Jump to content
Annons

Ploghbill

Medlem
  • Antal inlägg

    51
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Ploghbill

  1. Har för mig att jag använde mig av min Fender Jazzmaster med en Peavey Classic 30W bara. Så enkelt var det haha!
  2. Hej du! Jag är inte säker, men jag tror jag har lagt nån extra fuzzig dist på det, blandat med nån snabb tremolo och delay! Var ett tag sen som sagt hähä!
  3. Tja! Jääääävlar va längesen jag var på detta forumet! Det var så sjukt längesen jag gjorde denna låten med att jag nästan glömt bort den! Jag tror jag använde en peavey classic bara till gitarrerna o sen linade basen direkt till amplitube! Och trummorna är verkligen inte programmerade hähä. En stärkare jag VERKLIGEN rekommenderar till sånhär musik för att få det trasigare o skitiga ljudet är Hughes&Kettner Blonde edition, fy fan va bra den låter, o är sjukt billig! Här kan ni förresten glo lite kuliga bilder från spelningen jag gjorde med mitt band, SKÖRDA, på Huktsfredsfestivalen i år! http://www.rockfoto.nu/?i=bild&intId=15165...63&intBand=1007 Må väl!
  4. Ploghbill

    Ofattbara hits

    En låt jag alltid HATAT är Cube - Burning... tror han heter så.. ni vet den låten "I am buuurning, buuurning, I am burning with desire. I am burning and it's so because ooof yooouuuu". Jag fick seriöst ont i huvvet av den låten.
  5. Ploghbill

