Jump to content
Annons

Fexell

Medlem
  • Antal inlägg

    84
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av Fexell

  1. Pluggar från tredje parter måste laddas med "Bridged" (vad jag fått för mig i alla fall). Tror annars att pluggar från andra ställen inte kommer fungera, då dom inte är specifikt utvecklade för FL Studio, utan är menade att kunna användas i de flesta DAW.
  2. Alla pluggar ligger nog där, bara att dom är under plugins i menyn. Man får manuellt lägga in dom pluggar man vill ha som favorites, så att dom dyker upp i listan. http://imgur.com/iZTF73p - Här kan du se "dropdown"-menyn där du väljer "Plugin Database". Där kan du se en sektion som heter "Installed" och där borde alla installerade pluggar vara. "Effects" är för pluggar som går in i mixern och Generators är för pluggar som går in i "Channel Rack" (som Sylenth). För att skanna för efter nya pluggar/uppdatera listan så högerklickar du "Plugin Database" i listan och väljer "Refresh Plugin List". Låt den stå tills ett fönster kommer upp - vilket betyder att den har skannat klart. För att ladda in andra .fxb-filer i Sylenth så klickar du på "Menu" i Sylenth och väljer "Load Bank (.fxb)" - sedan är det bara att leta upp där du har dina .fxb-filer.
  3. Det finns ju nu också "FL Studio ASIO" som låter dig tex. lyssna på Youtube-klipp eller ljud från andra källor, men som också fixar buffer problemet. Annars så skulle jag rekommendera ett externt ljudkort och sätta FL Studio på att använda det.
  4. Tack så hemskt mycket för ett detaljerat svar! Känns som att allt detta med bit point, osv. börjar sätta sig. Sån tur är så har jag lärt mig själv att mixa naturligt med runt -6db headroom (aldrig röra master fadern) så att om jag skulle skicka låten till en mastering engineer, så har dom headroom att jobba med. Låter aldrig låten ligga o slicka 0db, då som sagt mastering engineers inte kan jobba med det. Kan försöka minska till -10db om det är det ideala. Jo tack, jag märker att det hela är lite motsägelsefullt, men det är ju bra att vara så påläst som möjligt så att man kan få till den bäst mixen som en mix kan bli. Själv är jag emot "loudness-war" och tycker "dynamic range" är väldigt viktigt och vill därför förstå allt detta om 16, 24, 32-bit, kHZ, osv. Även om det är just house-musik som jag producerar. Vill ännu igen tacka dig (och pme) att ni svarade. Ni har fått mig att förstå detta bättre! Tackar o bockar, Felix
  5. Tack så mycket för ditt svar! Skönt att få det bekräftat, så att jag nu kan släppa detta. Menar du att jag skulle behöva ännu mer headroom? Vad är det ideala huvudrummet för en låt som är "bouncad" till 24-bit och 32-bit? Jag förstår att om man har 32-bit float så kan signalen gå över 0db utan att "klippa" (om jag har förstått allting rätt), så det spelar väl inte så värst stor roll hur mycket huvudrum man har för en 32-bit float? Om jag "bouncar" till 32-bit float 192kHZ är det "overkill" eller är det bättre för att vara på den säkrare sidan? Jag är inte direkt ute efter att få några låtar printade till CD eller vinyl/LP. Blir det lättare för mastering engineers att köra med en 32-bit gentemot en 24-bit? Det kanske inte spelar någon roll? Tänkte dock på att man nog kommer att lyssna på .mp3 formatet mer. Spelar det någon större roll om man konverterar 24-bit eller 32-bit till .mp3? Förlorar man till exempel mindre information om man konverterar en 32-bit float .wav till 320kbps .mp3, än en 24-bit wav? Vill gärna lära mig så mycket som möjligt om hur jag "sparar" så mycket information som möjligt när jag "bouncar" en låt. Tack igen, Felix
  6. Tack för snabbt svar! Jo, jag har som sagt Googlat som en galning o läst det mesta om bit-depth, teorier om 44.1 vs 192 och allt om 24-bit o 32-bit. Men ingen svarar på om det är säkrare? Som exempel så jobbar jag på en låt just med -6db huvudrum (headroom) under den högsta delen av låten. Jag har vissa samples som det står är 32-bit. Vad händer med dessa samples om jag exporterar hela låten till 24-bit? Kommer det spela någon större roll för dom som ska göra mastern för låten? Är det bättre/säkrare att skicka in en låt som är 32-bit float eller 24-bit om man ändå har -6db headroom under dom högsta delarna? Så är det bättre att skicka in en 32-bit float för att vara säker, än att skicka in en 24-bit? Tack för länken, förresten! Ska läsa. 🙂 Uppskattat, Felix Edit; Jag är en väldigt nojig person, så jag måste ha det utskrivet för att vara helt säker. Det måste stå typ "32-bit float is the safer choice" eller något liknande för att jag ska kunna släppa detta.
