Jump to content

Keyboard

Medlem
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

About Keyboard

 • Rank
  Medlem
 1. Kundöverlåtelser och gemensam prissättning tas ej upp under 2§. Finns det något prejudikat du kan åberopa?
 2. Jag vill inte döma någon på felaktiga grunder. Men eftersom de olika butikerna inom "Order Music" är enskilda bolag med olika organisationsnummer och att butikerna uttryckligen inte konkurrerar med varandra gjorde jag nu en anmälan till konkurrensverket som då får utreda om det är en kartell eller inte.
 3. Utifrån ditt mail kontaktade jag konkurrensverket idag. Dom ser allvarligt på detta och hade jag varit dig hade jag läst det här.... http://www.konkurren...nsen/karteller/ För övrigt tycker jag att diskussionen börjar få en destruktiv ton så jag lämnar detta nu men vill avslutningsvis utnämna Holmerup Musik & Data till en klar vinnare och den som ger kunden det bästa intrycket och det klart bästa priset utifrån denna undersökning. Tack för Mig!
 4. Följande mail är skickat till samtliga butiker som deltagit i denna undersökning.
 5. Många kunder i den här branschen bor i andra delar av Sverige utanför storstäderna där internethandel på senare år tagit över butikshandeln. Utifrån distansavtalslagen är det därför fördelaktigt att beställa där man får bäst pris eftersom man som kund har ångerrätt. Det är väldigt många som har läst den här tråden och med stor sannolikhet är det många som får sig en tankeställare om 4-sound förtjänar sina kunder när dom inte lämnar offerter. Oavsett bransch så förekommer offertförfrågningar inför upphandlingar och det är upp till varje kund att välja om man vill blunda och betala eller kolla vilken återförsäljare som ger bäst pris. En kund i Sverige som inte råkar bo i Sthlm gråter förmodligen inte om gamla Estrad går i konkurs p.g.a. att kunder handlar hos Holmerup Musik & Data eller dom tyska jättarna Musicstore och Thomann. Man undrar också vilka kunder som 4-sounds webshop riktar sig mot när dom inte vill svara på offerförfrågningar via mail. Music Retail Sweden är en skam för hela branschen.
 6. Jag håller inte med om det! https://www.musicsto...-ACC0001017-000 http://www.4sound.se...one-stand-black https://www.musicsto...OBH0000GmY_u2xJ http://www.4sound.se...trik-xlr-nc3fxx https://www.musicsto...OBH0000GmY_u2xJ http://www.4sound.se...iver/radial-j48 https://www.musicsto...-REC0007447-000 http://www.4sound.se...er/akg-c414-xls https://www.musicsto...OBH0000GmY_u2xJ http://www.4sound.se...lec-8040b-black https://www.musicsto...OBH0000GmY_u2xJ http://www.4sound.se...itors/adam-a77x https://www.musicsto...OBH0000GmY_u2xJ http://www.4sound.se...heiser-md-421ii https://www.musicsto...OBH0000GmY_u2xJ http://www.4sound.se...oner/shure-sm7b https://www.musicsto...OBH0000GmY_u2xJ http://www.4sound.se...cusrite-isa-one Man kan tycka att Shure och Focusrite borde vara billigare hos 4-sound eftersom det är Luthman som också ägs av MRH som har agenturen. Men priset på Focusrite steg markant etfer att Luthman TTS tog över agenturen från Polysonic.
 7. Nu handlar det om att musikaffärer inte bryr sig om att räkna på offerter eller ens svara på dom. Majoriteten av de tillfrågade där 4-soundbutikerna är överrepresenterade svarar inte eller i bästa fall offererar listpriserna. Som kund betalar inte jag 7000:- extra bara för att hålla dom under vingarna.
 8. Det där inlägget var inte särskilt konstruktivt! När det gäller myndigheter, kommuner, landsting och även företagen själva så gör man upphandlingar och begär in offerter trots att majoriteten av dom inte knarkar. Har du inget vettigt att skriva kan du lika gärna hålla käften.
 9. Här är sändlistan på alla musikaffärer som deltog i denna undersökning: https://onedrive.liv...ithint=file,pdf Det är förvånansvärt få av de tillfrågade som överhuvudtaget svarade. Eftersom denna undersökning gjordes med kunden i fokus så kan vi konstatera att dom flesta butiker har byggt upp en kultur där man man sätter sig själv i centrum och inte har ett professionellt kundbemötande. När vi plockar ihop våra varor i kundvagnen hos Thomann så blir totalpriset lägre än de flesta offerter vi fått in och vi kan konstatera att det inte är värt besväret att skicka ut offertförfrågningar eftersom det i slutändan blir billigare hos Thomann. Men vi ska inte glömma Holmerup Musik & Data som faktiskt är billigare än samtliga butiker inklusive Thomann. Vår sammanfattning är att det är värt att kontakta Holmerup Musik & Data inför köp.
 10. Detta var en undersökning ungefär som när tv-programmet Plus jämför priser. Eftersom musikbranchen är en ganska smal marknad så hamnar den lite i skymundan. Det kommer inte att genomföras något köp utifrån denna offert. Det intressanta här var hur tydligt man ser vilka som är seriösa respektive oseriösa när vi ser vilket utslag det gav. Vi har aldrig tidigare handlat av till exempel Holmerup Musik & Data men det är något vi definitivt kommer att göra i framtiden. Något som också blir intressant är när Sten Österlund, butikschef för 4-sound i Nyköping skriver följande: Eftersom du tidigare kontaktat ett stort antal av våra butiker i kedjan hänvisar vi till dess/deras offert. Då får vi hoppas på att det så småningom även leder till något köp och att du blir nöjd med vår service. Vad jag vet så har vi i 4sound redan lämnat ett flertal offerter till dig, vi är samma företag och har samma org.nummer.Därför avböjer jag vänligen att lämna en offert till dig eftersom det inte är någon ide att ytterligare konkurrera internt, sedan för du ju naturligtvis tycka vad du vill om det. Med vänlig hälsning Sten Österlund
 11. Då priset ofta är avgörande så har det nyligen genomförts en jämförelse mellan Sveriges stora musikkedjor och andra enskilda musikaffärer. Skillnaderna gällande både priser och kundbemötande är enorma. Vi skickade ut en och samma offertförfrågan till samtliga butiker som är med i undersökningen. Undersökningen finns att ta del av här: https://onedrive.liv...ithint=file,pdf
 12. Exakt! Detsamma gäller om du har dåliga DA-omvandlare. Eftersom skillnaderna är väldigt subtila så blir hela den här diskussionen om blindtest bara löjlig då det inte kommer att bevisa någonting för dom flesta då dom har väldigt simpla grejer i sina tonårsrum.
 13. Jag trodde inte forumet var tänkt till att återförsäljare ska marknadsföra sina verksamheter i trådarna. Men man lär sig med tiden vilka man kan lita på i sakfrågor när en trådskapare behöver svar på en teknisk fråga. En användare som länkar till sina produkter gång på gång tar man ju kanske inte på allvar då man kan anta att han vrider svaren till sin egen vinning.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.