Jump to content

Bellinis

Medlem
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutralt

Recent Profile Visitors

1,403 profile views
 1. Wow det är just något som detta jag var ute efter! Ska testa, stort tack!
 2. KRK monitorer stängs automatiskt av ifall de inte kommit någon ljudsignal in efter en stund. Någon som vet ifall det är dåligt att lämna de så över natten eller ska man stänga av de helt med powerknappen bakom? Undrar ifall det är någon skillnad på energiförbrukningen?
 3. Går det att ha 2 olika storlekar i en Macbook pro? Gäller angående en gammal Macbook Pro late 2011 http://www.digiart-av.com/en/Brendy/Apple/_752.html Dvs jag har 2 slots, just nu original ram 2x2gb 1333 Ddr3 Jag har också ett ram minne Ddr3 1333 som är 8GB. Kan jag sätta i det och köra med ett 8gb + ett 2gb? Tack för svar!
 4. Tur att du har både thunderbolt och hdmi uttag! Jag har en från 2012 som endast har ett thunderbolt uttag :(
 5. Hej, Jag har en äldre Macbook Pro med en minidisplay utgång som är kopplad till en skärm. Men jag hade velat koppla upp en till skärm. Någon som har tips på vilka adaptrar och hubbar som funkar för detta?
 6. Fast ifall jag t.ex. släpper en låt själv via någon agg. som samlar in pengar för alla streams så krockar det ju med STIM? Betyder det då att den låten inte kan registreras hos de eller vad händer då?
 7. Så du menar att mitt avtal med sångaren inte gills ifall jag registrerar det hos STIM? Hur kan det plötsligt sluta gälla, det suger ju för honom då. Vore det inte så att det fortfarande gäller mellan oss och att jag ska dela det jag får från STIM med honom?
 8. Hej alla, Har länge funderat över STIM och ifall jag som producent ska ansluta. Hade varit sjukt glad över hjälp med nedan frågor! 1. Jag har producerat en låt, samarbetar med en sångare från UK och tänkte sedan släppa den själv på Spotify osv. Vi har ett avtal mellan oss på att splitta allt 50/50. Kommer STIM att ens ha något att samla in från streams eller är det ingen ide? 2. Ifall låten skulle spelas någonstans på radio, kommer STIM att samla in intäkterna för det? Och hur vet de ifall låten t.ex. spelas på någon radio station i Polen? 3. Låt oss säga att låten blir populär, får miljoner streams och spelas på radio lite här och där. Vilka fördelar/nackdelar finns det att vara bunden till STIM? Ber om ursäkt ifall frågorna är suddiga men blir väldigt förvirrad när jag läser om STIM!
 9. Yo! Hur funkar det om man är ansluten till Stim och lägger upp previews av sin musik på Soundcloud eller Youtube? Måste man som den som lagt ut betala egen avgift till sig själv som upphovsman? Och äger de rättigheterna till exakt ALLT man skapar? Dvs både sånt som jag inte ens tänkt släppa och om jag gör några små remixer?
 10. Hur menar du att jag ska vara skeptisk mot uttrycken "praxis" och "standard" ? Vad innebär det om de säger så?
 11. William, precis som Piccazzo sa. Mailade in en låt som jag absolut tror på och är nöjd med till förlaget och fick ett möte.
 12. Tack för inlägget. Jo självklart är jag mig själv och kommer inte sitta där och låtsas veta saker jag inte gör. Men funderade mest om det är okej att vara frågvis och fråga på så man inte blir jobbig på första mötet. Hade tänkt ta med lite material så de får höra mer utöver den enda låten de hört. Dela gärna med er av tips och egna erfarenheter från när ni hade era första viktiga möten.
 13. Stort tack för svaren Piccazzo. Ska jag vara "på" på mötet och fråga på det jag undrar eller ska jag vara laidback till en början? Så man inte skrämmer iväg dom. Brukar de diskutera avtal och kontrakt på första mötet eller kommer det efter man lärt känna varandra mer?
 14. Hej! Kanske är skrivet lite krångligt men jag hoppas ni förstår. För ca. 1 månad sen skickade jag en låt till EMI som de gillade. Låten är utan vocals. Åkte till sthlm och träffade dom. Fick god kontakt där och de berättade att jag ska söka till ett förlag som kan hjälpa till med texter och sätta låten till rätt artist osv. Inte så längesen rekommenderade dom mig till ett förlag och jag ska nu på ett möte med förlaget. Förlaget har bara hört en låt jag skickade till EMI så jag tror inte att de kommer erbjuda något avtal direkt utan vill bara träffa mig allmänt och se vad jag har för mål osv. Eller tror ni att de skulle vara intresserade efter att ha hört en låt? 1.Vad hjälper förlaget egentligen med? 2.Har de studios som man kan sitta och jobba i och spela in sång eller gör man allt sånt själv och de sedan skickar runt låten till skivbolagen? 3.Ska man som nybörjare signa med ett förlag? Pratade med en songwriter/producer som är väldigt inne i branschen som sa att han tyckte jag borde vänta med det. Menade han det eller kände han mig som ett "hot"? 4.Vad ska jag prata om på mötet? Ska jag vara "på" eller laidback och höra vad de säger? 5. Är det vanligt att man jobbar med förlag eller ska man ha en manager som sköter allting direkt mellan mig och skivbolagen? Jag är en kille som bara skrivit musik i min hemmastudio och velat få ut den till världen. Nu händer allting så snabbt och jag vill vara fokuserad så jag spelar mina kort rätt. Hur var ert första möte med förlag? Berätta era egna erfarenheter och vad ni har för tankar kring detta.
×
×
 • Create New...