  7. Jag har alltid hört att man ska helst skära av allt under 20HZ och 20kHZ, då vi bokstavligen inte kan höra dessa frekvenser. Men jag instämmer med dom andra. Beror helt på låten och vad du försöker göra med den.
  8. Hallå Studio Forum, Jag har försökt att hitta svar på detta, men kan inte hitta något som svarar precis på den fråga jag har. Är det säkrare att exportera en låt till 32-bit float, eller spelar det ingen roll? Vad händer med ljud(/samples) som är 32-bit om man exporterar till 24-bit? Blir det "sämre" kvalité på dessa samples? Tack, Felix
  9. Tackar så hemskt mycket för svaren jag fick! Tack till er alla drloop, pHISTERmILL, axeman och JJRockford! Får helt enkelt börja använda mixern mer till att kontrollera volymen till mina instrument, VSTs, osv. Tackar ännu en gång! 🙂
  10. Jag håller ju inte reglagen på 0db i mixern, utan drar ner dom till 90% (-2.4db) eller lägre för att ha headroom när jag är färdig med mixen. Det är bara det att jag gillar mer att kontrollera ljudets styrka genom att reglera in-ljudet till mixern. Vet inte om det har någon betydelse? Så länge det finns headroom att göra mastering med? (Och självklart inga plugins på Master-Bus). Panorering använder jag både Channel Pan och Mixer Pan. Jag kontrollerar så att ljudet verkligen hamnar där det ska hamna, så att säga. Tack för svaret! 🙂
  11. Kanske borde formulera det så här: är det bättre att kontrollera hur mycket av ljudet som går in i Mixern eller kontrollera hur mycket ljud som går ut?
  12. Tack för snabbt svar! 🙂 Sitter i FL Studio. Säg att man slänger in en sample Jag skickar ju självklart detta sample till ett input i Mixern, men jag använder Volym-kontrollen för själva samplen istället (inte volym-reglaget i Mixern). Hittade några bilder som kan vara exempel för detta: Bild 1: (7 = Mixer Volume), Bild 2: (11 = Channel Volume).
  13. Jag skulle tippa på någon av dessa: -Distorision -Delay -Chorus Har aldrig hållit på med live-instrument (eller någon genre som använder sig av det), men att det finns Distorsion, delay och chorus på trummor låter väldigt konstigt för mig. Men allting beror ju också på hur "starkt" allting är inställt på. Skulle jag välja 1 av effekterna så skulle jag gissa på att det är "Distortion" som gör det? Kan ju också vara gaten. Som sagt; svårt att säga på rak arm
  14. Jag föredrar att rendera en färdig mix till 32-bit float .wav-fil. Har läst att det klarar mest information då (och kan hantera upp till ungefär +3db utan "clipping"). Självklart vill du ha "headroom" i mixen innan du ens funderar på att rendera eller skicka den någonstans. Annars så kan den som ska "master'a" inte göra det på ett bra sätt. Skicka INTE en .mp3 fil till folket som ska "master'a" din låt. Se bara till att mixen är så bra som den kan bli (med headroom), så borde det vara bra.