    Ofattbara hits

    Haha hade dennis mer stil? Ace of Base, Dr Alban? Max är ett geni så det är löjligt, jag är ändå inte partisk trots att jag känner killen och får mycket hjälp av honom. Han har nyligen gjort mer "mogna" låtar med en artist som heter Marion, lyssna in hennes skiva, den är döbra. Låter lite som Cardigans sista platta, fast mer hittig.
  6. Ey måste deadlinen vara augusti? Sjuuuukt lång tid dit!
  7. Jag är på som fan, så skriv upp mig! Nu jävlar ska det vrålas!! http://www.blindedcolony.com
  8. Jag använder en billig kondensatormick bara. Ganska mycket kompressor på och liiiite reverb, knappt reverb alls.
  9. Denna musikstilen är antagligen mycket svårare att förstå om man inte lyssnar sådant här annars. Själv tycker jag denna musiken är den mest orginella jag skapat.
  10. Jag skriker inte som du antagligen tror jag gör. Det handlar bara om teknik, man skriker med magen. Jag blir aldrig hes av det, dock kan det hända att man kan få ont i amgen typ, om man inte är van... eller bara som jag; jävligt otränad hähä.
  11. Är det bara jag som tycker detta, eller finns det för lite hardcore folk här på studio? Mycket Peter Lemarc/Mauro Scocco varning tycker jag hähä 😆
  12. Nu vet jag faktiskt inte om du är seriös eller inte... sån här musik har funnits i 20 år. Vad menar du med "åstadkomma"?? Du måste ju förstå att musik handlar om att frambringa en känsla. Jag kan egentligen ge svar med din fråga; "vad vill du åstadkomma med en sångmelodi", och vi får antagligen samma svar. Om det nu varit "hemskt" så hade ju inte folk lyssnat på det. Alltså... Sång består ju oftast av vackra melodier o en (oftast) ganska så vettig text, som man HÖR vad den som sjunger verkligen sjunger... De här skriken har jag svårt att höra vad det är du skriker, om du inte bara skriker för att du har blivit getingstucken (man vet ju aldrig såhär-års). Dessutom är det ju inte bra för sångrösten 🙂 O inte låter det så vackert, (inte i mina öron ialla fall), men det är klart. Alla är vi ju olika, tack o lov... Och en del människor gillar ju sånt här så det är klart, nån tjusning finns det väl med musiken, men Jag personligen har nog inte förstått det riktigt än... .Viktor Nu utgår ju du från att sången ska vara leadinstrumentet i varje låt och att det är sången som är viktigast. I denna musiken är allt närapå lika viktigt, sången är som en slags effekt, ilskeförmedlare. Även i sånhär musik är texterna välgjorda, kanske mest välgjorda, dock är det inte viktigt att lyssnaren får en berättelse slängd rätt i ansiktet. Lite av tjusningen är att ta reda på vad texten är. Vana lyssnare kan dock höra närapå allt, om inte allt. Jag tycker vi är så text- och melodi förblindade i Sverige. Det första nån säger som inte hört sånhär musik innan är "man hör ju inte vad han sjunger" eller "det låter som han har ont i magen". Året är 2005. Till Onid: Jo det kan det vara, du menar Andreas Lagergren? Nu har jag bara för det glömt vad ert dödsband heter, men Timo heter väl sångaren? Grymma grejjor kom jag ihåg iallafall, som en smocka på mjälten!
  13. Nu vet jag faktiskt inte om du är seriös eller inte... sån här musik har funnits i 20 år. Vad menar du med "åstadkomma"?? Du måste ju förstå att musik handlar om att frambringa en känsla. Jag kan egentligen ge svar med din fråga; "vad vill du åstadkomma med en sångmelodi", och vi får antagligen samma svar. Om det nu varit "hemskt" så hade ju inte folk lyssnat på det.
  14. Tack för all nice kritik! Det är inte så lätt o bli signad i dessa dagar, närapå alla bolag har signeringsstopp. Det är jag som sjunger allt ja, skriver även text och melodier och arrangerar en del... dock skriver gitarristen alla riff som det ser ut just nu. Vill ni höra mer av detta så bör ni gå in på http://www.blindedcolony.com ! PEACE
  15. Jeapp, det är jag som både sjunger och skriker! tackar vänligast för de orden!
  16. LÅTNAMN: In here ARTIST/GRUPP: Blinded Colony GENRE: Melodisk döds LÅTLÄNGD: 4:18 INSPELNINGSÅR: 2005 FORMAT: mp3 STORLEK: 5.9 MB STATUS: Färdig demo LÅTLÄNK: http://www.kratern.se/~ploghbill/BC/Blinde...-03-In_here.mp3 Gillar ni In Flames, Soilwork, Dark Tranquility och liknande så gillar ni kanske detta. HEADBANGA!!
  17. LÅTNAMN: Sick-sick-sick ARTIST/GRUPP: SKÖRDA GENRE: Hardcore (hösthardcore) LÅTLÄNGD: 5:08 KOMPOSITÖR: J. Schuster/M. Grahn PRODUCENT: Johan Schuster INSPELNINGSÅR: 2005 FORMAT: mp3 STORLEK: 7.1 MB STATUS: Färdig demo LÅTLÄNK: http://www.kratern.se/~ploghbill/skorda/lj...k-sick-sick.mp3 Tyck till om denna är ni snälla. Mycket cymbaler, mycket ilska. Ni som inte gillar mangel kan ju spola lite till det melankoliska, halvlugna partiet 🙂 http://www.skorda.tk , där finnes livevideos, bilder och texter (fast ni hör väl vad jag sjunger) PEACE OUT /Johan Schuster
