Jump to content

Ploghbill

Medlem
 • Content Count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

2 Followers

About Ploghbill

 • Rank
  Med i gänget

Recent Profile Visitors

5,532 profile views
 1. Har för mig att jag använde mig av min Fender Jazzmaster med en Peavey Classic 30W bara. Så enkelt var det haha!
 2. Hej du! Jag är inte säker, men jag tror jag har lagt nån extra fuzzig dist på det, blandat med nån snabb tremolo och delay! Var ett tag sen som sagt hähä!
 3. Tja! Jääääävlar va längesen jag var på detta forumet! Det var så sjukt längesen jag gjorde denna låten med att jag nästan glömt bort den! Jag tror jag använde en peavey classic bara till gitarrerna o sen linade basen direkt till amplitube! Och trummorna är verkligen inte programmerade hähä. En stärkare jag VERKLIGEN rekommenderar till sånhär musik för att få det trasigare o skitiga ljudet är Hughes&Kettner Blonde edition, fy fan va bra den låter, o är sjukt billig! Här kan ni förresten glo lite kuliga bilder från spelningen jag gjorde med mitt band, SKÖRDA, på Huktsfredsfestivalen i år! http://www.rockfoto.nu/?i=bild&intId=15165...63&intBand=1007 Må väl!
 4. Ploghbill

  Ofattbara hits

  En låt jag alltid HATAT är Cube - Burning... tror han heter så.. ni vet den låten "I am buuurning, buuurning, I am burning with desire. I am burning and it's so because ooof yooouuuu". Jag fick seriöst ont i huvvet av den låten.
 5. Ploghbill

  Ofattbara hits

  Haha hade dennis mer stil? Ace of Base, Dr Alban? Max är ett geni så det är löjligt, jag är ändå inte partisk trots att jag känner killen och får mycket hjälp av honom. Han har nyligen gjort mer "mogna" låtar med en artist som heter Marion, lyssna in hennes skiva, den är döbra. Låter lite som Cardigans sista platta, fast mer hittig.
 6. Ey måste deadlinen vara augusti? Sjuuuukt lång tid dit!
 7. Jag är på som fan, så skriv upp mig! Nu jävlar ska det vrålas!! http://www.blindedcolony.com
 8. Jag använder en billig kondensatormick bara. Ganska mycket kompressor på och liiiite reverb, knappt reverb alls.
 9. Denna musikstilen är antagligen mycket svårare att förstå om man inte lyssnar sådant här annars. Själv tycker jag denna musiken är den mest orginella jag skapat.
 10. Jag skriker inte som du antagligen tror jag gör. Det handlar bara om teknik, man skriker med magen. Jag blir aldrig hes av det, dock kan det hända att man kan få ont i amgen typ, om man inte är van... eller bara som jag; jävligt otränad hähä.
 11. Är det bara jag som tycker detta, eller finns det för lite hardcore folk här på studio? Mycket Peter Lemarc/Mauro Scocco varning tycker jag hähä
 12. Nu vet jag faktiskt inte om du är seriös eller inte... sån här musik har funnits i 20 år. Vad menar du med "åstadkomma"?? Du måste ju förstå att musik handlar om att frambringa en känsla. Jag kan egentligen ge svar med din fråga; "vad vill du åstadkomma med en sångmelodi", och vi får antagligen samma svar. Om det nu varit "hemskt" så hade ju inte folk lyssnat på det. Alltså... Sång består ju oftast av vackra melodier o en (oftast) ganska så vettig text, som man HÖR vad den som sjunger verkligen sjunger... De här skriken har jag svårt att höra vad det är du skriker, om du inte bara skriker för att du har blivit getingstucken (man vet ju aldrig såhär-års). Dessutom är det ju inte bra för sångrösten O inte låter det så vackert, (inte i mina öron ialla fall), men det är klart. Alla är vi ju olika, tack o lov... Och en del människor gillar ju sånt här så det är klart, nån tjusning finns det väl med musiken, men Jag personligen har nog inte förstått det riktigt än... .Viktor Nu utgår ju du från att sången ska vara leadinstrumentet i varje låt och att det är sången som är viktigast. I denna musiken är allt närapå lika viktigt, sången är som en slags effekt, ilskeförmedlare. Även i sånhär musik är texterna välgjorda, kanske mest välgjorda, dock är det inte viktigt att lyssnaren får en berättelse slängd rätt i ansiktet. Lite av tjusningen är att ta reda på vad texten är. Vana lyssnare kan dock höra närapå allt, om inte allt. Jag tycker vi är så text- och melodi förblindade i Sverige. Det första nån säger som inte hört sånhär musik innan är "man hör ju inte vad han sjunger" eller "det låter som han har ont i magen". Året är 2005. Till Onid: Jo det kan det vara, du menar Andreas Lagergren? Nu har jag bara för det glömt vad ert dödsband heter, men Timo heter väl sångaren? Grymma grejjor kom jag ihåg iallafall, som en smocka på mjälten!
 13. Nu vet jag faktiskt inte om du är seriös eller inte... sån här musik har funnits i 20 år. Vad menar du med "åstadkomma"?? Du måste ju förstå att musik handlar om att frambringa en känsla. Jag kan egentligen ge svar med din fråga; "vad vill du åstadkomma med en sångmelodi", och vi får antagligen samma svar. Om det nu varit "hemskt" så hade ju inte folk lyssnat på det.
 14. Tack för all nice kritik! Det är inte så lätt o bli signad i dessa dagar, närapå alla bolag har signeringsstopp. Det är jag som sjunger allt ja, skriver även text och melodier och arrangerar en del... dock skriver gitarristen alla riff som det ser ut just nu. Vill ni höra mer av detta så bör ni gå in på http://www.blindedcolony.com ! PEACE
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.