Jump to content
Annons

soulpop

Medlem
  • Antal inlägg

    19
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

2 070 profilvisningar
  1. Har införskaffat mig kompressorn nu men är lite osäker på exakt hur jag bör koppla den. Tänkte Sm7b -> Cloudlifter -> Wa76 -> Duet 2. Cloudliftern har ingen egen fantommatning utan det gör man via Maestro (programmet som följer med till Duet 2). Men det gör mig också osäker på hur jag ska ställa in. Har fått för mig att jag ska välja "4+db" och linje istället för "Mic", men då kan jag inte fantommata Cloudliftern.. Eller är det bara att köra på vanlig "Mic" och fantommata som vanligt, tänkte så man inte skadar kompressorn.. Sorry om det är en aning otydligt beskrivit.
  2. Jag kör Logic Pro X (och ibland Pro tools). Jag har ganska mycket mjukvarupluggar, allt från Waves ( använder ofta CLA-2A, Rvox osv). Lite Softtube-prylar och annat smått. Men nu var jag lite sugen på hårdvara, de finns något som är lite skönt att få ratta lite ibland också och förhoppningsvis blir det schyst 😄
  3. Tack alla som har engagerat sig! Det lutar starkt åt WA76 för min del faktiskt, men de ska bli spännande att se om WA:s LA2 blir grym.. 🙂
  4. Hej! Sitter just nu på en Duet 2, Sm7b samt en Cloudlifter pre-amp (för att driva upp gainen på Sm7b) vilket funkar bra. Nu är jag lite sugen på att köpa en kompressor att använda vid inspelning och har kollat bl.a. på en Warm Audio wa76. Är det någon som har någon erfarenhet av den? Samt tror ni att det skulle funka bra med mina andra prylar? Kan väl tillägga att jag nästan enbart spelar in sång (mestadels pop i någon form) om det nu skulle spela någon roll. Jag hade väl tänkt att lägga runt 5000 och typ max 7500:-
  5. Hej! Man behöver inte ha en FYSISK iLok utan behöver bara regga ett konto. 1. Regga ett Soundtoys-konto. 2. Regga konto på iLok 3. Skriv in ditt iLok-id inne på ditt Soundtoys-konto och spara. 4. Använd: https://www.soundtoys.com/sxsw2015/&rc=395-5978-931 5. Logga in & ladda ner.
  6. Ni har säkert, precis som jag, ramlat över sjukt grymma akustiska versioner av olika band som är upplagda på Youtube som är inspelade/filmade utomhus. Tänkte med sommarens fördelaktiga väder & fina kvällar försöka mig på att göra detta. Det som ska spelas in är två gitarrer samt en röst. Hur mickar man upp detta på bästa sätt? Ska man bara slänga upp en mick (mono) lite i bakgrunden som får fånga allt, eller samma sak fast stereo? Eller bör man micka upp allt var för sig och redigera sen i efterhand? Filma är ju ett helt eget kapitel med synk osv. Ni fattar nog vad jag menar nu, kom gärna med tips!
  7. Hej! Ska uppdatera mig lite på ljudkorts-fronten och tycker mig ha kollat ut 3 tänkbara kandidater utifrån behovet 2 I/O. Focusrite Forte Apogee Duett RME Babyface Så, vilket skull ni rekommendera och varför? Andra förslag? Har Mac.
  8. Ja det var nog någon form av USB-mick jag var ute efter, men är osäker på om det finns någon i bra kvalité. Känns som något utvecklarna kommer titta mer och mer på då många idag är väldigt mobila med sin utrustning. Ska kolla in dina förslag! Tack för tipset!
  9. Är det någon som vet om det finns någon bra kondensatormikrofon som är "lätt" att plocka med sig till sin laptop-rigg? Mick, stativ, puffskydd samt xlr-kabel är inte alltid så smidigt att ta med sig 😄 Micken är tänkt för inspelning av sång samt gitarr. Den bör väl kanske inte heller då kräva fantommatning (vilket kräver externt ljudkort).
  10. Gå in och kolla Preferences -> Audio Unit Manager om rutan "use" är ibockad på den aktuella pluggen, har själv fått aktivera någon av mina där manuellt för att få upp dom i programmet..
  11. De hade varit kul att skapa en schyst lista med allas favoriter när det kommer till au/vst-instrument. Gärna en liten kort motivering hade också varit kul! 😄
  12. Sjukt! Satt och funderade på exakt detta imorse och trodde de var något fel på mitt ljudkort haha 😄 Nice med lite Country/House eller vad man nu skulle kunna säga att detta är för genre?
  13. Jag har en 7200 intern på Imacen nu men anledningen till att jag tänkte köpa en extern var för att dela upp det: interna - logic, pluggar externa - bibliotek/samplingar Det måste ju vara någon här som har en liknande set-up som kan rekomendera något 🙂
  14. Ja precis, tror du det hade fungerat att köra sina Logic-projekt från den eller är den för långsam?
  15. Nej så kan man hålla på hela tiden annars och vänta och vänta för att de ska komma bättre grejor/bättre priser. Men är hårddisken verkligen en 7200 varvare? Tycker de verkar lite luddigt när man läser beskrivningen..
×
×
  • Skapa ny...