Jump to content
Annons

Dengalne

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Dengalne

  1. Tråden kan ses som avslutad då jag tycker jag har fått mitt svar. 🙂
  2. Ok då är det tekniken och våran hörsel som sätter stopp. Men något offer känner jag mig inte som, att jag är dyslexiker är bara en förklaring till min stavning och ingen "tyck synd om mig" ursäkt (har aldrig varit och kommer aldrig bli). Fanns en hel del intressant läsning, så tack. 🙂
  3. Ursekten är accepterad, att trolla är inte syftet med tråden utan en undran över de inspelnina jag hört och kanske att jag kan lära mig något tills att jag komme igång att spela in och mixa själv. 🙂 ps de ändringar som görs i mina inlägg är bara till syfte att rätta till de stavfel jag kan hitta, rästen får ni så vackert stå ut med.
  4. Så det betyder att jag inte är den ända på forumet som varit i kontakt med liknande fonogram.
  5. Har hört en inspelning för ett par år sen under en högtalar demo där det hade exprimenterats en hel del både i höjd och sid led (har bara för mig att det var Janet Jackson, men kan inte svära på det) där var/upplevdes sångaren vara i en "naturlig" höjd. Om man (skulle försöka) förenklar det; om sångaren står och pratar/sjunger framför anlägningen som du ska lyssna på varför inte mixa så att sångaren hamnar i samma höjd i mixen? Exempel: Det är yterst få som är knappt 100 cm i höjd (en vanlig höjd på högtalare i de flästa hem), bara kylie Minogue är ska vara 153 cm lång och det innebär det att att hon är omkring 50cm högre än de flästa högtalare och att hennes röst borde mixas så att hon verkar vara omkring 153 och inte 100cm. Lika så om sångaren är 1,80 lång så borde rösten mixas så att hans/hennes röst är i motsvarande nivå till hans eller hennes längd även där. Vet inte hur mycket mer jag kan förenkla det. 😕
  6. Sorry grabben, jag har grav dyslexi och om du vill dömma mig för det så är det upp till dig, då du inte kommit fram med något konkret till hur jag ska bätre formulera mig (då du tydligen har problem med det) eller svar på min fråga så ber jag dig lämna tråden eller lägga ned attityden.
  7. Ska komma igång med lilla studion till sommaren och undrar lite hur högt ni i almenhet sätter sångaren i en mixning? Med hur högt så menar jag om ni sätter sångaren mellan diskanterna eller sätter ni honom/henne i höjd som om personen vore stående? Bara reflekterar över det då de flästa jag hört så är det mellan diskanterna personen är satt men knappt någon som sätter dom i höjd med hur lång en mäniska är i värkligheten.
  8. Så var det igång, bas systemet byggs ut med 4 SLS 10 till. Satsar på att det kommer kunna spela till mitten av veckan som kommer. Tänkte lägga upp bild men kommer inte igång med hur jag går till väga, någon som kan ge tipps??
  9. Hej jag vill fixa till mit vardags rum och kommer eftersträva så natur trogen återgivning jag kan komma, och skulle jag vilja så ska dett finnas möjlighet till att mixa i rummet. Både akustik och utrustning kommer förendras inom loppet på 2 år Så jag startar tråd i detta forum för att få tipps och ideer och kommer dokumentera framstegen i denna tråd. Tanken är att rummet kommer bli dead end och live end behandlat (ena sidan suger upp ljudet och andra sidan reflekterar) Bilder och mått på rummet kommer komma. De största problemen jag har nu och behöver inputt/tipps för att fixa verkar vara: Hög efter klang (eko). Sido reflexer på ena sidan. Ogämn bas återgivning. Ekot funderar jag på och fixa med DIY akustik paneler. Sido reflexer vet jag inte hur jag ska fixa då den hamnar vid altan dörren. Basgången i rummet är inte kul då jag har stor utsläkning i sweet spot men extremt mycket bas i övriga rummet. Basen håller jag på att fixa till då jag kommer öka antalet strålnings källor (bas moduler) från 2 till 6, testat innan att dela upp mina 2 moduler i varsin sida av rummet och förbetringen är nästan dramatisk. Så får se resultatet när resterande 4 tilkommer. Någon som har erfarenhet om de varse mät program? Funderar på XTZ room analyzer, finns det fler i samma pris område?
×
×
  • Skapa ny...