  18. Har inte kollat inläggen här på ett tag nu. Men kul som fan att ni gillar detta! Då kanske man skulle ta o göra nån stonerlåt till, när jag städat upp i studion 😏 Riktigt roligt att höra att ni gillar sången, det är första gånger jag försöker sjunga vanligt o inte growla 😲 Jo sången är låg... om man jämför med Lena PH 😐 Nej, men sång brukar ligga lågt i såna här låtar, kolla bara Kyuss - Hurricane ! Det är sant att det är likt andra band, men jag har verkligen inte försökt att vara banbrytande. Jag ville bara göra en fet pundarrocklåt 😠 Det enda banbrytande är väl att det skriks lite i låten hähä, jag kunde ju inte hålla mig! PEACE! MVH Johan Schuster
  19. LÅTNAMN: Flightsong ARTIST/GRUPP: Gaia GENRE: Stonerock LÅTLÄNGD: 6:21 KOMPOSITÖR: Johan Schuster PRODUCENT: Johan Schuster INSPELNINGSÅR: 2005 FORMAT: mp3 STORLEK: 7.28 MB STATUS: Färdig låt! LÅTLÄNK: http://www.kratern.se/~ploghbill/Gaia-Flightsong.mp3 Gjorde en stenrock låt i studion häromdan! Lite Kyuss / Queens of the stoneage över det! Jag vet att folk kommer tycka den är enformig, men det är lite det som är charmen i sån här musik! Bara vrid upp volymen o digga med! ROKK ON!!
  20. Jag har samplat mitt eget trumset o klippt ihop ljuden därifrån till komp. Sen har jag kört alla gitarrer o bas i Amplitube då jag inte har nån förstärkare hemma! Kul att du gillade det! kolla http://www.blindedcolony.com , http://www.skorda.tk eller http://www.tdpp.tk för mina seriösa projekt! CIAO!
  21. Haha! Nu förstår jag inte hur dina öron fungerar, men det är en FET autotuner på denna låten! Lyssna mer på låten så sitter den där som en betongkeps en lördagsmorgon som denna!
  22. LÅTNAMN: Ingen är så söt som du, Julle ARTIST/GRUPP: Julles bästa vän GENRE: Pop LÅTLÄNGD: 3:49 KOMPOSITÖR: Johan Schuster PRODUCENT: Johan Schuster INSPELNINGSÅR: 2005 FORMAT: mp3 STORLEK: 4,38 MB STATUS: Färdig låt LÅTLÄNK: http://www.kratern.se/~ploghbill/Julles_ba...om_du_Julle.mp3 För er som gillade låten "Julle, vem vill du ha?" ! Ännu en låt om min bästa vän helt enkelt hähä! HITVARNING! Låten är pressad lite för högt, men ni fattar poängen! Texten: Julle se på mig, är du ledsen nu igen? Julle snälla säg, vad är det som bekymrar dig min vän? Jag har märkt på dig att någonting är fel Säg vad det är, vill inte se dig gråta mer! Han sa: Kolla på MTV o säg, ser du nån där som liknar mig? Jag sa: Insidan är det som räknas, Julle! Han sa: Det är så lätt att säg för dig, du är snygg o har ej finnigt face! Jag sa: Ingen är så söt som du, Julle! Så nästa gång du i spegeln ser en ful ful gris Tänk på vad jag sa, o kör denna låten på repeat Jag har märkt på dig att någonting är fel Säg vad det är, vill inte se dig gråta mer! Han sa: Kolla på MTV... P.S Första Julle låten hittar ni här --> http://www.kratern.se/~erik/ploghbill/Julle/
  23. LÅTNAMN: Ali vår kompis, hans kompis och hans hund (alltså Ali's kompis hund) ARTIST/GRUPP: Johannahoj GENRE: Dum musik LÅTLÄNGD: 3:44 KOMPOSITÖR: Jeff-Peder Pungklatch / Chonky Äppelkaka INSPELNINGSÅR: 2003 FORMAT: Mp3 STORLEK: 3,4 MB STATUS: Färdig låt LÅTLÄNK: http://www.kratern.se/~ploghbill/Johannahoj-Ali.mp3 FRUKTANSVÄRT ful låt! Innehåller allt; två idioter (!!) på sång, luftrap/armhålefis-solo, bildunkarrefräng, beverly hills inslag etc. Texten: Ali! Din kompis kommer med sin hund! Ali! Din kompis kommer med sin hund! Ali! Din kompis kommer med sin hund! Ali, yo! Ali, yo! (Jeff-Peder) Jag vandrade i rask takt på stan Träffa’ Ali, han är alban Han bad mig klappa hans banan Han sa ”den bits inte, den är tam!” Bananen var Ali’s könsorgan Jag klappade lite, men fy fan! Den hängde o svängde som om den var lam Då kom Ali’s kompis med sin hund o turban... Ali! Din kompis kommer med sin hund! Ali! Din kompis kommer med sin hund! Ali! Din kompis kommer med sin hund! Ali, yo! Ali, yo! (Chonky) Han kan äta tårta o gärna bajs För min polare Ali är jävla najs Men när jag ger honom min biskvi: ”Usch o tvi, jag har kakfobi!” Heavy petting med Ali’s kompis’ hund Är så gott hans mage är så rund Ali’s kompis heter Glenn Är vi snälla får vi smaka på hans lem (yeah!) Ali! Din kompis... [Luftrap, mun-pop och armbrakare, featuring Frank-Hank] Bit mig hunden bla bla bla... Ali! Din kompis... (Jeff-Peder) Nej nu pallar inte jag det här mer Chonky! (Chonky) Men för i helvete, vad ska vi göra då? (Jeff-Peder)Åh, kolla Beverly Hills kommer nu... (erkänn Kelly är rätt snygg) osv osv.
×
×
  • Skapa ny...