Jump to content
Annons

al123

Medlem
  • Antal inlägg

    151
  • Gick med

  • Senast inloggad

Inlägg av al123

  1. Hej!

    Har gjort en remix av en låt i fl studio nu.

    Under tiden jag gjorde låten höll jag på att mixa alla instrument så det lät bra.

    Nu när jag kommer till mastering har jag inte riktigt 100% koll på hur jag ska göra.

    har läst lite överallt på nätet om hur mastering/mixing fungerar men det står ju olika saker överallt vilket jag förstått så finns det inget riktigt konkret svar på hur man ska gå tillväga..

    Men en fråga jag skulle vilja få var på är hur det ska se ut på master kanalen.? hur mycket utrymmme ska det vara mellan nollan? vad exakt brukar ni lägga på masterkanalen? just nu har jag eq, bloody overdrive, multiband kompressor, samt limiter..

    brukar ni slänga på kompressor på varje enskillt instrument eller endast på masterkanalen?

    jag går endast på att om det låter bra eller inte, men har ett problem att jag inte riktigt får upp låten på den ljudnivån som jag vill, är det för att den är mixad dåligt eller?

    ursäkta min okunskap men hittar inte riktigt på nätet hur jag ska gå tillväga..

  2. On 2013-07-29 at 16:18 sa JJRockford:

    No offense, en jag tror du skulle ha stor nytta av att läsa lite grundläggande artiklar om hur man vanligtvis mixar musik.

    Studio har gjort en del ganska omfattande guider. Beställ t ex detta nummer:

    Och läs kapitel 1-9 i avdelningen som heter "Mixologi". Gör exemplena. Det kommer att ta lite tid. men det är garanterat tid du så att säga tjänar in i framtiden med all kunskap du får med dig.

    Tack, beställd!

  3. Ett tips är att bara använda de absolut nödvändigaste pluggarna. För mycket av "det goda" blir sällan bra.. Reverb brukar sällan vara nödvändigt om du redan lagt på det i mixern. Ordningen är viktig. Lägger du EQ först kommer compressorn att påverka den. Compressor först som bara "ansar topparns lätt", EQ sen med lowpassfilter. Highpass filter kan ibland kännas som att lägga på ett lock som släcker allt liv, men prova dig fram beroende på låt. Sist Limiter. Var försiktig med den, så blir det inte platt. Jag brukar hålla den på ca 3/29, men som sagt allt efter låt. Jag brukar sänka master volymen som håller ihop alla kanaler till en rimlig nivå så limitern inte skär för hårt och skadar dynamiken

    .. Och så att det förstås inte slår på rött. Lycka till!

    Okej du pratar om masterkanalen nu va? är rätt okunnig i detta så vill veta hur jag ska lägga upp det i mitt projekt.. men sen på varje enskilt kanal ska jag lägga ? ska jag alltså lägga först compressor på master sen eq, sen reverb och andra effekter och sist limiter eller?

  4. Gör du några referenslyssningar när du mixar?

    Försök analysera vad det är som inte stämmer i andra högtalare. Ta sen med dig den kunskapen och mixa om låten. Lyssna i olika högtalare. Jämför med liknande låtar som du tycker låter bra. Analysera vad som skiljer dom åt. Mixa om. Lyssna igen. O s v. Det är så man lär sig 🙂

    Tackar! yes har börjat med referenslyssning har inte riktigt tänkt på det tidigare men det fungerar faktiskt rätt så bra... men en fråga? hur får man upp kicken riktigt rejält har eq den riktigt högt upp, tryckt på soundgoodizer, reverb på den men är det något mer jag ska lägga på den för att få en djup i den?

  5. Hej! Sitter med ett projekt nu i fl studio och är nästan klar.. håller på att trixa hit och dit med para eq2, limiter, soudgoodizer etc för att det ska låta bra.. grejjen är den att jag har egentligen noll koll på hur mastering och mixing fungerar med går enbart på hur det låter.. får till det rätt bra på vissa ställen så det låter "proffesionellt" men frågan är om jag egentligen gör rätt? dom brukar ju säga att låter det bra, så är det bra.. gör jag rätt om det låter bra eller?

  6. Om du inte själv vet vad du behöver tycker jag inte att du ska köpa något alls. Håll i pengarna och använd de grejerna du har. Skapa på och bli duktig med dom grejerna du har. När du väl har kunskapen kommer du att veta om du behöver något, och då köper du. Jag har hamnat i den där fällan alltför många gånger.

    Det är skillnad på att behöva något och att vilja ha något. Håll i pengarna ett tag till är mitt råd. Det är bra grejer du har redan, iaf mjukvarumässigt.

    Okej förstår, men tänkte passa på när det är 50% rabatt?

  7. Hej!

    Har länge funderat på att köpa kontakt 5 från native instruments men tyckte det var lite dyrt.. nu kör dom tydligen ett 50% erbjudande i 4 dagar och funderar på att slå till.. men frågan är vad jag ska köpa, action strings , damage, kontakt 5, the giand, absynth 5? vad använder man alla dessa saker till? har nu endast massive och sylenth1 synth, samt vengeance paketet.. gör house musik så vad ska jag ta?

    använder fl studio 11 och är hyffsat ny i musikproduktions branchen...

    godkväll!

  8. Tack för alla svar mailboxen!

    En fråga jag ha ifall man vill att låten ska låta "proffesionell" hur ska jag göra då? jobbar i fl studio 11?

    lägger alla instrument på olika kanaler, och sen då? hur gör jag för att den ska låta så bra som möjligt när jag lämnar över den inför mastering och mixing? ska jag lägga något på mastern överhuvudtaget då?

    blev lite grötigt detta men vad jag vill är att min låt ska låta så bra som möjlig när den spelas i olika högtalare..?

    tacksam för svar!

  9. Lånar tråden lite om det är okej istället för att skapa flera trådar med "hur gör jag detta ljud?"

    Någon som har en aning om vilket ljud som används i detta drop? https://soundcloud.com/matierro/tamir-assayag-original-demo

    har testat med vengeance essential club sounds vol 1, vec 1 sounds 74E med reverb men får inte till det riktigt som i den låten? Några tips hur jag fixar det ljudet? samt vilka tangenter använder han? testat med C men tycker inte riktigt de låter bra.. tacksam för svar! godnatt! =)

×
×
  • Skapa ny...