främst spelat elgitarr och aldrig tänkt på axelband för akustiska gitarrer. Jag har emellertid köpt ett nu för att kunna promenera runt i lägenheten och spela. Gitarren kom med dock inte med den bakre pluggen för axelband isatt. Det följde däremot med en plugg. Tydligen tycker Martin att man ska sätta i denna själv om man behöver den. Om jag försöker sätta i pluggen i det uppborrade hålet på baksidan av gitarren får jag inte in den hela vägen (se bild). Jag är lite osäker på detta räcker eller om man ska pressa in den längre (ordentligt med tryck skulle behövas)?
×
×
  • Skapa ny...