Jump to content

punchline82

Medlem
 • Content Count

  863
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutralt

About punchline82

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Säter
 • Intressen
  Musik, Foto, Hip-Hop, Musikutrustning, Göra beats,

Recent Profile Visitors

5,976 profile views
 1. Uppdaterar tråden.. har inte riktigt fått grepp på vad dom lila strecken menas ? klickar jag ingen så blir det pilar, höger eller vänster. Hur vet man att en not inte spelas ? att den inte är aktiverad ? någon som vet hur man deaktiverar noter så att dom valda noterna triggas ?
 2. Tack för tipset. Den var ok men inte riktigt det jag söker..
 3. Ja Okej... så den är typ som antares auto-tune ? en fråga bara. Ovanför noten på pianot så finns det ett minustecken innan man trycker så noten blir grå. När den är grå så är den väl aktiverad, men när det är ett minustecken blir den noten ignorerad då eller ? tänkte för när man klickar igen så blir det en pil till höger eller vänster. Men om det är ett minus ja eller ett streck vad menas med de ?
 4. Okej så det är bara att lägga in den på sångspåret som effekt efteråt, välja skalan och rot noten så "fixar" den rätta pitchen ? eller behövs det något mer, typ en inställning ? varför står det real-time ? men tack för ditt svar..det uppskattas !
 5. Hej ! kan man använda denna vst som insert effekt efter man har spelat in sång för att korrigera pitchen eller är den till för att ha på kanalen när man spelar in sången för att korrigera pitchen ?
 6. Vet någon här nån schysst VST, el gura och muted ? Kör reason 11. Har inte hittat någon el gitarr i reason. Verkar bara finnas akustisk, eller har ni hittat någon där ? Tänkte annars köpa en VST om det är ett schysst pris..
 7. Fanns tyvärr inte någon skala på dom Yamaha jag sökte efter men tack ändå..
 8. Hej ! Har letat över hela internet efter ett "diagram" eller vad man ska kalla det ? Vill se hur ljudkurvan ser ut på dessa lurar.. Om dom är neutrala eller om det finns boost eller cut nånstans ? Såfall vilka frekvenser. Anledningen till det är om dom "duger" att mixa med, vet att studiomonitorer är bäst men det är inte aktuellt just nu. Äger ett par Audio-Technica ATH-M50 X har hittat ett sånt diagram, vet inte vad det heter, får inte fram ordet. Men dom är inte ärliga vad jag kan se iaf.. Tacksam för hjälp !
 9. jo allt är som det ska. Men det blir ingen stereo effekt. vette fan vad felet är. kommer ihåg när jag körde cubase där fanns en plugg som bredda ljudet, men det går inte i reason.
 10. jo jag kör pluggen som en effekt på spåret
 11. Vet inte vad som är fel. Men jag vill kunna använda tex pluggen stereo imager på ett spår tex piano eller strings så att ljudet panoreras L och R. Varför går det inte ? Är det ett mono spår eller nåt, därför det inte funkar ? Har testat med Waves S1 också. I Cubase funkade det klockrent.
 12. Okej men vad använder man post till då ? Ska checka länken också men i stora drag ? Kollade videon, känns som man inte har nån användning för det. Men tack alla för hjälpen så jag fick reda på varför..
 13. Jag bifogar en bild så ni ser.. Jag gjorde ett spår som heter vocals och la kompressorn där den blev orange. Men det är säkert så som ni säger. Varför är det annorlunda med compressor ? Lägger jag en eq så blir den också orange.
 14. alltså det är en insert effekt slot. Där man lägger tex EQ kompressor Delay mm. Har ju typ 6-8 st. Lägger jag tex EQ på första då är den blå. Men lägger jag den på sista då blir den orange plus att den verkar sluta fungera. Vet inte hur jag ska förklara. Men där man lägger alla pluggar på en kanal.
 15. Har Cubase Elements 10.5 och tror det finns ca 8 effekt slots. Kanske mindre. Men grejen är att lägger jag typ en kompressor längst ner så blir den orange och ljudet påverkas. Typ som den inte finns där. Varför blir den orange och "ur funktion" ? Någon här som vet varför det blir så då skulle jag bli jävligt glad ?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.