Jump to content
Annons

JWest

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av JWest

  1. Om man antar utomhus, halvsfär och allt annat man kan göra för att förenkla. 27 db är 10^(27/10) = 501.1... utbredningen 1/r^2. Dvs roten ur 501 = 22. 107 - (107/22) = 102.1 Men det är inte en entydigt problem, det finns fler punkter som uppfyller kravet. Dvs det är fel i facit, eller så ska ni inte förenkla allt.

    Ja tack så mycket, jag kom fram till 102,4 om jag inte minns fel via 10LOG(... oj nu kmr jag inte ihåg riktigt,) men jag förmodar att facit är fel! Tack för hjälpen!

  2. Hej, jag har ett prov imorgon och har fastnat på en fråga:

    Om vi står 107m från SS och SPL-mätaren visar en höjning med 27dB vid rörelse från den punkten, hur långt har vi flyttat och åt vilket håll?

    Svaret står som: markera detta för svaret ---> (102,7 meter framåt.)

    MEN hur jag än räknar så kommer ja inte fram till det.

    Kan det vara så att skolan har skrivit fel? Om någon vet hur man räknar ut och isåfall skulle kunna skriva ner uträkningen vore det underbart!

  3. Nu är jag ingen expert på Skype men med den utrustning du har kommer aldrig mikrofonen upp som val i programmet. Möjligtvis att Skype låter dig välja ljudkortet som ljudkälla (istället för att använda som högtalaringång) och på så sätt kan du använda mikrofonen. Har dock aldrig skypat med stormembranare (vilket verkar lite overkill?).

    Okey tack för all hjälp. Jag får försöka fixa något. 🙂

  4. Han talade nyss om för dig att du ska välja saffire som ingång, menar du att du inte har det alternativet ?

    Jo det har jag. Men endast för högtalar ingång, man måste välja för mikrofonen och där står det ej något om Saffire. Men jag får väl helt enkelt fixa en ny mick för skype och använda JJLABS till cubase och FL. Får försöka få den funka på något sätt.

  5. Förvisso. Nåja, tankade du mik-drivisarna också? Men jag förstår inte vad du ska med ett ljudkort om nu miken är ett ljudkort i sig. Måste väl bli knas i lyssningen...eller? 😕

    Nej alltså det är ingen USB-mik tror jag inte. Den ska ju sitta inne i ljudkortet (Saffire) som i sin tur sitter i datorn med en USB sladd. Men mikrofonen har ju en sån där sladd med stort och runt uttag/intag.

  6. Så det är en usb-mik?

    Oavsett har jag aldrig hört talas om ett ljudkort som man kopplar till hörlurutgången på datorn.

    Nej alltså det är ingen USB-mik tror jag inte. Den ska ju sitta inne i ljudkortet (Saffire) som i sin tur sitter i datorn med en USB sladd. Men mikrofonen har ju en sån där sladd med stort och runt uttag/intag.

  7. Slå på knappen 48V, micken behöver nämligen lite 48volt för att funka.

    Jaja, nä du har redan fått igång micken...

    Programmet du spelar in med, där måste du välja Focusrite ljudkortet som ingång.

    Precis jag försöker och på Skype står det att som högtalare så är Saffire använd. men man måste välja ingång för mikrofon också men där finns det inget att välja på som om att mikrofonen min inte är inkopplad.

  8. Det är lite svårt att avgöra vad problemet är givet din beskrivning. Första frågan: är miken inkopplad i datorn? Om så koppla ur den och koppla in den i ljudkortet istället. Glöm inte att slå på fantommatningen. På det valda spåret i din DAW, se till att rätt ingång är vald. Testa detta och se om det funkar att spela in.

    Ps. Det finns inte drivrutiner för mikrofoner och den syns inte i datorns kontrolpanel. Ds.

    Som du ser på bilden så är den redan inkopplad i ljudkortet i ingång "1". och 48V är påslagen. Så i exempel som jag behöver just nu till Skype så försöker jag välja mikrofonen men den syns inte. och Saffire har jag valt som högtalaringång. Gör jag rätt? post-34580-0-24526600-1364151354_thumb.jpg

  9. Tjena, jag har nyligen köpt en ny dator. En PC Packard Bell Windows 8, triple core processor etc...

    Till min förra dator fixade jag en Focusrite Saffire 6 USB ljudkort och en JJLABS BMC mic inkopplat till ljudkortet. Nu när jag har bytt dator fungerar inte mikrofonen. jag har laddat ner drivrutinerna till ljudkortet (för jag har tappat bort cd man fick med)

    Jag undrar om jag måste ladda ner några nya drivrutiner för mikrofonen också? och isåfall om någon har någon länk att rekommendera?

    Fungerar just för tillfället varken till Cubase eller FL studio, heller inte till enklare program som Skype t.ex.

    Det står inte ens att mikrofonen är inkopplad i datorn, men när jag pratar i den så kommer det ut genom monitorerna men inget spelas in..

    Varför fungerar det inte?

    Skulle behöva lite hjälp från er, tack på förhand.

×
×
  • Skapa ny...