  15. Jag fick idag som tips att använda "Mixer Volume" före "Channel Volume". Med andra ord så kontrollerar jag inte dem olika ljudens volym i Mixern, utan från kanalen (själva "ljudets" volume-control). Jag försöker kontrollera hur mycket ljud som går in i mixern, kanske är ett annat sätt att förklara det på. Den här snubben som gav mig tips på att så SKA man INTE göra, utan ha alla Channel Volumes samma, medans man kontrollerar ljudets volym enbart från mixern. Detta har fått mig att tvivla på hur jag mixar (då jag gör helt tvärtom). Jag håller dom olika ljudens Mixer volym på 90% (förutom Mastern) för att skapa "headroom", men jag kontrollerar själva ljudets volym med dom olika Channel Volumes. Är det ena bättre än det andra, eller borde jag börja tänka om? Så: Channel Volume eller Mixer Volume? Vilket är "bäst"?
  16. Om du inte använder ASIO4ALL som Audio Source(?) så kan det bli lite laggigt om man inte har bästa datorn. Prova byta till det.
  17. Glömde att nämna: man måste köpa programmet. Det finns trial-version, men den mutar varje minut för 5 sekunder, vilket kan vara varför det kan vara värt att köpa det.
  18. Jag hittade en lösning för att kunna använda ASIO4ALL och samtidigt lyssna på andra ljud från andra källor (tex. youtube, twitch, eller annat). Sökte ett bra tag och jag känner att det kan vara värt att dela med mig om mitt fynd. Lösningen finns här -> http://midithru.net/Home/AsioLink Det är ett program som separerar ASIO-ljud och Windows-ljud för att kunna skicka ut dem samtidigt. Kolla denna Youtube-video om du har problem -> https://www.youtube.com/watch?v=hvo_jVegDr4 Annars så är det bara att skriva ett inlägg så kanske jag kan hjälpa (eller någon annan som också har detta). Peace!
  19. Vad är det du inte förstår? Säg att du har en låt med instrumental melodi och hela skiten. Sen vill du ha en röst (med lyrics) som inte följer med ditt lead sound eller whatevet. Detta kallas topline. Hur mycket du än försöker att vrida o vända på det, så kallad det för topline. Så sluta argumentera emot.
  20. Nej, bara sången. Oftast så brukar sångmelodin (alltså röst/vocals eller vad du än vill kalla det) hålla en egen melodi. Kallas även för topline.
  21. Btw så har jag ett urval av låtar (håller på att fixa ihop ett album som kommer släppas senare under året) som skulle vara nice med röst i. Så om någon sångare o låtskrivare skulle vara intresserad av att fixa på någon utav dem låtar som finns, så skulle det vara välkommet. Då är det inte hardstyle, utan progressive house. Det här är en ganska gammal album-promo på ett fåtal av låtarna som kommer vara med, men finns fler och vissa låter bättre/är uppdaterade: https://soundcloud.com/fexell/album-promo MvH Felix Edit; Har börjat kolla efter sångare på andra håll, så skulle kunna behöva ett mail eller PM ganska omgående då ifall en av låtarna redan kan ha blivit tilldelad till en sångare.
  22. Kan man väl milt säga. Här är lite fakta om "story'n": Based on the true story of Australian pianist David Helfgott, this delightful movie charts the traumatic early years through adulthood. Telling the story in flashback we see David as a child prodigy and as he grows up while his patriarchal father abuses him and his siblings with the memory of his childhood in Europe and the loss of his family in the concentration camps. David finally breaks away from his father and goes away to study overseas, he later suffers a breakdown and returns to Australia and a life in an institution. Many years later he is released and through several twists of fate (in reality even more unlikely than film portrays) he starts playing a piano in a bar before finally returning to the concert hall.
  23. Jag kommer inte att skicka in den till ett skivbolag, nej. Annars så kommer jag nog släppa den normalt på Spotify och liknande sidor. Om man verkligen vill ha kompensation för sång, så kan jag nog tänka mig att lägga ut någon slant. 🙂
×
×
  • Skapa ny...