Jump to content
Annons

dj christian

Medlem
  • Antal inlägg

    81
  • Gick med

Allt postat av dj christian

  1. Alla gamla länkar jag sparat från forumet fungerar inte längre. Vad har ni gjort? Det måste ha hänt de senaste månaderna.
  2. Är också intresserad av en liknande med 49 tangenter. Vilket märke är det bästa? M-Audio, Korg, Novation mm?
  3. Elkabel? Ett skämt? Ja mikrofonkabel och högtalarkabel är väl samma? Men den förstnämnda är väl i stereo?
  4. I mitt fall högtalarkablar, XLR HANE till XLR HONA. Vilket märke och ställe kan ni rekommendera? JAg är lite trötter på att dra till 4Sound och köpa deras överprisade kablar. Tack på förhand!
  5. Ja som trådämnet lyder. Är dessa tillräckligt bra? Kör redan Adam A7X men vill ha några mindre monitorer för mindre kritiskt musiklyssnande där avkall på bas är godtagbart men ljudkvaliteten fortfarande är viktig. Tack på förhand!
  6. Har hört att det är dålig matning från hörlurs ampen på det ljudkortet.
  7. Vad är det för skillnad mellan RME 400 och UC?
  8. Varför köra alla dessa omvandlare? Vad gör dem utöver ditt ljudkort? Är det digitalt du kör?
  9. Jag har lediga lineingångar på mixern det är en Dateq mixer av äldre modell. Jag vill dock inte ha datorn kopplad via dj-mixern när jag håller på med musikproduktion, ja det är ju självsägande. Tack för tipset ska kolla in den!
  10. Jag har ett par ADAM monitorer. Problemet jag känner jag har är att jag måste byta sladdar hela tiden när jag vill växla mellan datorn och dj-utrustningen, i det här fallet mixern monitorerna är kopplade till. Finns det någonting smart trix runt detta?
  11. Är det något speciellt märke du kan rekommendera? Jag letar inte efter det typiska lakritssnöret och det ska inte kosta mer än några hundralappar som mest. Är Klotz bra?
  12. Vart kan jag köpa billigt med bra kvalitet? Känner inte att Musikbörsen/4Sound i min stad är direkt billiga på just sådant. Tack på förhand!
  13. Jag har hört mycket om det ljudkortet och speciellt för sång men hur är ljudet rent allmänt mot tex RME's ljudkort? Jag har hört mycket om det ljudkortet och speciellt för sång men hur är ljudet rent allmänt mot tex RME's ljudkort?
  14. Förlåt om jag frågar men hur kan man ha råd med två st RME FF 800? Ingen slänger iväg 24000 spänn om man inte gör musik på proffs nivå.
  15. Kopplat direkt till ljudkortet med balanserade kablar. Jag hoppas det inte finns någon svag länk på vägen?
  16. Okej är inte direkt i behov av funktioner egentligen så jag får nog lägga ner tanken på att köpa nytt. 🙂 Ja likt det förra svaret så är jag inte behov av nya funktioner men är d/a ljudkretsen på Juli@ kortet tillräckligt bra i dagens läge?
  17. Finns det verkligen någon ersättare till mitt ESI Juli@? Jag inköpte kortet 2005 och än tycker jag det inte finns någon självklar ersättare till kortet och då pratar jag inte om något som nödvändigt måste ha något pci-interface. Mitt Juli@ låter väldigt bra i mina öron tillsammans med mina ADAM A8X (som är relativt nya högtalare) men har utvecklingen gått så långt sedan ljudkortet lanserades att det verkligen är någon idé o kolla runt lite efter en värdigt ersättare om man nu är beredd och lägga ut max 5000kr? Blir lite irriterad av tanken att man på MAC-sidan har Apogees ljudkort som ett något mer eller mindre självklart val om man inte vill lägga ut alltför mycket pengar men däremot verkar det inte finnas någon motsvarighet på pc-sidan. Några tips!?
  18. Nu förstår jag inte? Du måste ha missuppfattat. Datorn drar 100w (idle) när den är igång och man bara gör enkla saker som att surfa internet, spela musik etc. Spelar jag och tittar på bluray rippade filer så drar den förstås mer, i runda slängar 150-250w. Jepp! hör surrandet oavsett om kablarna är inkopplade eller ej, alltså med bara strömkabeln. Nej det förstår jag men högtalarna är speccade för 50Khz eller nåt så det ska de nog klara av. Var tvungen o testa diskanterna på dem. Balanserad kabel XLR -- Tele yep! Okej! Tack för tipset! En sak mindre att oroa sig för. 🙂
  19. Okej! Skadan kanske redan är skedd. Jag har ingen aning om det är något fel på mina högtalare men jag hör ett surrande(buzzing) ljud från tveetrarma om jag håller öronen direkt emot dem. Den ena låter lite mer surrande än den andra och den har precis varit på lagning hos Adam i Tyskland. Dock så hörs det galant om jag spelar upp en 15KHz audiofil på monitorerna så jag vet inte.. Det är en ovana jag har helt enkelt och du har fullt rätt men ibland kraschar datorjäveln och strömspikarna kommer på köpet när den startar om sig själv. Men skulle jag kunna undvika problemet om jag körde någon pre-amp eller AD/DA konvertare från mitt pci-ljudkort? Jag har kollat på denna http://www.rme-audio.de/en_products_adi_2.php Det borde väl hindra ljudspikar om jag kör optiskt ut till konverteraren? Som sagt läs ovan. Ovana men det borde gå o hindra på något annat sätt? Min dator drar i runda slängar med strömsparfunktioner 100w i viloläge. En intel Q66600, 8gig ram, intel ssd disk + 2tb diskar o hd6850 graffekort. edit: Förresten det verkar inte gå och multicitera. Väldigt irriterande!
  20. Men vad ska göra då? Jag får sådana oerhörda smällar på högtalarna varje gång jag "råkar" glömma stänga av dem före innan jag stänger av själva datorn att jag nästan blev döv. Det är oerhört jobbigt. Jag förstår inte varför de har inbyggt skydd för ljudspikar från början. Ska ljudkortet sköta den biten eller måste jag köra en förförstärkare till dem? Så oerhört jobbigt tycker jag!
  21. Som datanörd så tycker jag du borde ändra lite grejer här. Först o främst kör ett passivt nätagg ex Seasonic och eller vad jag vill minnas har FPS ett sådant också! Processorn duger finfint men minnena kanske jag skulle valt Kingston, Corsair är inte kända för att hålla särskilt bra kompatibilitet med alla moderkort. Moderkortet ett P67 är av utgående modell och Z68 är att föredra. Nu vet jag inte om processorkylaren är direkt den mest tystgående men jag tycker du borde ställa in den på 800 varv vilket knappt skulle göra den hörbar. Systemdisken hade jag klart valt Intel 510 framför OCZ som hade mycket problem på sistone med deras SSD som slutar fungera och resulterar BSOD och slutar med att de inte går att boota med. Du får nog googla det! Sedan skulle jag aldrig köra WD's Caviar med det inbyggda RAID-funktionerna i chippet på moderkortet då WD's konsument diskar visserligen går att köra RAID med så är de inte gjorda för 100% RAID kompabilitet. Då är WD:s RE serie att föredra men de kostar mer än dubbelt så mycket som de vanliga diskarna. Skärmen är bra men musen finns det bättre av. ACE of Sweden är ett riktigt skitmärke! Tack för mig!
×
×
  • Skapa ny...