Jump to content
Annons

Daniel100

Medlem
  • Antal inlägg

    33
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Du missuppfattade min fråga. Jag frågade inte hur man gör luftspalt utan vad som menas med "ut från väggen" som ostfisk och momo skrev om. Är det genom luftspalt + absorbentens tjocklek eller är det endast absorbentens tjocklek som bestämmer hur långt "ut från väggen"? Exempel: om en absorbent på 7.5 cm är upphängd på en vägg. Är det då 7.5 eller 15 man ska gångra med 4?
  2. Intressant läsning. Det här med "ut från väggen" förstår jag inte. Ska man hänga skumabsorbenterna på ett speciellt sätt för att få luftspalt eller menas det helt enkelt att absorbentens tjocklek är även längden ut från väggen?
  3. Det är nog första gången jag hör talas om den mätningen. Har du någon länk där man kan läsa mer om det?
  4. Här var det ju livligt hehe 🙂 Jag vet inte riktigt vilka jag ska satsa på och jag hoppas ni kan hjälpa mig att välja rätt! Thomanns absorbenter som jag länkade till är ju som sagt 7.5 cm tjocka medan vicoustics är 5cm och dyrare i pris. Absorberar thommans längre ner då pga tjockleken?
  5. Någon som har erfarenhet av dessa? http://www.ordermusic.se/sv/artiklar/flexi-a50-12st.html
  6. Rummet är ett sovrum som är 14m2 med vanliga sovrumsmöbler. Skrivbordet och högtalarna är placerade framför ett fönster.
  7. Din artikel har jag redan läst Claes 🙂 Det jag helt enkelt undrar är om dessa absorbenter även absorberar mellanregister förutom diskant och om thomanns skumabsorbenter är något att satsa på? Längre ner har jag förstått att det inte går att absorbera, då krävs det att man kompletterar med basfällor i hörnen?
  8. En bit från väggen? Hur menar du?
  9. Hej, Jag har nu under en längre tid läst och försökt förstå hur man ska behandla ett rum för att få bra akustik. Då jag inte vill bygga absorbenter av mineralull ser jag skumabsorbenter som den bästa lösningen för mig. Vad tycker ni om dessa absorbenter? Någon som har erfarenhet av thomanns egna akustikmaterial? http://www.thomann.d...rber_8erset.htm Vilka frekvenser absorberar dem och hur bra är de egentligen? De är ju trots allt 7.5 cm tjocka.. All hjälp uppskattas!
  10. Ska nog bygga en ny dator istället, vilka processorer ska jag titta på när jag väljer?
  11. Den går över min budget tyvärr. Finns det verkligen ingen färdigbyggd dator för 5000 som man kan göra musik med utan några problem?
  12. Ärligt talat vet jag inte vad jag ska köpa känner mig en aning förvirrad....
  13. Hmm.. vill hellre köpa en färdigbyggt dator istället som sagt..
  14. Känner att jag vill hellre köpa en helt ny färdigbyggt dator istället. Finns det någon dator då som du skulle rekommendera?
  15. Jag vill även påpeka att jag proddar house musik. Så jag spelar inte in via mikrofon och pluggar inte in gitarr osv.
×
×
  • Skapa ny...