Jump to content

pitchan

Medlem
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About pitchan

 • Rank
  På gång
 1. Ja om det kom år 2000 så är det förmodligen en high speed som du säger.. Tack för era svar!
 2. Hej. (Long story short: Har dessa två USB 2.0 A-B kablar samma hastighet mellan min Akai MPK25 och datorn?) Jag var idag och köpte en Akai MPK25, och väl hemma märker jag att sladden, en USB 2.0 A-B, är för kort. Så jag ringde och frågade butiken om detta och han rådgav mig att köpa en helt ny A-B sladd istället för att köpa en vanlig USB-förlängning, så det gjorde jag. Men det jag funderar på är om den jag köpte från teknikmagasinet är lika bra/snabb som den som ingick, för den jag fick med i MPK25 står det "High speed certified" på, samt att det ser olika ut inuti och har olika bemärkelser på kabeln. här är en bild på de två i jämförelse. (Till vänster: Originalkabeln. Till höger: Ny från teknikmagasinet) Detta kanske är en dum fråga men jag uppskattar alla svar som kan hjälpa mig
 3. Det visste jag inte, men jag bor i Oslo och tänkte köpa det begagnat för 1500 NOK (+ frakt), tänkte om ni hade någon synpunkt på om det är prisvärt att köpa denna eller om det kanske är bättre att köpa ett nytt billigare kort som t.ex. ESI Juli@ XTE eller liknande?
 4. Har nu hittat en person som säljer detta ljudkort begagnat för 1500 kr http://www.billebro....kt&ref=prisjakt Allt verkar riktigt bra förutom att det inte verkar vara ASIO 2.0, eller? Det står "ASIO/Core Audio drivrutin". Det jag tänker på är att det inte står 2.0 men är det någon skillnad på 2.0 versionen och denna? Mycket tacksam för svar!
 5. MM jag har en del pluggar, inte stora mängder men en del.. Tror du det är mer än bara ljudkortet som behöver uppgraderas? Jag har en 4-kärning processor på 2,6 GHz men det ska väl räcka?
 6. Nu har jag hämtat min dator till Norge! Med ett projekt uppe i FL studio har jag mellan 150 till max på 186 ms för att det ska låta bra när jag spelar upp det. Vill jag leka lite med en melodi brukar jag sänka ms tillfälligt för när jag har låg ms börjar det knastra redan vid 80 ms.. Med DPC Latency checker uppe ligger det på det gröna hela tiden när jag spelar upp både på max ms och nästan lägsta, men ibland hoppar den upp till det gula strecket när inget speciellt är igång ser jag, varför vet jag inte.. Men det verkar vara okej för övrigt. Jag letade i systeminformation efter vilket moderkort jag har utifall du undrade det men jag fann inget.. Just nu verkar det som att jag kommer behålla min dator i alla fall minst ett par månader och se om jag kanske inte behöver köpa en ny. Jag har tittat runt lite på begagnade ljudkort på norges variant av blocket och hittar till exempel denna: http://www.finn.no/f...chQuery=lydkort för ca 1600:- SEK som kostar cirka 2600:- på DJ Service såg jag. Blir ljudkort slitna eller är det riskabelt att köpa ett begagnat om det nöts ut med tiden? Edit: La till bilden
 7. Önskar att jag kunde svara på det men jag bor nu i Norge och har inte fått med mig datorn hit ännu.... Ska kolla upp det där när jag får tag på datorn igen.
 8. Det såg riktigt bra ut det där, och passar datorköpet mycket bra som du säger! Digitalkabel, då räcker det med t.ex. denna menar du? http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=304793
 9. Ja nu förstår jag mer av vad jag är ute efter haha.. Funderar över om jag kan behålla min nuvarande dator och bara köpa till delar som t.ex. den du själv har hemma. Jag använder inte min dator för tillfället så jag kan inte berätta vad för specifikationer den har, men 6Gb RAM med 6-kärnig processor inköpt för ca 3-4 år sedan borde kanske räcka. Undrar om klarar jag mig med att först köpa detta monster och se om den räcker för att ta bort allt knaster och delay?
 10. Hade tänkt beställa en dator från Dustin/komplett eller liknande.. Finns det ljudkort jag söker på dom sidorna eller behöver jag leta efter det på andra håll? Typ Thomann och liknande? Tack så mycket för era svar
 11. Tack så mycket, ja det har du så rätt i! Hade totalt glömt bort det där med ASIO Drivers... Vad ligger prisklassen på ett skapligt sådant? (Kanske kan du länka ett exempel?) Finns det både interna och externa med ASIO?
 12. Hej. Jag tänkte köpa en ny dator som jag vill använda dels till grafikkrävande spel men främst för musikproducering. Problemet med min nuvarande dator är att när ett pågående projekt blir större med fler ljudfiler kan jag inte fortsätta längre för att det knastrar och laggar för mycket. Därför som jag har förstått det kan ett ljudkort utöver det i moderkortet vara bra. Kan tillägga att jag använder två skärmar också. Men jag undrar hur viktigt det är för mig att ha ett extra internt/externt ljudkort när jag kanske inte ens har tillräckligt bra hörlurar/ljudsystem för att höra små detaljer.. Jag använder just nu ett Steelseries Siberia V2 headset och Logitech Z-5500 5.1 Högtalare. Här är datorn som jag nyligen plockade ihop på inet: http://www.inet.se/k...1559/2013-03-30 Och om jag bör ha ett ljudkort så tittade jag över dessa två: http://www.inet.se/j...compare=6305304 Vilken passar mig bäst tror ni? Och spelar nedanstående någon större roll? Antal kanaler 8 st, 7.1 6 st, 5.1 Jag har inget behov för tillfället av att spela in egna vocals eller använda och koppla i bas/gitarr (men jag har planer på att skaffa ett midi-keyboard framöver) så går det bra att skippa ett dyrare externt ljudkort eller vad är fördelarna med ett externt? Jag ursäktar om mina frågor är lite oklara.. Det jag mest är ute efter är bara att datorn och ljudet ska orka med när jag leker runt i min DAW med projekt på två skärmar!!..
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.