Jump to content
Annons

StepOneStudio

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Har inte hunnit tillbaka till studion ännu, så kan fortfarande tyvärr inte svara på om ASIO guard kan ha med det att göra. Jag tycker fortfarande dock att problemet i så fall borde uppstått på någon av de andra två produktionerna (jag har ju ändå spenderat minst 40 timmar i studion med denna setupen utan problem). Ja, jag hade en dator med cubase 6 innan, men min gamla dator har ingenting med min nya att göra. Inte heller komponenterna. Allting är helt nytt (ljudkort, dator, programvara, operativsystem, drivrutiner) sedan tre månader tillbaka och har funkat helt perfekt fram tills nu plötsligt när jag inte kan lägga ett piano utan glitchar.
  2. Yes, har testat det mesta. Alla drivrutiner/versioner är uppdaterade och kollade. Om du läser meningen du själv citerade från mig så ser du att det är en ny dator, alltså har den inte använts till något annat än detta sedan den köptes. Datorn köptes i delar, jag monterade ihop den, installerade windows, installerade all hårdvara och uppdaterade alla drivrutiner, installerade cubase och uppdaterade cubase till 7.0.1 nu senast. Allt är nytt, alla projekt jag talat om har spelats in på endast denna dator och datorn är ca 3 månader gammal nu. Ja, det är 64bit Cubase 7 och jag har ännu inte några andra pluggar än de som medföljde cubase. Var nere i studion tidigare ikväll igen. Inget glitchande, sen kom det, sen försvann det, sen började jag googla vidare på problemet. Provade att stänga av Asio guard som någon på steinberg-forumet tipsat om. Glitchandet försvann, men sen hann jag faktiskt inte stanna kvar i studion längre, så jag vet inte om det var en tillfällighet eller om det faktiskt hjälpte ännu.
  3. Jag köper de flestas resonemang, om det inte vore för att datorn plötsligt börjat bete sig på detta viset. Datorn är inte ens 3 månader gammal och jag har hunnit med minst två stora produktioner som varit riktigt tunga för datorn. Då borde ju problemet uppstått då. Nu snackar vi som sagt bara ett enkelt midi-piano så får jag knaster. Öppnar jag upp en av de stora produktionerna så sprakar det. Startar jag en ny produktion så sprakar det. Sen ibland så försvinner det och jag kan arbeta ostört tills det får för sig att börja krångla igen. Mycket märkligt.
  4. Det knäpper och sprakar till då och då under playback. Verkar inte finnas något samband mellan när flera instrument spelas, det kan komma redan när bara ett instrument "används". Min gamla sunkiga dator uppvisade samma problem så fort jag hade lite för många tracks (midi) på samma gång under uppspelning. Det berodde på en sunkig dator och andra faktorer. Med min nya utrustning har jag som jag nämnde tidigare kört 20-30 miditracks fullsmetat med pluggar och effekter utan en enda tendens till glitch eller liknande. Igår var jag i studion och tänkte testa lite olika metoder för att lösa problemet. Innan jag ens hann börja delarna så var problemet borta. Fortsatte med produktionen och byggde vidare med fler midi- och audiotracks utan några problem. Sen efter nån timme kom samma problem tillbaka igen. Startade om cubase, rebootade och provade allt möjligt men fick inte ordning på det. Så det känns ju onekligen som att det är mjukvaran, Cubase, som är boven. Annars skulle problemet ha en mer uppenbar orsak. Observera att jag inte ändrat något i inställningar/sertings från tidigare stora produktioner. Problemet bara uppstår helt utan förvarning och vill sen inte försvinna förrän det själv vill försvinna. Känns som att det blir en ominstallation..
  5. Aktivitetshanteraren visar endast cubase och de nödvändigaste processerna.
  6. Som sagt, jag kör ingenting på datorn som inte är absolut nödvändigt. Med andra ord: Nej, har inte installerat något annat.
  7. Ingenting crackat. Har dessutom inga pluggar utöver vad som följde med cubase när jag köpte det (fullversionen). Dropbox används bara mellan studion och min privata laptop, inget annat. Kollade vst performace och den verkar peaka ibland när det glitchar. Jag har dock inte haft NÅGRA problem med monsterproduktioner, men nu glitchar det med bara två-tre midi-instrument.. Ominstallation av cubase? Kan det hjälpa? Det kan omöjligt ha med datorns prestanda att göra eftersom jag har mer än gott om kräm för att kunna prodda med många tracks och pluggar.
  8. Kör allt till en ny extern hårddisk av dyrare modell, om det är det du menar. Det enda jag kan komma på som jag gjort sedan allt var problemfritt var att installera dropbox på datorn för att enkelt kunna dela mixdowns och liknande. Som sagt, har kunnat köra tunga projekt med mååånga pluggar och effekter utan problem. Aldrig ens en tendens till glitch eller latency. Nu kan jag inte ens lägga ett piano. I bakgrunden körs ingenting förutom det nödvändiga.
  9. Tjena, Registrerade mig här för att förhoppningsvis få lite hjälp med ett problem. Äger en studio som precis fått sig en ordentlig uppgradering med Cubase 7, en Mackie Onyx 820i-mixer (firewire) och en ny dator som kör i5 3.4ghz processor, 64bitars windows 7 home premium och 16gb ram-minne. Har spelat in några stora ganska tunga projekt utan några som helst problem med latency, glitches eller annat tråkigt. Vi talar om projekt med 20-30 midi-instrument, 20 sångspår, flertalet gitarrer och liknande. Idag däremot när jag började arbeta på ett nytt projekt så började det plötsligt glitcha och hacka en massa i inspelningen, och det med bara några få midi-instrument. Hann inte lägga mer än ett piano, nån stråke och lite trummor förrän det började. Kollade runt lite i Device setup men hittar inget som inte är som det ska. Datorn jag använder har endast cubase och wavelab installerat, inget annat. Den används alltså strikt till inspelning och jag håller den därför fri från all annan programvara än det ytterst nödvändiga. Vad kan detta bero på? Plug-ins? Något annat midi-relaterat? All hjälp uppskattas, måste komma vidare med inspelningen!
×
×
  • Skapa ny...